Η καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας από την πολιτεία οδηγεί σε αφανισμό εκατοντάδες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Σ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Ν Δ
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
2. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

ΘΕΜΑ: «Η καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας από την πολιτεία οδηγεί σε αφανισμό εκατοντάδες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

Η πολιτική φοροεπιδρομών και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έχει οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες επιχειρήσεις, που απειλούνται με λουκέτο, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Τη στιγμή μάλιστα που η Κυβέρνηση στεγνώνει την αγορά, απαιτώντας έκτακτες εισφορές και πρόσθετους φόρους από τις επιχειρήσεις, η ίδια είναι ασυνεπής προς τις υποχρεώσεις της προς αυτές, επιτείνοντας το πρόβλημα ρευστότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ασυνέπειας αποτελεί η καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας (12%) προς τις επιχειρήσεις τις Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο η πολιτεία δεν έχει καταβάλει από το 2009 και μετά.
Το θέμα αυτό μάλιστα ετέθη και σε πρόσφατη σύσκεψη του Περιφερειάρχη με τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην οποία οι επαγγελματίες της περιοχής τόνισαν, ότι οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση στην καταβολή του 12% θα δώσει τη χαριστική βολή στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και θα εκτινάξει περαιτέρω την ανεργία, η οποία από το 8% το 2008 έχει ήδη φτάσει στο 18,5%.
Η καταβολή του 12% για τα έτη 2009 και 2010 καθώς και η ανανέωση του προγράμματος, που συνέβαλε καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία ανάπτυξης της περιοχής, αποτελεί σημαντικό όχημα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Για το λόγο αυτό,

 
Ε Ρ Ω Τ Ω Ν Τ Α Ι
οι κ.κ. Υπουργοί

1) Γιατί δεν έχει καταβληθεί ακόμη η επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας για τα έτη 2009 και 2010; Πότε προτίθεται η Κυβέρνηση να την καταβάλει;

2) Προτίθεται η Κυβέρνηση να διατηρήσει και να ανανεώσει το σημαντικό αυτό κίνητρο για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας;

Αθήνα, 23/ 12 / 2011

Ο ερωτών Βουλευτής

Ευριπίδης Σ. Στυλιανίδης
Βουλευτής Ροδόπης ΝΔ

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
24 Φεβρουάριος 2020 - 9:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:40πμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:18πμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."