Επιτυχημένη η ομιλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Κομοτηνή

ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΔ,
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

με θέμα: «Οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην ανάπτυξη της Ροδόπης»

 

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που η Ελλάδα ταπεινώνεται διεθνώς,
σ’ αυτές τις ώρες, που η Θράκη μας εγκαταλείπεται ξανά,
σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, που κάθε οικογένεια στον τόπο μας δοκιμάζεται σκληρά και νιώθει ενοχή μπρος στα μάτια των παιδιών της,

σας κάλεσα εδώ για να σας δηλώσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, ότι είμαι παρών, δίπλα σας, έτοιμος να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, όπως το έκανα και παλιότερα και να πετύχω μαζί μ’ εσάς την Επιστροφή της πατρίδας μας στο Μέλλον.

Σας ευχαριστώ για τη σημερινή εντυπωσιακή και μαχητική σας παρουσία. Αυτή η συγκέντρωση αξίζει για μένα περισσότερο από την πρώτη περιπετειώδη εκλογή μου στο κοινοβούλιο.

Σήμερα από τη Ροδόπη στέλνουμε ισχυρό μήνυμα.
Ότι η ακριτική Ελλάδα είναι όρθια.
Αντιστέκεται.
Δεν εγκαταλείπει.
Δεν προσχωρεί στην μελαγχολία και την ταπείνωση.
Δεν δέχεται το συμβιβασμό και την κηδεμονία.
Η Ροδόπη αντιδρά στο πισωγύρισμα, που προσπαθούν να της επιβάλουν.

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη κόντρα σ’ αυτούς, που επιχειρούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ μας.

Η Εμπιστοσύνη υπήρξε η βάση της δικής μας σχέσης.
Η Εμπιστοσύνη είναι η ρίζα, που δένει τον κάθε εκλεγμένο πολιτικό με τους πολίτες, που τον εξέλεξαν.
Η Εμπιστοσύνη είναι γνήσια και δυνατή, όταν δεν εξαντλείται απλά στην ικανοποίηση ή μη ενός προσωπικού αιτήματος. Τότε δεν είναι εμπιστοσύνη, είναι συναλλαγή. Είναι απλή σχέση συμφέροντος.
Εμπιστοσύνη είναι η συμμετοχή στο κοινό όραμα για μια καλύτερη πατρίδα.
Εμπιστοσύνη είναι η πίστη, ότι ο εκπρόσωπος σας μπορεί και θέλει να παλέψει για το δίκιο, να συγκρουσθεί με ντόπια και ξένα κατεστημένα, να πετύχει αποτελέσματα για τον τόπο, να δημιουργήσει για όλους και όχι για λίγους.
Εμπιστοσύνη είναι η δύναμη του πολιτικού να μετατρέπει την ελπίδα των συμπολιτών του σε αυτοπεποίθηση και την αυτοπεποίθηση σε δημιουργία, σε συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα για τον τόπο.

Για τους πολιτικούς σαν κι εμένα, που δεν προέρχονται από τζάκια και που συνειδητά δεν δέχθηκαν να γίνουν ενεργούμενα του ντόπιου και του ξένου οικονομικού κατεστημένου, όταν άσκησαν εξουσία, μοναδική δύναμη είναι η σχέση εμπιστοσύνης με εσάς.
Με τους ανθρώπους μου, με τα αδέλφια μου τους Θρακιώτες, με τους πατριώτες μου τους Έλληνες.

Φίλες και Φίλοι,

Δεν είναι τυχαίο ότι στις μέρες μας επιχειρείται συστηματικά και γκαιμπελίστικα να κλονιστεί η σχέση εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς τους πολιτικούς.
Οι γενικεύσεις και οι ισοπεδωτικές προσεγγίσεις δεν είναι τυχαίες και είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την Δημοκρατία αλλά και για την πατρίδα.

«Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί»,
«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο»,
«Δεν έχουμε όλα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις τις ίδιες ευθύνες».

Κάποιοι χτίζαμε όταν οι άλλοι γκρεμίζουν.
Κάποιοι παλεύαμε για τον τόπο, όταν οι άλλοι αδιαφορούν.
Κάποιοι διεκδικήσαμε για την Ελλάδα, όταν άλλοι μιλούν για Διεθνή Διακυβέρνηση.
Κάποιοι αγωνιζόμασταν να προστατέψουμε το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα, όταν οι άλλοι το εξολοθρεύουν με φοροεπιδρομές και ανεργία.
Κάποιοι κάναμε έργα στη Θράκη, όταν οι άλλοι τα παγώνουν, τα αναβάλουν ή τα ακυρώνουν διώχνοντας τη νέα γενιά από τον τόπο.

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Σας κάλεσα σήμερα εδώ για να σας ενημερώσω για αυτά που δεν σας ενημερώνουν τα κεντρικά ΜΜΕ.
Σας κάλεσα να σας πω την αλήθεια με καθαρό λόγο και ισχυρά επιχειρήματα.
Νιώθω την ανάγκη να απαντήσω ευθέως σε ερωτήματα, που μου τίθενται στα καφενεία των χωριών μας και στους χώρους δουλειάς τώρα που τους περιδιαβαίνω.

Εσείς θα κρίνετε και θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Εύλογα τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα για το «πώς φθάσαμε ως εδώ;»:

1. Γνώριζε ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν προεκλογικά έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» ή όχι;

2. Τι έπραξε μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση;

3. Ποιες είναι οι ευθύνες και τα λάθη της Κυβέρνησης Καραμανλή; Τα Έκανε όλα τόσο τραγικά, όπως του επιρρίπτει το ΠΑΣΟΚ;

4. Υπήρχε άλλος δρόμος εκτός από το Μνημόνιο;

5. Ποιες είναι οι συνέπειες της πολιτικής, που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου; Πέτυχε τους στόχους, που έθεσε;

6. Τι προτείνει η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς;

7. Ποιες είναι οι συνέπειες της οικονομικής κατάστασης στον τόπο μας τη Ροδόπη και τη Θράκη;

8. Υπάρχει ελπίδα να επιστρέψουμε στο Μέλλον;

Φίλες και φίλοι,

Απόψε σας δίνω ξεκάθαρες απαντήσεις, όπως άλλωστε έκανα πάντοτε.
Σας απαντώ με ειλικρίνεια και ευθύνη, όπως έχω χρέος να πράξω απέναντι σε όλους εσάς, που με την εμπιστοσύνη σας μου δίνεται δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα μου, μέσα στη δύσκολη και θολή σημερινή συγκυρία.

1. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ότι « λεφτά υπάρχουν» , είναι βέβαιο ότι ενσυνείδητα παραπλανούσε τον ελληνικό λαό και σκέπαζε την αλήθεια με στόχο την εξουσία.

Αυτό προκύπτει από το διάλογο, που δημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Γερμανού ομοϊδεάτη του Υπουργού Οικονομίας κ. Steinbruck, ο οποίος το Φεβρουάριο του 2009, περιγράφει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κι αυτός ειρωνικά σχολιάζει « μήπως δεν πρέπει να κερδίσω τις επόμενες εκλογές;».

Στη συνέχεια έρχεται στην Ελλάδα. Παγιδεύει την Κυβέρνηση Καραμανλή σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, χρησιμοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπόσχεται στους Έλληνες «ότι λεφτά υπάρχουν, λεφτά υπάρχουν…».

 • Ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε, γιατί ενημερώθηκε επίσημα από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο.
 • Είναι βέβαιον, ότι ακόμη κι αν δεν γνώριζε έπρεπε ως υπεύθυνο ηγέτη να τον προβληματίσουν οι προεκλογικές τοποθετήσεις του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που μιλούσε για έκτακτα μέτρα, για πάγωμα μισθών και συντάξεων και άλλα.
 • Όπως εκ των υστέρων προκύπτει από δημόσιες δηλώσεις του ομοϊδεάτη του κ. Στρος Κάν, τότε Προέδρου του ΔΝΤ, από πολύ νωρίς είχε αρχίσει να συνομιλεί μαζί του, προετοιμάζοντας το έδαφος για το Μνημόνιο, ώστε να θέσει την Ελλάδα υπό διεθνή κηδεμονία.

2. Το δεύτερο ερώτημα που τίθεται είναι τι έπραξε η Κυβέρνηση Παπανδρέου μετά τις εκλογές, ώστε να ανατρέψει την εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας στα διεθνή οικονομικά διευθυντήρια και να αποφύγει την υποταγή μας στις δουλείες του Μνημονίου;

Η απάντηση είναι απογοητευτική. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έπραξε απολύτως τίποτα. Ή μάλλον έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να μετατρέψουμε την κρίση του ελλείμματος σε κρίση δανεισμού.

Θυμίζω ότι παρά την ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, που πήρε από τους Έλληνες η Κυβέρνηση Παπανδρέου:

 • Για 6 ολόκληρους μήνες παρέλυσε το κράτος, διότι αρνούνταν να τοποθετήσει Γενικούς Γραμματείς και Διοικητές Οργανισμών.
 • Πάγωσε όλα τα έκτακτα μέτρα, που είχε πάρει η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά, για την οικοδομή, την απόσυρση, τους μισθούς. Έδωσε τα επιδόματα αλληλεγγύης. Σταμάτησε το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, με ζημία 400 εκ. Ευρώ, την οπτική ίνα στο σπίτι με ζημία 2,5 δις. Ενέταξε τα ελλείμματα 4 ετών των Νοσοκομείων σε ένα οικονομικό έτος, χωρίς να διαπραγματευθεί με τους προμηθευτές. Έχασε χρόνο, έσοδα, αξιοπιστία.
 • Ο Υπουργός οικονομικών χαρακτήρισε την οικονομία «Τιτανικό» και μετά πήγε να δανειστεί.
 • Μας προσφέρθηκαν, πάραυτα 54,3 δις από τις αγορές με επιτόκιο 6,2% και ο Πρωθυπουργός τα αρνήθηκε μιλώντας «για το γεμάτο πιστόλι του, που το ακουμπούσε πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Αμέσως μετά όμως υπέγραψε το Μνημόνιο, δανειζόμενος ουσιαστικά πανηγυρικά 110 δις με 6%, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής εκατοντάδων εκατομμυρίων για το ΔΝΤ και τα διαμεσολαβητικά δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου.
 • Την ίδια ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραφε το Μνημόνιο δεν δίσταζε να περιδιαβαίνει τα διεθνή φόρα και να διακηρύττει -όπως δημόσια παραδέχθηκε ο κ. Junker- «ότι κυβερνά ένα διεφθαρμένο λαό». Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η διεθνής μετάφραση του «μαζί τα φάγαμε».
 • Μετά την υπογραφή αυτή, φίλες και φίλοι, που μας έβγαλε από τις αγορές, η Ελλάδα χωρίς καν να διαπραγματευθεί, έγινε το πρώτο ίσως κράτος στον κόσμο, που κατέστησε ενυπόθηκο τον δανεισμό του, βάζοντας ως εγγύηση τη μεγάλη δημόσια περιουσία, εκχωρώντας μέρος εθνικής κυριαρχίας -όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει από την αρχή της θητείας του- και υπονομεύοντας το μέλλον της νέας γενιάς Ελλήνων.
 • Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δυστυχώς από την πρώτη στιγμή ήλθε να διχάσει το λαό, να εκδικηθεί τους πολιτικούς της αντιπάλους και να σπιλώσει τη Νέα Δημοκρατία. Μετέτρεψε το Κοινοβούλιο σε μία διαρκή Εξεταστική Επιτροπή Παραγεγραμμένων ή ανύπαρκτων αδικημάτων, κατηγορώντας συχνά αυτούς που δεν φταίνε και συγκαλύπτοντας αυτούς που πραγματικά ευθύνονται.

Δε δίστασε να κατηγορήσει διεθνώς και πανευρωπαϊκά την Ελλάδα και τους Έλληνες, αρκεί να πλήξει καίρια το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας.

3. Για να δούμε όμως, φίλες και φίλοι, ποιες είναι οι ευθύνες της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Είναι αυτές που πραγματικά μας επιρρίπτει το ΠΑΣΟΚ;

Είναι βέβαιο ότι κάναμε λάθη, γι’ αυτό και χάσαμε.

 • Δεν τολμήσαμε να προχωρήσουμε συγκρουόμενοι με τις πασοκικές συντεχνίες την πολυπόθητη «επανίδρυση του κράτους».
 • Καθυστερήσαμε σε κάποιες περιπτώσεις τις στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις.
 • Υπήρξαν συμπεριφορές στελεχών μας, που πλήγωσαν και προσέβαλαν τη βάση της παράταξης, αφαιρώντας μας, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων, κάποιες στιγμές την ηθική υπεροχή.

Αυτά ο κόσμος μας τα καταδίκασε και μας έστειλε στην αντιπολίτευση.
Όχι επειδή προτίμησε τους αντιπάλους μας, αλλά επειδή αρνήθηκε να έλθει να ψηφίσει.

Είναι άλλο όμως αυτό και άλλο να φορτώνεις στην τελευταία πενταετία τις στρεβλώσεις και τα λάθη για τα οποία ευθύνεται διακομματικά και διαχρονικά όλο το πολιτικό σύστημα, το μιντιακό κατεστημένο, η κρατικοδίαιτη οικονομική αριστοκρατία και οι βολεμένες συνδικαλιστικές συντεχνίες.

Σας θυμίζω ότι εμείς από τη στιγμή, που συνειδητά συγκρουσθήκαμε με κατεστημένα, ποτέ δεν δώσαμε μια μάχη επί ίσοις όροις.
Μέσα σε εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον το 2000 χάσαμε οριακά με τις παράνομες Ελληνοποιήσεις.
Το 2007 και το 2009 καιγόταν η Ελλάδα. Το 2008 κάηκε η Αθήνα.

Όταν το 2004 κερδίσαμε έπρεπε μέσα σε λίγους μήνες να οργανώσουμε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες, που με ευθύνη της κυβέρνησης Σημίτη αντί για 1,7 δις εστοίχισαν πάνω από 12 δις ευρώ.

 • Ξεπεράσαμε τον επικίνδυνο σκόπελο του Σχεδίου Ανάν, προστατεύοντας την Εθνική ασφάλεια και περηφάνια και την διεθνή αξιοπιστία της Ελλάδας.
 • Προωθήσαμε την διπλωματία των Αγωγών, που ακύρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου με μια προεκλογική δήλωση στην Αλεξανδρούπολη για τα περιβαλλοντικά, που με αυστηρότητα είχε εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τυχαίο; Δε νομίζω.
 • Οργανώσαμε το άνοιγμα στην Κίνα, τότε που ο σημερινός Πρωθυπουργός διαδήλωνε έξω από το λιμάνι του Πειραιά εναντίον της Cosco.
 • Δεν διστάσαμε να πούμε ένα περήφανο ΟΧΙ στο Βουκουρέστι, προστατεύοντας την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Αυτή την αξιοπρέπεια, που σήμερα συνεχώς τσαλακώνει η κυβέρνηση.
 • Εμείς δεν είμαστε ίδιοι. Στηρίξαμε τους αγρότες μας. Δέστε τις σελίδες των βιβλιαρίων της ΑΤΕ, το 2007, το 2008, το 2009. Συγκρίνετε τες με τις σημερινές.
 • Εμείς κτίσαμε 1223 σχολεία σε όλη τη χώρα. Σήμερα κλείνουν σχολεία. Προχωρήσαμε στην Μεταρρύθμιση και όχι στην απορρύθμιση της εκπαίδευσης.
 • Αποκρατικοποιήσαμε την Ολυμπιακή Αεροπορία και ξεκινήσαμε την εξυγίανση του ΟΣΕ, την οποία πάγωσαν για 1,5 χρόνο χάνοντας 400 εκατ. Ευρώ.
 • Εμείς εισηγηθήκαμε την Μισθωτή Εργασιακή Εφεδρεία για τους Δημόσιους Υπαλλήλους, αυτοί σήμερα προωθούν τις απολύσεις.
 • Όταν αποκρατικοποιήσαμε τον ΟΤΕ μιλούσαν για επανακρατικοποίηση και σήμερα προχωρούν σε εκποιήσεις. Εμείς, όταν πουλήσαμε με 28 Ευρώ μας έλεγαν ότι ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία. Αυτοί σήμερα δεν πουλούν με 8 Ευρώ;
 • Όταν η Εθνική Τράπεζα εξαγόραζε την Τούρκικη Finans Bank, η Βάσω Παπανδρέου και οι ΠAΣKE της ΟΤΟΕ μας κατήγγειλαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για σκάνδαλο. Σήμερα με τα 2,5 δις κέρδη παραδέχονται δια του Πάγκαλου, «ότι ήταν η πιο επιτυχής μεταπολιτευτική επένδυση».
 • Μας κατηγόρησαν ότι μεγαλώσαμε το κράτος. Με την επικοινωνιακή απογραφή τους κατέγραψαν 776.000 δημοσίους υπαλλήλους. Μία ερώτηση μου στη Βουλή ήταν αρκετή για να τους αποκαλύψει. 543.00 από αυτούς, δηλαδή πάνω από το 70% διορίσθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και το πάρτυ σήμερα συνεχίζεται. Η Κυβέρνησή τους ίδρυσε σε 1,5 χρόνο:

  -41 νέους φορείς
  -386 νέες Γενικές Διευθύνσεις και τμήματα
  -701 νέα συμβούλια
  -1326 νέες αμειβόμενες επιτροπές
  -8005 νέες θέσεις εκτός ΑΣΕΠ
  -115 εκ. Ευρώ πρόσθετα έξοδα

  Πώς να πείσουν τους Ευρωπαίους για την αξιοπιστία της Ελληνικής Κυβέρνησης;

 • Σας θυμίζω ότι εμείς πετύχαμε με το Υπουργείο Τουρισμού έσοδα 18% του ΑΕΠ και η Κυβέρνηση κατήργησε το Υπουργείο.
 • Εμείς πετύχαμε με το Υπουργείο Ναυτιλίας ο Ελληνικός στόλος να ξαναγίνει ο πρώτος στον κόσμο αποφέροντας 140 δις επενδυτικό ναυτιλιακό κεφάλαιο στη χώρα στα 6 χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ κατήργησε το Υπουργείο.
 • Η κυβέρνηση της ΝΔ, που τόσο πολύ κατηγόρησαν και σπίλωσαν, πέτυχε να αντιμετωπίσει επιτυχώς μια πετρελαϊκή κρίση και τις απαρχές αυτής της διεθνούς οικονομικής κρίσης προστατεύοντας τη θέση των Ελλήνων.

Σας επαναφέρω στη μνήμη σας στοιχεία :

 • Εμείς πετύχαμε ιστορικό χαμηλό στον πληθωρισμό καθηλώνοντας τον κάτω από το 2%, ενώ σήμερα παρά την κάθετη μείωση της αγοραστικής δύναμης του Έλληνα ξεπερνά το 4%.
 • Το χρέος της χώρας ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής το παρέδωσε στον Ανδρέα Παπανδρέου στα 20 δις ευρώ. Ο Κώστας Σημίτης το παρέδωσε στον Κώστα Καραμανλή 180 δις ευρώ, δηλαδή 9 φορές μεγαλύτερο. Ο Κώστας Καραμανλής το παρέδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου αυξημένο κατά 100 δις, δηλαδή 280 δις, από αυτά όμως το 90% ήταν τοκοχρεολύσια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και εξοπλιστικά από παραγγελίες του Τσοχατζόπουλου, που ποτέ δεν ενεγράφησαν στους δικούς τους δήθεν «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς».
 • Εμείς πετύχαμε η ανάπτυξη της χώρας να τρέχει πάνω από τους ρυθμούς της Ευρωζώνης, ενώ σήμερα βουλιάζουμε στην ύφεση με την αγορά νεκρή και ένα ΕΣΠΑ καθηλωμένο.
 • Η ανεργία είχε μειωθεί από το 11% το 2005 στο 8% το 2008, ενώ σήμερα εκτινάσσεται στο 15,9%.
 • Το έλλειμμα έντεχνα το εκτίναξαν από το 9% στο 15% για να πανηγυρίσουν την επιστροφή σε μονοψήφιο. Καθηλώθηκαν όμως στο 10,5% μετατρέποντας την κρίση του ελλείμματος σε κρίση δανεισμού για τη χώρα.
 • Τα Spreads δανεισμού εκτινάχθηκαν από 130 μονάδες επί ΝΔ σε ιστορικό υψηλό 1450 μονάδων επί ΠΑΣΟΚ.

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι η ΝΔ τα έκανε όλα τέλεια. Κανένας όμως δεν δικαιούται να αμφισβητεί αυτά που πετύχαμε τότε. Κι εμείς αντιμετωπίσαμε κρίσεις, κινδύνους και απειλές, κύριο μέλημα μας όμως ήταν τα συμφέροντα των Ελλήνων, τα δίκαια της Ελλάδας και όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς διακυβέρνησης.

4. Το τέταρτο ερώτημα που τίθεται είναι: Έτσι όπως διαμορφώθηκε τελικά η κατάσταση της Οικονομίας μας, υπήρχε άλλος δρόμος εκτός από το Μνημόνιο;

Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, το Μνημόνιο ήταν ο μονόδρομος των δανειστών, όχι όμως και ο δρόμος της Ελλάδας.

 • Μπορούσαμε να έχουμε αποδεχθεί τα 54,3 δις ευρώ, που μας προσέφεραν οι αγορές με 6,2% και Spreads 180 μονάδες. Θα κερδίζαμε ρευστότητα για αρκετό χρόνο, ώστε να τρέξουμε επιθετικά, μεταρρυθμίσεις, που καθυστέρησαν στο παρελθόν, διατηρώντας όμως την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυρίως την ανεξαρτησία και την διεθνή μας αξιοπιστία.
 • Το 54% του δανεισμού μας χάρη στη ΝΔ είχε συγκεντρωθεί στη Γερμανική και τη Γαλλική Τράπεζα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή την τακτική. Προτίμησε αντί να πιέσει με διαπραγματεύσεις ως μεγάλος δανειζόμενος τους δανειστές, να εκβιάσει τους Έλληνες πολίτες. Έτσι έδωσε χρόνο στους δανειστές να ξεφορτώσουν τα Ελληνικά ομόλογα και κατέστησε με δανειακές συμβάσεις ένα δανεισμό, που ήταν στον αέρα, ενυπόθηκο. Δεν διεκδίκησε την πτώση του επιτοκίου, ούτε την παράταση του χρόνου αποπληρωμής, ενώ θα μπορούσε αν τολμούσε.
 • Η Ελλάδα δεν έστησε συμμαχίες. Δεν διεκδίκησε από την αρχή πολιτική λύση βασισμένη στην αρχή της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης, όπως πρόσφατα επεσήμαναν οι Χ.Κολ, Χ.Σμιτ και Χ.Ντ.Γκενσερ. H κυβέρνηση υποχώρησε, συμβιβάστηκε και υπέγραψε χωρίς μάλιστα καν να διαπραγματευτεί, τους όρους του Μνημονίου, όπως έκαναν Ιρλανδία και Πορτογαλία.
 • Αμέσως μετά η κυβέρνηση ιεράρχησε με αποκλειστικά δικιά της ευθύνη εντελώς λάθος τις προτεραιότητες της πολιτικής της. Προέταξε τις οριζόντιες περικοπές, που έπληξαν ευθέως τη ρευστότητα της αγοράς καθώς και τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα. Αγνόησε λόγω ιδεοληψίας τις στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις, τις διαρθρωτικές αλλαγές, τη μείωση της σπατάλης, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

5. Ποιες ήταν οι συνέπειες αυτής της κυβερνητικής πολιτικής μέχρι σήμερα:

 • Προστατεύτηκαν οι πλούσιοι μέσα από μια συντελούμενη ανακατανομή πλούτου πιο άδικη και σκανδαλώδη από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις και έφυγαν 30 δις ευρώ από τις τράπεζες. Ο ίδιος δήλωσε ότι τον Ιούλιο θα γίνει στάση πληρωμών και έφυγαν άλλα 10 δις ευρώ. Η επίτροπος κ.Δαμανάκη δήλωσε ότι κινδυνεύουμε να φύγουμε από το ευρώ και έφυγαν πάνω από 7 δις σε δύο μέρες. Πάνω δηλαδή από το 20% της ρευστότητας του τραπεζικού μας συστήματος έφυγε στο εξωτερικό ή στα σεντούκια.
 • Κόπηκε 13ος και 14ος μισθός.
 • Μειώθηκαν μισθοί, συντάξεις, επιδόματα χωρίς να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.
 • Αυξάνεται συνεχώς ο ΦΠΑ κλείνοντας δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.
 • Αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής με συνέπεια να κλείνουν ή να φεύγουν επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
 • Η ανεργία εκτινάχθηκε από το 8% στο 15,9%.
 • Το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια να θεσμοθετηθούν. Κλείνει σχολεία, συγχωνεύει νοσοκομεία, κάνει στάση πληρωμών στα δημόσια έργα, απολύει υπαλλήλους, παγώνει αγροτικές αποζημιώσεις και σκέφτεται τη φορολόγηση των αγροτών. Σκοτώνει την περιφέρεια. Καταστρέφει το κοινωνικό κράτος.
 • Το κράτος καθημερινά παραλύει όλο και περισσότερο. Η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, απειλώντας ακόμα και τις μικρές κοινωνίες των χωριών μας.
 • Το χειρότερο από όλα είναι ο διεθνής διασυρμός της χώρας. Η ταπείνωση ενός έθνους, που ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι. Η διάχυτη ανασφάλεια και μελαγχολία των Ελλήνων, που συνεχώς ενδυναμώνεται από την προπαγάνδα μερικών ΜΜΕ. Έχει κλονιστεί σοβαρά η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την ηγεσία της χώρας και η κυβέρνηση αντί να αναλάβει ευθύνες, που της αναλογούν προσπαθεί να διαχύσει την ευθύνη. Τα παπαγαλάκια της απελπισμένα επιδιώκουν να χειραγωγήσουν το κίνημα των αγανακτισμένων, ισοπεδώνοντας τους πάντες. Περνάει έντεχνα το μήνυμα ότι «όλοι φταίμε το ίδιο», «Όλοι είμαστε το ίδιο», «Μαζί τα φάγαμε».

Φίλες και φίλοι

Δεν είναι όμως έτσι.

 • Δεν διορίσαμε μαζί τους 776.000 δημοσίους υπαλλήλους που απεγράφησαν. Το 70% το διόρισε το ΠΑΣΟΚ.
 • Δεν αντισταθήκαμε από κοινού στις αποκρατικοποιήσεις. Το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε.
 • Δεν υπογράψαμε μαζί το Μνημόνιο. Το υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ και το ψήφισε ο Καρατζαφέρης και η Ντόρα.
 • Δεν εκχωρήσαμε μαζί εθνική αρμοδιότητα.
 • Δεν αποφασίσαμε μαζί αυτή τη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή.
 • Δεν δημιουργήσαμε μαζί τη νέα τάξη εξαθλιωμένων Ελλήνων.
 • Δεν διώξαμε μαζί 37.500 νέους επιστήμονες στο εξωτερικό το 2010.

6. Ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία αντιστάθηκαν. Αντέξαμε στις πιέσεις. Είπαμε μεγάλα ΟΧΙ, όταν και όπου χρειάστηκε.

Με ευθύνη αλλά και ρεαλισμό καταθέσαμε την πρόταση μας στο Ζάππειο ΙΙ.

Στόχος μας η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και σε 7 βήματα «Η Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας».

 • Μείωση φορολογικών συντελεστών και ΦΠΑ
 • Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, 3 χρόνια κατάργηση του πόθεν έσχες κατοικίας, φορολογική αμνηστία
 • Μεταρρύθμιση – απλούστευση φορολογικού συστήματος
 • Νομιμοποίηση αυθαιρέτων
 • Εξόφληση του κράτους προς τους ιδιώτες
 • Δέσμευση των τραπεζών να διαθέτουν 20-30% των κρατικών εγγυήσεων στην πραγματική οικονομία
 • Μέτρα ανάσες ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους
 • Μείωση Σπατάλης- Αποκρατικοποιήσεις- Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας
 • Αποκατάσταση πολύτεκνων και χαμηλοσυνταξιούχων

Αυτό είναι το Ζάππειο ΙΙ.

Η Νέα Δημοκρατία έχει εναλλακτική πρόταση έκτακτης πολιτικής για τις έκτακτες περιστάσεις που ζούμε, αλλά και συνολική οραματική προσέγγιση, που περικλείεται στο στοιχειοθετημένο και κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα, που ετοιμάζουμε στη Γραμματεία Προγράμματος, που μου ανέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

7. Μεγάλο θύμα αυτής της πολιτικής είναι και ο τόπος μας, η Θράκη και η Ροδόπη.

Αγωνιστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια με όλη μας τη δύναμη, ενωμένοι, για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες του παρελθόντος.

Όπως ανέφερε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του ο Πρόεδρός μας Αντώνη Σαμαράς, κάναμε σημαντικά βήματα. Βήματα όμως που σήμερα τα βλέπουμε δυστυχώς να ακυρώνονται. Δεν μπορώ και δεν δικαιούμαι να ανέχομαι άλλο αυτή την κατάσταση.

Από την πρώτη στιγμή της Κυβερνητικής μεταβολής είχα δηλώσει, ότι θα στηρίξω κάθε νέα πρωτοβουλία για το καλό του τόπου μας, από όπου κι αν προέρχεται και το πιστεύω ακόμη.

Δυστυχώς όμως είδα εγκεκριμένα έργα να ακυρώνονται ή να μεταφέρονται οι χρηματοδοτήσεις τους σε άλλες εποχές.

Είδα εργοτάξια να παγώνουν. Χρηματοδοτήσεις να αναιρούνται.

Προγραμματισμένες ιδιωτικές ή δημόσιες επενδύσεις να αναβάλλονται επ’ αόριστον. ΓΙΑΤΙ;

Έζησα, όπως και εσείς, τις ψεύτικες υποσχέσεις του Πρωθυπουργού στη Θράκη.

Βιώνω τη σοκαριστική εκτίναξη της ανεργίας.

Βλέπω τα κλειστά μαγαζιά, τους αγρότες, που δοκιμάζονται, τους μισθωτούς και συνταξιούχους που είναι σε απόγνωση.

Ανησυχώ για τη ραγδαία μετανάστευση των νέων μας, που απογυμνώνει δημογραφικά την περιοχή μας και ρωτώ ευθέως την Κυβέρνηση: ΓΙΑΤΙ;

 • Εμείς αυξήσαμε τους φοιτητές και τα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθιστώντας το, το 3ο Πανεπιστήμιο στη χώρα και ενισχύοντας δημογραφικά τη Θρακιώτικη κοινωνία. Η κυβέρνηση έκοψε 30 εκ. Ευρώ χρηματοδότησης και απειλεί να συγχωνεύσει σχολές και να μειώσει φοιτητές. ΓΙΑΤΙ;
 • Εμείς φτιάξαμε το Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής και ολοκληρώσαμε τη μελέτη για το Πανθρακικό Στάδιο. Κατακυρώσαμε το κλειστό Γυμναστήριο της Εκτενεπόλ. Η Κυβέρνηση, που προχθές έδωσε 700.000 Ευρώ για χλοοτάπητα στο γήπεδο της Κέρκυρας, πάγωσε τα έργα στον ακριτικό νομό μας. ΓΙΑΤΙ;
 • Εμείς χρηματοδοτήσαμε με 85 εκ. Ευρώ και κατασκευάσαμε το πιο δύσκολο κομμάτι του κάθετου άξονα Κομοτηνής-Νυμφαίας-Κίρτζαλι, στον οποίο βασίζεται η ανάπτυξη της περιοχής. Η Κυβέρνηση, που όφειλε να τον παραδώσει ολόκληρο αρχές του 2011, μιλά για επαναχάραξη, επειδή δεν διαθέτει χρηματοδότηση. Διακινδυνεύει την ολοκλήρωση του έργου και τα οικοσυστήματα της Καρυδιάς και της Πανδρόσου και με θράσος οργανώνει και εγκαίνια για ένα μισοτελειωμένο έργο. ΓΙΑΤΙ;
 • Εμείς ολοκληρώσαμε τη μελέτη και εγκρίναμε και 7εκ. Ευρώ από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την κατασκευή του Αεροδρομίου και Αεραθλητικού Κέντρου «Μπακάλμπασης» στην Αίγειρο. Η Κυβέρνηση ακύρωσε το έργο και ο Υπουργός Μεταφορών μετέφερε τα κονδύλια για τη χρηματοδότησή αντίστοιχου έργου στην πατρίδα του την Τρίπολη. ΓΙΑΤΙ;
 • Εμείς δημιουργήσαμε την ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες και εγκρίναμε χρηματοδότηση για τη δημιουργία Campus ΑμΕΑ στο Κόσμιο και προχωρήσαμε τη Διεθνή Βιβλιοθήκη της Κομοτηνής. Η Κυβέρνηση ακύρωσε τα έργα. ΓΙΑΤΙ;
 • Εμείς εγκαινιάσαμε το Μουσείο Καραθεοδωρή, εγκρίναμε χρηματοδότηση του ΟΣΚ για την ανάπλαση της Τσανακλείου. Ολοκληρώσαμε το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Ανασκάψαμε, αναπλάσαμε και επαναλειτουργήσαμε με 2,5 εκ. Ευρώ το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας. Η Κυβέρνηση έκοψε τη χρηματοδότηση της Τσανακλείου, εγκατέλειψε το Μέγαρο Μουσικής και προτίμησε, αντί να συνεχίσει την αξιοποίηση του Θεάτρου Μαρώνειας να δώσει 4εκ. Ευρώ για την ανάπλαση του Τζαμιού στο Διδυμότειχο. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΔΩ;
 • Εμείς διασφαλίσαμε 80 εκ. Ευρώ για οικοδόμηση και ανάπλαση δημόσιων και μειονοτικών σχολείων στη Ροδόπη. Η Κυβέρνηση, για όσα δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν, ακύρωσε τις χρηματοδοτήσεις. ΓΙΑΤΙ;
 • Εμείς ολοκληρώσαμε τις εργατικές κατοικίες στην Ξυλαγανή και τις δρομολογήσαμε στον Ίασμο. Η Κυβέρνηση εγκατέλειψε την διαδικασία εκεί που την παραδώσαμε. ΓΙΑΤΙ;
 • Εμείς ολοκληρώσαμε τον πυροσβεστικό σταθμό στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και δρομολογήσαμε τη σύνδεσή της με την Εγνατία. Η Κυβέρνηση καθυστερεί. ΓΙΑΤΙ;
 • Εμείς ξεκινήσαμε τον Προαστιακό Θράκης καθώς και τη μελέτη για τη Σιδηροδρομική Εγνατία, ενόψει των 7 διοδίων, που θα ανοίξουν σε λίγο. Η Κυβέρνηση την ώρα που ξαναξεκίνησε τον Προαστιακό Θεσσαλίας και Πελοποννήσου έκλεισε τον Προαστιακό Θράκης και κατήργησε σιδηροδρομικές συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. ΓΙΑΤΙ;
 • Εμείς στηρίξαμε το αγροτικό εισόδημα με συνέπεια και ταχύτητα και εντάξαμε το Φράγμα του Ιάσμου με 54 εκ. Ευρώ. στο Δ’ ΚΠΣ. Η Κυβέρνηση πλήττει το αγροτικό εισόδημα και πάγωσε το φράγμα Ιάσμου και Ιασίου, την ώρα που δίνει 32 εκ. Ευρώ στην Κόρινθο για το φράγμα του Ασωπού και προχωρά τα φράγματα στην Κρήτη. ΓΙΑΤΙ;
 • Εμείς παγώσαμε επενδύσεις ασύμβατες με την εναλλακτική οικολογική ανάπτυξη, που προωθούμε στη Θράκη, όπως είναι ο χρυσός και προωθήσαμε τον Αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές οικολογικές προδιαγραφές, ώστε να θωρακιστεί αμυντικά και να ωφεληθεί οικονομικά ο τόπος μας. Η Κυβέρνηση με την πολιτική της ακύρωσε τον αγωγό και προχωρά τις επενδύσεις χρυσού σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Μανιάτη. ΓΙΑΤΙ;
 • Εμείς στηρίξαμε την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς να κοιτάμε χρώμα και κόμμα. Η Κυβέρνηση εκτέλεσε το Δήμο Ιάσμου, εξαφάνισε το Δήμο Μαρώνειας και υποβάθμισε τους ΟΤΑ των Σαπών και του Ορεινού Όγκου. Περιφρονεί οικονομικά την Κομοτηνή και εγκαταλείπει πλήρως τις περιοχές των Αρριανών, της Φιλλύρας, της Αιγείρου και του Νέου Σιδηροχωρίου. ΓΙΑΤΙ;
 • Εμείς πιστέψαμε, σχεδιάσαμε και αρχίσαμε να εφαρμόζουμε μία Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μειονοτική Πολιτική, όχι από μικροκομματικό συμφέρον, αλλά από σεβασμό στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας. Η Κυβέρνηση λειτουργεί τυχοδιωκτικά, μικροκομματικά και έξω από τα όρια μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον τόπο. Μας εγκαταλείπει σε ξένες επιρροές και αγνοεί την πραγματική βούληση όλων των Θρακιωτών, που μέχρι τώρα ανέδειξαν τη Θράκη σε Μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας. ΓΙΑΤΙ;

Φίλες και Φίλοι,

8. Η Κυβέρνηση έχει να μας απαντήσει σε πολλά «Γιατί».

Κατανοούμαι την κρίση.

Συναισθανόμαστε τις συνέπειες, που αυτή έχει παντού.
Δεν δεχόμαστε όμως την διάκριση σε βάρος μας. Δεν ανεχόμαστε να στερούμαστε εμείς τα αυτονόητα δικαιώματά μας, για να απολαμβάνουν κάποιοι άλλοι.

Το ζήσαμε στο παρελθόν ως περιοχή.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί.

Λέμε όλοι μαζί εδώ απόψε δυνατά: Όχι στο πισωγύρισμα της Ροδόπης.

Αυτή η κρίση είναι δύσκολη. Είναι επικίνδυνη. Κρύβει όμως μέσα της και μία μεγάλη ευκαιρία: να ξυπνήσει ο καλός μας εαυτός, η περηφάνια μας, το φιλότιμό μας.

Εμείς, οι Θρακιώτες, δεν δεχόμαστε την ταπείνωση.
Δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε την Ελλάδα μελαγχολική και γονατισμένη.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τετελεσμένα. Αντιδρούμε στο πισωγύρισμα της Πατρίδας μας.
Αντιστεκόμαστε στην υπονόμευση του Μέλλοντος των Παιδιών μας.
Τιμούμε τους γονείς και τους παππούδες μας. Είχαμε για πολλά χρόνια ξεχάσει τι έκαναν αυτοί για την Ελλάδα. Αυτοί έχασαν τις πατρίδες τους μα δεν εγκατέλειψαν.
Πάλεψαν με τη ζωή και έφτιαξαν εδώ στη Θράκη, στη Ροδόπη μας μία καλύτερη Πατρίδα.
Αυτοί αγωνίστηκαν για τη Λευτεριά και την Εθνική υπερηφάνεια.
Οι πατεράδες και οι μανάδες μας νίκησαν τη φτώχεια και έχτισαν με αίμα και ιδρώτα αυτόν τον τόπο.
Οι γονείς μας έζησαν την αλαζονική περιφρόνηση του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου των Αθηνών. Είδαν πόρτες να κλείνουν μπρος στα μούτρα τους, όταν αναζήτησαν ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά τους, όταν ψέλλισαν το αίτημα για καλύτερη αντιμετώπιση, για αξιοκρατία.
Δεν το έβαλαν όμως κάτω.
Πολέμησαν.
Αγωνίστηκαν με αξιοπρέπεια.
Δεν εγκατέλειψαν ποτέ την αφοσίωσή τους στις αξίες και τα ιδανικά του πολιτισμού μας.
Επένδυσαν πάνω στη δική μας γενιά με εμπιστοσύνη και αγάπη.
Δεν επένδυσαν σε χρήματα, αλλά σε μόρφωση, σε αξίες, σε ιδανικά. Επένδυσαν με πίστη και αυτό μας έδωσε όλους φτερά.

Πετύχαμε να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα μπρος.
Πετύχαμε όλοι μαζί μετά από 50 χρόνια να σπάσουμε κατεστημένα. Να συμμετέχουμε ισότιμα εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις.
Πετύχαμε εμείς οι Θρακιώτες, έστω και αν γευτήκαμε τη λευτεριά με καθυστέρηση 100 χρόνων, η φωνή μας να ακούγεται και ο τόπος μας να προοδεύει, όπως η υπόλοιπη Ελλάδα.
Η γενιά μας θεωρήθηκε «ευτυχισμένη γενιά», γιατί δε γνώρισε τον πόλεμο και τη φτώχεια. Μέχρι τώρα απολαμβάναμε τις δάφνες από τους αγώνες των γονιών μας. Τώρα όμως φίλοι και φίλες οι δάφνες τελειώνουν.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας.
Ήρθε η στιγμή να παλέψουμε σκληρά κι εμείς για την πατρίδα μας και τα παιδιά μας. Έχουμε χρέος να μη το βάλουμε κάτω.
Τώρα οι πόλεμοι δεν γίνονται με τα όπλα. Είναι πολιτικοί και οικονομικοί.

Για να εμποδίσουμε το πισωγύρισμα της Ροδόπης.

Για να επαναφέρουμε την Ελλάδα στο Μέλλον, αυτό που χρειάζεται είναι ακλόνητη εμπιστοσύνη, χαλύβδινη αλληλεγγύη και ισχυρή Ελπίδα.

Σε αυτόν τον νέο δύσκολο αγώνα, που έχουμε μπροστά μας σας διαβεβαιώνω ότι θα δώσω κι εγώ τον καλύτερό μου εαυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ για όλα.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.