Ερώτηση για την Καταβολή Οφειλών για τη Μεταφορά Μαθητών της Περιφέρειας ΑΜΘ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2010

 

Προς Υπουργούς:

1) Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
2) Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα Α.Διαμαντοπούλου.

 

Θέμα: Καταβολή από Υπουργείο Οικονομικών οφειλών προς ιδιοκτήτες λεωφορείων ΚΤΕΛ, Αστικών λεωφορείων και ΤΑΞΙ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για μεταφορά μαθητών.

Με την απόφαση αριθμ. 2/92311/0020/23-12-2009 διατέθηκε το 30% του κονδυλίου του Προϋπολογισμού 2010 για τη μεταφορά μαθητών, η οποία ενώ υλοποιήθηκε άμεσα από τις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας, λόγω καθυστέρησης από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν υλοποιήθηκε και δεν καταβλήθηκαν προς του ανωτέρω δικαιούχους τα προβλεπόμενα ποσά.

Με την απόφαση δε, αριθμ. 2/6895/000/3-2-2010 ανακαλείται η προαναφερόμενη και τροποποιείται ο τρόπος πληρωμής από το 30% εφάπαξ καταβολής στο 8% μηνιαίως.

Το γεγονός αυτό πέραν του ότι οδηγεί σε άνιση και άδικη μεταχείριση μεταξύ των ιδιοκτητών δημόσιων μέσων μεταφοράς της χώρας μας, αφού η πλειοψηφία τους έχει ήδη εισπράξει το 30% των οφειλόμενων για τη μεταφορά των μαθητών, προκαλεί σ΄ αυτούς σημαντικά οικονομικά προβλήματα αφού έχουν ήδη εκδώσει με βάση την πρώτη απόφαση τα σχετικά τιμολόγια εντός του 2009 και καλούνται να καταβάλουν των αναλογούντα Φ.Π.Α.

Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις οι δικαιούχοι έχουν συνάψει δάνεια προσβλέποντας στην είσπραξη του 30% στα οποία αδυνατούν να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα.

Το κυριότερο όμως είναι ότι λόγω μεγάλων οικονομικών δυσκολιών αδυνατούν να συνεχίσουν την μεταφορά των μαθητών, γεγονός που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποια μέτρα θα προχωρήσουν έτσι ώστε να καταβληθεί η εφάπαξ προκαταβολή του 30% και οι υπόλοιπες δαπάνες για την μεταφορά των μαθητών των προηγούμενων περιόδων, έτσι ώστε αφ΄ ενός μεν να συνεχισθεί η εύρυθμη μεταφορά των μαθητών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και αφ΄ ετέρου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των ιδιοκτητών λεωφορείων ΚΤΕΛ, αστικών λεωφορείων και ΤΑΞΙ της Περιφέρειας και να ξεφύγουν αυτοί από τα οικονομικά αδιέξοδα που λόγω του γεγονότος αυτού έχουν οδηγηθεί ;Οι Επερωτώντες Βουλευτές

1. Κοντός Αλέξανδρος
Βουλευτής Ν. Ξάνθης

2. Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος
Βουλευτής Ν. Έβρου

3. Στυλιανίδης Ευρυπίδης
Βουλευτής Ν. Ροδόπης

4. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος
Βουλευτής Ν. Καβάλας

5. Τζίμας Μαργαρίτης
Βουλευτής Ν. Δράμας

ΣυνημμένοΜέγεθος
Ερώτηση για την Καταβολή Οφειλών για τη Μεταφορά Μαθητών της Περιφέρειας ΑΜΘ (doc)34.5 KB
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.