Η καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας από την πολιτεία οδηγεί σε αφανισμό εκατοντάδες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Σ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Ν Δ
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
2. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

ΘΕΜΑ: «Η καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας από την πολιτεία οδηγεί σε αφανισμό εκατοντάδες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

Η πολιτική φοροεπιδρομών και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έχει οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες επιχειρήσεις, που απειλούνται με λουκέτο, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Τη στιγμή μάλιστα που η Κυβέρνηση στεγνώνει την αγορά, απαιτώντας έκτακτες εισφορές και πρόσθετους φόρους από τις επιχειρήσεις, η ίδια είναι ασυνεπής προς τις υποχρεώσεις της προς αυτές, επιτείνοντας το πρόβλημα ρευστότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ασυνέπειας αποτελεί η καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας (12%) προς τις επιχειρήσεις τις Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο η πολιτεία δεν έχει καταβάλει από το 2009 και μετά.
Το θέμα αυτό μάλιστα ετέθη και σε πρόσφατη σύσκεψη του Περιφερειάρχη με τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην οποία οι επαγγελματίες της περιοχής τόνισαν, ότι οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση στην καταβολή του 12% θα δώσει τη χαριστική βολή στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και θα εκτινάξει περαιτέρω την ανεργία, η οποία από το 8% το 2008 έχει ήδη φτάσει στο 18,5%.
Η καταβολή του 12% για τα έτη 2009 και 2010 καθώς και η ανανέωση του προγράμματος, που συνέβαλε καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία ανάπτυξης της περιοχής, αποτελεί σημαντικό όχημα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Για το λόγο αυτό,

 
Ε Ρ Ω Τ Ω Ν Τ Α Ι
οι κ.κ. Υπουργοί

1) Γιατί δεν έχει καταβληθεί ακόμη η επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας για τα έτη 2009 και 2010; Πότε προτίθεται η Κυβέρνηση να την καταβάλει;

2) Προτίθεται η Κυβέρνηση να διατηρήσει και να ανανεώσει το σημαντικό αυτό κίνητρο για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας;

Αθήνα, 23/ 12 / 2011

Ο ερωτών Βουλευτής

Ευριπίδης Σ. Στυλιανίδης
Βουλευτής Ροδόπης ΝΔ

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.