Επίσκεψη του ΥΜΕ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στον ποδηλατόδρομο του Δήμου Βριλησσίων

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, επισκέφθηκε σήμερα τον υπό κατασκευή ποδηλατόδρομο του Δήμου Βριλησσίων.
Πρόκειται για μήκους 2,5 χιλιομέτρων ποδηλατόδρομο, που διέρχεται τις οδούς Ολύμπου-Εθνικής Αντιστάσεως- Λάδωνος -Μακεδονίας - 25ης Μαρτίου- Θερμοπυλών και καταλήγει κοντά στο Σταθμό Μετρό Δ. Πλακεντίας. Ο Δήμος Βριλησσίων συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους έξι Δήμους της χώρας, επί συνόλου 16, που υλοποιούν πρόγραμμα κατασκευής ποδηλατόδρομων.
Η σύμβαση με το ΥΜΕ για την κατασκευή του υπεγράφη τον Ιούνιο του 2009 ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται στον ερχόμενο Δεκέμβριο. 
Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 20% του συνόλου της κατασκευής, κόστους € 1,0 εκατ. Η κατασκευή των ποδηλατόδρομων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Γ’ΚΠΣ του ΥΜΕ «Σιδηρόδρομοι-Αεροδρόμια-Αστικές Συγκοινωνίες» με συγχρηματοδότηση κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Στο πρόγραμμα αυτό έχουν ήδη ενταχθεί συνολικά 16 Δήμοι της χώρας, προκειμένου να κατασκευάσουν ισάριθμους ποδηλατόδρομους συνολικού κόστους € 19 εκατ .
Οι Δήμοι αυτοί είναι 7 της ΒΑ Αθήνας ( Βριλήσσια, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Π. Ψυχικό, Ν.Ερυθραία, Κηφισιά και Εκάλη) και 9 της περιφέρειας (Θεσσαλονίκη, Κως, Βόλος, Λαμία, Αμαλιάδα, Ναύπακτος, Κέρκυρα, Ρόδος, Κλειτορία Αχαΐας). Η επιλογή τους για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Γ’ΚΠΣ του ΥΜΕ «Σιδηρόδρομοι-Αεροδρόμια-Αστικές Συγκοινωνίες» ώστε να συγχρηματοδοτηθούν κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, έγινε με αποκλειστικό κριτήριο την πληρότητα των μελετών και την ετοιμότητα για δημοπράτηση που παρουσίαζαν τη στιγμή αποστολής των προτάσεων για την αξιολόγηση και ένταξή τους στο πρόγραμμα. Εκτός του ποδηλατόδρομου του Δήμου Βριλησσίων, ποδηλατόδρομοι κατασκευάζονται επίσης στους Δήμους Ν. Ερυθραίας, Π.Ψυχικού, Κω, Βόλου και Λαμίας. Άλλοι 5 Δήμοι υπέγραψαν τις συμβάσεις κατασκευής ( Χαλάνδρι, Εκάλη, Θεσσαλονίκη, Αμαλιάδα, Κέρκυρα), τρεις Δήμοι ( Ναύπακτου, Ρόδου, Κηφισιάς) τα έργα κατασκευής βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης, ενώ στους Δήμους Μελισσίων και Κλειτορίας Αχαΐας δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες. 
Το συνολικό μήκος των 16 ποδηλατοδρόμων φτάνει τα 90 χιλιόμετρα και το συνολικό κόστος στα € 19 εκατ. Όπως δήλωσε στη διάρκεια της επίσκεψής του στον ποδηλατόδρομο Βριλησσίων ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης:
« Βρισκόμαστε σε έναν από τους πρώτους, υπό κατασκευή ποδηλατόδρομους, τον ποδηλατόδρομο των Βριλησσίων. Αυτός ο ποδηλατόδρομος μαζί με άλλους 15, σε δήμους όλης της χώρας οι οποίοι θα έχουν κατασκευαστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Αλλάζουν τη ζωή μας. 
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την προώθηση του ποδηλάτου. Προς το σκοπό αυτό, το ΥΜΕ ενέταξε στο πρόγραμμα του και συγχρηματοδότησε τα σχέδια 16 Δήμων για την κατασκευή συνολικά 90 χλμ ποδηλατόδρομων, κόστους 19 εκατ ευρώ, σε περιοχές προστατευµένες από αυτοκίνητα, έτσι ώστε να µπορούν πλέον όλοι οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, να κάνουν χρήση του ποδηλάτου: Είτε για άθληση και ψυχαγωγία, είτε και για την καθημερινής τους μετακίνηση στις συγκεκριμένες αυτές διαδρομές.  
Όλοι εμείς στο ΥΜΕ όπου από το 2004 θέσαμε υπό την αιγίδα μας την πρωτοβουλία του δικτύου 40 πόλεων για τη βιώσιµη κινητικότητα και το ποδήλατο, σήμερα αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, διότι οι προσπάθειες αυτές βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο υλοποίησης. 
Οι ποδηλατόδρομοι σε όλη τη χώρα, είναι πλέον μαζί μας, είναι για όλους μας και για να κάνουν τη ζωή µας καλύτερη. Σαν Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το ποδήλατο, όπως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και κάθε πρωτοβουλία που θα βελτιώνει την καθημερινότητά μας, θα βελτιώνει το περιβάλλον και θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Ήδη, σε όλη την Ελλάδα δημιουργούνται φίλοι του ποδηλάτου, σύλλογοι οι οποίοι αποκτούν ρόλο και επιρροή και εισάγουν τη νεολαία μας σε αυτόν τον τρόπο μετακίνησης που είναι καθιερωμένος σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα είναι πολύ πιο χρήσιμο αυτό να γίνει και στην Ελλάδα». Δημοσιογράφος: Σε ότι αφορά την Ευρώπη που αναφερθήκατε τώρα, υπάρχει ένα πιο οργανωμένο δίκτυο μετακίνησης των φίλων του ποδηλάτου, δηλαδή υπάρχουν και χώροι που νοικιάζεις ποδήλατο, κάνεις μια απόσταση, το αφήνεις παίρνεις άλλο, κάνεις τις δουλειές σου. Εδώ, πόσο εφικτό είναι να γίνει κάτι τέτοιο; Υπουργός: Είναι μία νέα κουλτούρα αυτή, την οποία προσπαθούμε να προωθήσουμε σε συνεργασία και με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Έχουμε την πεποίθηση ότι το ποδήλατο συνδυασμένο με το Μετρό, με το Τραμ, με τον Προαστιακό, με το Τρόλλεϋ θα μας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα νέο κλίμα, μια νέα νοοτροπία στις μετακινήσεις των ατόμων και νομίζω ότι σε αυτό το πνεύμα κινείται όχι μόνο του Υπουργείο αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.