Ερώτηση για το Διορισμό Προέδρου της ΔΕΘ ΑΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τους Υπουργούς:
1) Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
2) Εξωτερικών

 

Θέμα: Διορισμός Προέδρου της νέας διοίκησης της Δ.Ε.Θ. Α.Ε.

Πριν από μερικούς μήνες διορίστηκε από την Κυβέρνηση στη θέση του Προέδρου της Δ.Ε.Θ. ο δικηγόρος κ. Γιάννης Κωνσταντίνου.

Εάν δεν δεχθούμε την άγνοια ή την επιπολαιότητα ως αποτέλεσμα αυτού του διορισμού, τότε αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο λόγος που ανάμεσα σε εκατομμύρια Έλληνες η Κυβέρνηση επέλεξε ως Πρόεδρο της Δ.Ε.Θ., του κορυφαίου θεσμού της Μακεδονίας, κάποιον που δηλώνει «Ευρωπαίος Ελληνόφωνος Κεντροαριστερός Δικηγόρος» και προκαλέι με δηλώσεις του το κοινό αίσθημα όλων των Ελλήνων, κυρίως όμως των βορειοελλαδιτών.

Ο «Ευρωπαίος Ελληνόφωνος Κεντροαριστερός Δικηγόρος» Γιάννης Κωνσταντίνου συμμετείχε το 2006 στη Θεσσαλονίκη στην παρουσίαση του «abecedar», του «Μακεδονικού αναγνωστικού», που προωθεί τη Σκοπιανή προπαγάνδα, μαζί με τον πολιτευτή και ψυχίατρο Ιμπράμ Ονσούνογλου, που δήλωνε Οθωμανός και το γνωστό Παύλο Βοσκόπουλο του «Ουράνιου Τόξου».

Δεδομένου ότι υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι καλούνται από τον Πρωθυπουργό της χώρας να κάνουν θυσίες για την πατρίδα, που δηλώνουν Έλληνες και όχι «Ελληνόφωνοι» ή «Οθωμανοί» και δεν διεκδικούν κανένα διορισμό από την κυβέρνηση και περιμένουν μια πειστική απάντηση στα παρακάτω ερωτηματα.

Ερωτώνται οι Υπουργοί

1) Με ποια κριτήρια διορίσθηκε ο συγκεκριμένος «Ευρωπαίος Ελληνόφωνος» σε αυτή τη θέση;

2) Είναι ο μόνος ο οποίος έχει τα προσόντα για αυτή τη θέση και ποια είναι αυτά;

3) Έχει τα προσόντα να υπηρετήσει έναν εθνικό θεσμό σε μια ευαίσθητη Ελληνική περιοχή, όπως είναι η Μακεδονία;

4) Ποιες είναι οι υπηρεσίες που έχει προσφέρει και σε ποιον, για να πάρει αυτή τη θέση;

5) Μετά από όσα έγιναν γνωστά, σκοπεύετε να διατηρήσετε τον συγκεκριμένο άνθρωπο στη θέση του;

Τρίτη, 13η Ιουλίου 2010

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Ιωαννίδης Δ. Γιάννης

Αναστασιάδης Ι. Σάββας

Καράογλου Γ. Θεόδωρος

Γκιουλέκας Π. Κωνσταντίνος

Καλαφάτης Αθ. Σταύρος

Καρυπίδης Δημ. Αναστάσιος

Χαλκίδης Γ. Μιχαήλ

Λεονταρίδης Χρ. Θεόφιλος

Κόλλια-Τσαρουχά Χρ. Μαρία

Δερμεντζόπουλος Χρ. Αλέξανδρος

Κοντός Ευστρ. Αλέξανδρος

Στυλιανίδης Στ. Ευρυπίδης

Βαγιωνάς Κ. Γεώργιος

Καρασμάνης Αθ. Γεώργιος

Τζηκαλάγιας Γεωρ. Ζήσης

Κασαπίδης Δ. Γεώργιος

Παπαδόπουλος Γ. Μιχάλης

Κωνσταντινίδης Γ. Ευστάθιος

Κουκοδήμος Γ. Κωνσταντίνος

Παναγιωτόπουλος Ι. Νικόλαος

Τζίμας Γ. Μαργαρίτης

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.