Skip to Navigation

Επίσκεψη τους οικισμούς Προσκυνηταί-Μαρώνεια-Ίμερος-Ήφαιστος

Λέξεις κλειδιά: Εκλογές | Παιδεία | Πολιτική | Ροδόπη
             Οι συμπατριώτες του στηρίζονται στον Ευριπίδη Στυλιανίδη για την ανάπτυξη της περιοχής

Περιοδεία στους οικισμούς του δήμου από τον οποίο κατάγεται έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σε ανοικτές ομιλίες στους Προσκυνητές, τη Μαρώνεια και τον Ίμερο, αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μαρώνειας, τονίζοντας τη σημασία τους για την ανάπτυξη του τόπου.

Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση προς τη νομαρχία του δρόμου Μάκρης – Μαρώνειας – Ιμέρου - Φαναρίου που θα τονώσει και θα αξιοποιήσει περαιτέρω την παράκτια ζώνη της Ροδόπης, στην κατασκευή των παλαιών μαθητικών κατασκηνώσεων που χρησιμοποιούνται ως καλοκαιρινό πανεπιστήμιο, στη δημιουργία του θεάτρου Βράχων στον Ίσμαρο, που είναι το τρίτο θέατρο βράχων στη χώρα, καθώς επίσης και στην ανασκαφή, ανάπλαση και επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας.

 Αναφέρθηκε στην κατασκευή των 40 εργατικών κατοικιών στην Ξυλαγανή, οι οποίες ολοκληρώνονται και παραδίδονται σύντομα. Στην κατασκευή του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον Ίμερο που έγινε η αιτία πέρυσι, να το επισκεφθούν 3.500 μαθητές από όλη την Ελλάδα, καθώς και ολόκληρη την περιοχή. Την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τα χρήματα που δόθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη υποδομών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων όπως αποχετευτικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης, οδοποιίας κτλ. Επανέλαβε τη στήριξη που δέχθηκαν οι αγρότες με 90 εκ. ευρώ την περίοδο 2004-2009 και τόνισε ότι: «Αυτό το οποίο αξίζει να κάνουμε όλοι μας, είναι να προσπαθήσουμε ώστε η επίλυση των πάγιων προβλημάτων της περιοχής και η παράλληλη ανάπτυξή της, να σηματοδοτήσουν ένα νέο τοπίο, να προσελκύσουν κόσμο, να τονώσουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν και να δημιουργήσουν συμπληρωματικά εισοδήματα, δίπλα στο αγροτικό εισόδημα το οποίο ούτως ή άλλως προστατεύεται».

Στις περιοδείες αυτές υπήρξε ένα απολύτως θερμό κλίμα για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη από τους συμπατριώτες του, οι οποίοι όπως επισήμαναν έχουν πρόσθετους λόγους να στηρίξουν τον συντοπίτη τους στον μεγάλο αγώνα που δίνει για την ανάπτυξη της Ροδόπης.

 Η βραδιά έκλεισε με επίσκεψη στον οικισμό του Ηφαίστου, όπου συγκεντρωμένοι όλοι οι κάτοικοι του οικισμού αναφέρθηκαν στα προβλήματα που τους απασχολούν και απέσπασαν δεσμεύσεις από τον υπουργό ότι θα προχωρήσουν τα ζητήματά τους, με κορυφαίο το ζήτημα της απόκτησης των τίτλων, που ούτως ή άλλως έχει δρομολογηθεί και ετοιμάζεται να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο για να λυθεί οριστικά το θέμα. Συγκεκριμένα μιλώντας προς τους κατοίκους του Ηφαίστου ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε: «Δεν πρέπει να δέχεστε να σας θυμούνται όλοι με περίεργους τρόπους τις παραμονές των εκλογών. Αυτό που εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε είναι τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του οικισμού σας για να ζείτε στις καλύτερες δυνατές συνθήκες και θέσεις εργασίας για απασχόλησή σας, σε μόνιμη βάση και όχι ευκαιριακά με τρόπο που να προσβάλλεται πολλές φορές και η προσωπικότητα σας».

 Αναφέρθηκε και τόνισε ιδιαίτερα την προσπάθεια που έκανε ως υπουργός Παιδείας για τη δημιουργία καινούριων σχολείων στην περιοχή ώστε να νικηθεί ο αναλφαβητισμός και τα νέα παιδιά να μπορέσουν γρήγορα να προστρέξουν στην εκπαίδευση και στις τέχνες, ώστε στη ζωή τους να τα βρουν ευκολότερα από ότι οι πατεράδες τους.