Θα είναι λάθος της κυβέρνησης αν χαθεί το Iasmos Park

Δημοσιεύθηκε στις 12/04/2011 στην εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ» από τo δημοσιογράφο Δήμο Μπακιρτζάκη.

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΤΟ 2009, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Θα είναι λάθος της κυβέρνησης αν χαθεί το Iasmos Park
Υποστηρίζει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και προσθέτει ότι η επένδυση μπορεί να σωθεί, αρκεί να εκδοθεί μία υπουργική απόφαση

 

Σε λάθος χειρισμό της κυβέρνησης αποδίδει το άδοξο τέλος στο οποίο οδηγείται το Iasmos Park, μία επένδυση που θα εξασφάλιζε πολλές θέσεις εργασίες στην περιοχή μας, ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Η επένδυση είχε εξαγγελθεί το 2009 από τον υπεύθυνο της αναδόχου εταιρείας VITA DEVELOPMENT (που έχει έδρα την Αθήνα), τον τότε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον τότε δήμαρχο Ιάσμου, Κυριάκο Αμούτζα. Σύμφωνα με τους επενδυτές θα κόστιζε 50-55 εκατομμύρια ευρώ, θα ήταν συνολικής έκτασης 320 στρεμμάτων και 60.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ παράλληλα θα αποτελούσε μία δεξαμενή πελατείας 2.500.000 ανθρώπων. Θα δημιουργούσε 1.300 θέσεις εργασίας και θα απευθύνονταν σε 1.500.000 Έλληνες καταναλωτές και παράλληλα σε 2.000.000 καταναλωτές στα βόρεια σύνορα από το 2011 όταν θα ολοκληρώνονταν και οι κάθετοι άξονες.

Μπορεί να σωθεί η επένδυση, υποστηρίζει ο κ. Στυλιανίδης και εξηγεί ότι αρκεί μία υπουργική απόφαση: «η επένδυση των 50 εκ. ευρώ η οποία προορίζονταν για την περιοχή του Ιάσμου, επρόκειτο να γίνει στην Νότιο Βουλγαρία και να πλήξει την περιοχή χωρίς να της δώσει τα ανταποδοτικά οφέλη. Επιτύχαμε, χάρη στην καλή συνεργασία και του τότε νομάρχη Ροδόπης και του δημάρχου Ιάσμου, ο οποίος δεν προέρχεται ως γνωστόν από τον χώρο της ΝΔ, να τους δελεάσουμε με μία ελκυστική συμφωνία να έρθουν στην περιοχή μας για να δημιουργήσουν 1500 θέσεις εργασίας, μέσα στην καρδιά της κρίσης. Για λόγους, οι οποίοι θα μπορούσαν να διευθετηθούν και μπορούν ακόμη και σήμερα που μιλούμε να διευθετηθούν από την κυβέρνηση, δηλαδή με μια αλλαγή υπουργικής απόφασης, μπορεί το έργο να γίνει. Η εταιρία σκέφτεται να καταγγείλει την σύμβαση με τον δήμο και να φύγει, διότι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα που πηγάζει από μια υφιστάμενη υπουργική απόφαση, η οποία λέει ότι η απόσταση των κτηριακών εγκαταστάσεων από τον αγωγό φυσικού αερίου, πρέπει να είναι συγκεκριμένη, δηλαδή 2,5 χιλιόμετρα.

Παράλληλα υπάρχει κοινοτική οδηγία ότι επιτρέπει, εφόσον θωρακιστεί ο αγωγός, η απόσταση να είναι 500 μέτρα, δηλαδή εντός του οικοπέδου. Η εταιρεία ζήτησε να τροποποιηθεί αυτή η υπουργική απόφαση και να εναρμονιστεί με το κοινοτικό δίκαιο. Η ίδια δε αναλαμβάνει το κόστος θωράκισης του αγωγού για να μπορέσει να γίνει η επένδυση και δεν βρήκε ανταπόκριση από την πολιτεία, από την κυβέρνηση, ούτε είδε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή την κινητικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εάν γίνουν υπαίτιοι με αυτή την συμπεριφορά, επειδή αυτό το έργο είχε την δική μου σφραγίδα, να το ακυρώσουν και να χάσει ο νομός Ροδόπης 1.500 θέσεις εργασίας, τότε και εγώ είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω το λαό της Ροδόπης και να μας κρίνει όλους εκ του αποτελέσματος», καταλήγει ο κ. Στυλιανίδης.

Για μία ακόμα φορά οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι και αν κάποιοι δεν μεριμνήσουν το Iasmos Rark θα παραμείνει ένα όμορφο σχέδιο, αλλά στα χαρτιά.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.