Ερώτηση για την Καθυστέρηση του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Κομοτηνή-Νυμφαία-Κίρτζαλι

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Σ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Ν Δ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:
ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

 

 

ΘΕΜΑ: «ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΝΥΜΦΑΙΑ-ΚΙΡΤΖΑΛΙ»

Η Εγνατία Οδός αποτελεί το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο υποδομής, τα τελευταία χρόνια, στη Βόρεια Ελλάδα με τεράστια συμβολή σε όλους τους τομείς της οικονομίας αλλά και στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η πλήρης αξιοποίηση του έργου για την περιοχή θα πραγματοποιηθεί μετά και από την ολοκλήρωση των καθέτων αξόνων που είχαν ήδη δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο κάθετος άξονας Κομοτηνή-Νυμφαία-Κίρτζαλι που συνδέει την πρωτεύουσα της Θράκης με τη Βουλγαρία αποφασίστηκε, σχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε και άρχισε να κατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς από το Δεκέμβριο του 2006 με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το 2009. Το έργο, ύψους 85εκατ. Ευρώ θα συμβάλει καταλυτικά στην ανάπτυξη της Ροδόπης αλλά και εν γένει της Αν. Μακεδονίας και Θράκης καθώς θα διευκολύνει την πρόσβαση στις αγορές των Βαλκανίων, στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, στις εξαγωγές, καθώς και στη διακίνηση των αγαθών από τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, τον σιδηρόδρομο και τις οδικές μεταφορές.

Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε τόσο από πόρους του Γ΄ΚΠΣ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Οδικοί άξονες, Λιμάνια, Αστική Ανάπτυξη", όσο και από πόρους της 4ης Προγραμματικής Περιόδου μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ενίσχυση Προσπελασιμότητας" του ΕΣΠΑ.

Δυστυχώς, η αδράνεια της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και η παρελκυστική πολιτική της Εγνατία ΑΕ έναντι των συμβασιούχων εργαζομένων στο έργο θέτουν σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του έργου με σοβαρές συνέπειες για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010 ολόκληρο το κλιμάκιο επίβλεψης του έργου έπαψε να εργάζεται λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεών του και σε μικρό χρονικό διάστημα λήγουν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στο έργο χωρίς να έχει διαφανεί πρόθεση ανανέωσης της εργασιακής του σχέσης από την Εταιρεία.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το έργο να καρκινοβατεί χωρίς κανείς να ξέρει τις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών αλλά και της Διοίκησης της Εγνατία ΑΕ.

Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι
ο. κ Υπουργός

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του κάθετου άξονα Κομοτηνή-Νυμφαία-Κίρτζαλι;

2. Σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται σήμερα το έργο; Υπάρχει σήμερα ικανό κλιμάκιο επίβλεψης;

3. Για ποιο λόγο δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις του έμπειρου προσωπικού της Εγνατία ΑΕ που αποτελούν το κλιμάκιο επίβλεψης του έργου;

4. Συζητήσεις που έχουν υποκινηθεί από στελέχη της Κυβέρνησης για επαναχάραξη του κάθετου άξονα Κομοτηνής-Νυμφαίας-Κίρτζαλι δεν θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρο το έργο με καταστροφικές συνέπειες για την αναπτυξιακή προοπτική του Νομού Ροδόπης και της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης;

Αθήνα, 04 / 10 / 2010

Ο ερωτών Βουλευτής

Ευριπίδης Σ. Στυλιανίδης
Βουλευτής Ροδόπης

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.