Δικαιώνεται η Οικονομική Διπλωματία που άσκησε η ΝΔ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Σ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Ν Δ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

 

ΘΕΜΑ: «ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΝΔ Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ»

Σύμφωνα με την Έκθεση του α’ εξαμήνου του 2010 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος πέτυχε κέρδη 146εκ. Ευρώ. Η κερδοφορία αυτή της Εθνικής βασίζεται αποκλειστικά στις επενδύσεις που είχαν προχωρήσει την προηγούμενη πενταετία με το άνοιγμα της στα Βαλκάνια και την Τουρκία, με την εξαγορά της Finansbank, καθώς όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, στην εγχώρια αγορά είχε ζημίες 159 εκατ. Ευρώ ενώ από τη Finansbank και τα Βαλκάνια είχε κέρδη 251 εκατ. Ευρώ και 54 εκ. Ευρώ αντίστοιχα. Τα οικονομικά αυτά αποτελέσματα δικαιώνουν απόλυτα τις επενδυτικές επιλογές της απελθούσας διοίκησης εξαιτίας των οποίων η Εθνική Τράπεζα διατηρεί την κερδοφορία της σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

Δυστυχώς τα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, πολέμησαν μετωπικά τις επιλογές της τότε διοίκησης και του οικονομικού επιτελείου μιλώντας για «μέγα σκάνδαλο».

Συγκεκριμένα, η τότε αρμόδια τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία κ. Βάσω Παπανδρέου με τον τότε Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Γιώργο Φλωρίδη, και με τις ευλογίες φυσικά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαν αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του Προέδρου της ΕΤΕ Τάκη Αράπογλου και του αντιπροέδρου της Ιωάννη Πεχλιβανίδη με την οποία ζητούσαν τη διερεύνηση της εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας Finansbank, υποστηρίζοντας ότι, «με την εξαγορά της Finansbank από την Εθνική πραγματοποιήθηκε σωρεία ποινικών αδικημάτων» και ότι «η διοίκηση της ΕΤΕ σκόπιμα απέκρυψε και παραπληροφόρησε για τους οικονομικούς κινδύνους της εξαγοράς ακόμη και την Ελληνική Βουλή επισημαίνοντας ότι η κερδοφορία που παρουσίασε για το 9μηνο 2005 η Finansbank είναι ψεύτικη και ότι η εμφάνιση κερδών οφείλεται σε λογιστικούς χειρισμούς».

Για τον ίδιο λόγο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ερώτηση στον τότε Υπουργό Οικονομικών κάνοντας λόγο για επιλογές που «ναρκοθετούν την Ελληνική οικονομία» και κινήσεις των Τραπεζών «προκειμένου να καλύψουν επισφάλειες και «ανοίγματα» που έχουν λόγω και της επέκτασής τους σε αγορές της ΝΑ Ευρώπης. Και μάλιστα, στην ενίσχυση της ρευστότητας αλλοδαπών αγορών, αντί της Ελληνικής, πρωτοστατεί η ίδια η Εθνική Τράπεζας της Ελλάδος».

Σε δηλώσεις μάλιστα του Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, η εξαγορά της Finansbank από την ΕΤΕ αναφέρεται ως «σκάνδαλο Finansbank». Η περιρέουσα σκανδαλολογία της εποχής μάλιστα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε και σε μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ) εναντίον της Διοίκησης Αράπογλου.

Σήμερα, με την κερδοφορία που παρουσιάζει ο όμιλος της ΕΤΕ, η οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο στην επένδυση της Finansbank οι επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ δικαιώνονται πανηγυρικά. Η καταστροφολογία και η σκανδαλολογία με την οποία το ΠΑΣΟΚ δηλητηριάζει το δημόσιο βίο θέλοντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να σπιλώσει πρόσωπα και στρατηγικές επιλογές της ΝΔ πέφτει για άλλη μία φορά στο κενό βάσει συγκεκριμένων στοιχείων.

Ε Ρ Ω Τ Ω Ν Τ Α Ι
οι κ.κ. Υπουργοί

1. Εξακολουθούν να πιστεύουν στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ότι η εξαγορά της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα απετέλεσε σκάνδαλο και λανθασμένη στρατηγική επιλογή;

2. Προτίθενται οι «κατήγοροι» να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την αβάσιμη καταστροφολογία που έθετε σε κίνδυνο την επένδυση;

Αθήνα, 30 / 09 / 2010

Ο ερωτών Βουλευτής

Ευριπίδης Σ. Στυλιανίδης
Βουλευτής Ροδόπης

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.