Θετική πρόκληση η επίσκεψη του Ευρ. Στυλιανίδη στις Κυκλάδες

Αθήνα, 23.01.2012

Περιοδεία στα νησιά των Κυκλάδων Νάξο και Πάρο ολοκλήρωσε ο βουλευτής Ροδόπης και Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον τοπικό βουλευτή και αν. Τομεάρχη Οικονομίας Γιάννη Βρούτση.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στη Νάξο επισκέφθηκε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας, ενώ είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Νάξου Μανώλη Μαργαρίτη για το αναπτυξιακό πρόγραμμα του νησιού. Στη συνέχεια, μίλησε σε πολυπληθές ακροατήριο της Τοπικής Δημοτικής Οργάνωσης και επισκέφθηκε χωριά του νησιού.
Στην Πάρο αντίστοιχα ο Γραμματέας Προγράμματος συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Χρήστο Βλαχογιάννη και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων του νησιού.
Εξαιτίας της υπερβολικής έκτασης που πήραν στα blogs και στα κεντρικά ΜΜΕ οι διαμαρτυρίες 9 ατόμων στη Νάξο, στελεχών εξωκοινοβουλευτικής αριστερής οργάνωσης, σε σχετικές καταγγελίες προέβησαν ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος του νησιού, ο σύνδεσμος Ξενοδόχων , το Σωματείο Ενοικιαζόμενων δωματίων του νησιού καθώς και η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Κατήγγειλαν τα 9 άτομα ότι ευθύνονται για την ακύρωση έργων 17 εκατ. ευρώ για το κεντρικό λιμάνι και το λιμάνι του Απόλλωνα και τους κατηγόρησαν ότι υπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η Ν.Δ. συμμετέχει εξίσου στο κάδρο της ευθύνης για την κατάσταση με το ΠΑΣΟΚ. Με τον τρόπο αυτό αμαυρώνουν και διασύρουν το νησί πανελλαδικά.
Η αντίδραση της Τοπικής κοινωνίας των Κυκλάδων εκδηλώθηκε θετικά με τη μαζική συμμετοχή κόσμου στις δύο ομιλίες του Ευριπίδη Στυλιανίδη, στον οποίο όλοι αναγνώρισαν την προσφορά του στα νησιά όταν ήταν Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και ολοκλήρωσε 3 μεγάλα σχολεία σε Νάξο και Πάρο καθώς και σειρά νηπιαγωγείων.
«Χαιρόμαστε να μας επισκέπτονται πολιτικοί που δεν μας ξέχασαν όταν είχαν εξουσία και έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τα νησιά μας …..» είπε ο Δήμαρχος Νάξου Μανώλης Μαργαρίτης.
«Ο Ευριπίδης δεν είναι μόνο εξαιρετικός φίλος και συμμαχητής από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ αλλά και ένας πολιτικός με μέλλον και προοπτική για την παράταξη αλλά και τον τόπο μας ….» συμπλήρωσε προσφωνώντας ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.
«Όσοι δημιουργούν κατασκευασμένες τηλεοπτικές εντυπώσεις για να βάλουν την Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά στο ίδιο κάδρο ευθύνης με το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Σύντομα ο λαός θα δώσει την απάντηση επαναφέροντας την Ν.Δ. στην Κυβέρνηση κάνοντας τον Α. Σαμαρά Πρωθυπουργό και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη Υπουργό», δήλωσε ο αν. Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά Κώστας Τσιμάρας.
«Ευχαριστώ τους Κυκλαδίτες για την αγάπη τους που εκφράζεται σήμερα με την μαζική συμμέτοχη τους στις εκδηλώσεις μας . Είναι για μένα σημαντικό και μου δίνει δύναμη το να μη λησμονείται και να αναγνωρίζεται το έργο μας στα δύο αυτά νησιά …..» υπογράμμισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
6 Απρίλιος 2020 - 7:44μμ

Άμεση παρέμβαση Ε. Στυλιανίδη στον διοικητή του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέτζο για τις αγροτικές ζημιές στη Ροδόπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε σήμερα νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε: