Επίσκεψη στο Κιλκίς

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών  παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπεραστικών ΚΤΕΛ και στη συνέχεια είχε σειρά συναντήσεων με τον Νομάρχη Κιλκίς κ. Ε. Μπαλάσκα, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δ. Τερζίδη, καθώς επίσης και με τη ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κιλκίς.

Ο κ. Στυλιανίδης  δήλωσε τα ακόλουθα:

«Εκφράζω τη χαρά μου που βρίσκομαι στον ακριτικό νομό του Κιλκίς και να πω ότι η επιλογή μας να ξεκινήσουμε την προς τα έξω εξόρμηση ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, δεν είναι τυχαία. Επιλέξαμε να έρθουμε σε έναν ακριτικό νομό της ελληνικής περιφέρειας της Βορείου Ελλάδος εξαιτίας ενός γεγονότος που απηχεί τη φιλοσοφία και την αντίληψη της πολιτικής μας. Το γεγονός αυτό είναι η Πανελλήνια Συνέλευση των ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδος.

Το κάναμε γιατί θέλουμε να δείξουμε τη σημασία που δίδει η Κυβέρνησή μας στην ελληνική περιφέρεια και να αποδείξουμε το σεβασμό που δείχνει εμπράκτως σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι χωρίς κρατική οικονομική στήριξη έχουν καταφέρει όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά να προκόψουν κιόλας, παρέχοντας σοβαρό κοινωνικό έργο και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Και ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα ΚΤΕΛ.
Είναι άξια συγχαρητηρίων η πρωτοβουλία τους να ανακοινώσουν ότι φέτος δε θα αυξήσουν το κόμιστρο πουθενά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι διδακτική η στάση των ΚΤΕΛ προς τους έχοντες και κατέχοντες και αποδεικνύει πως οι άνθρωποι που κοπιάζουν πραγματικά για να αποκτήσουν τα προς το ζειν, πως οι πραγματικοί νοικοκύρηδες Έλληνες, νιώθουν, συναισθάνονται τη δοκιμασία την οποία υφίσταται σήμερα το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Εύχομαι,  ελπίζω και πιστεύω, οι έχοντες και κατέχοντες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ελεύθερων επαγγελματιών των ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδος.

Οφείλω ως αρμόδιος Υπουργός να τους ευχαριστήσω και να συζητήσω μαζί τους τρόπους διευκόλυνσης του έργου τους. Ένας από αυτούς τους τρόπους – δέσμευση που αναλάβαμε ενώπιον των εκπροσώπων όλων των ΚΤΕΛ της Ελλάδος, είναι ότι θα αγωνιστούμε από κοινού για την ολοκλήρωση του έργου του Ελαιώνα έξω από την Αττική, όπου θα μπορούν εύκολα να προσέρχονται τα ΚΤΕΛ της επαρχίας για να εξυπηρετούν τον κόσμο τους. Δεύτερον, θα αρχίσουμε να καταβάλλουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τα χρήματα για την ανανέωση του στόλου που έχει ήδη ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, κάτι το οποίο βεβαίως τους βγάζει στον ανταγωνισμό με θετικό πρόσωπο και επιτρέπει στους πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικότερες υπηρεσίες μεταφοράς.
    
Το έργο το οποίο παρέχουν στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στην ελληνική περιφέρεια, είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι φτάνουν και στο τελευταίο χωριό και εξυπηρετούν κυρίως τους αναξιοπαθούντες. Εξυπηρετούν με μεγάλη διάθεση τους μαθητές και τους φοιτητές. Εξυπηρετούν από σεβασμό προς την παράδοση κυρίως τους αναπήρους πολέμου, τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες αλλά βεβαίως και τα άτομα τα οποία δεν έχουν άλλες οικονομικές δυνατότητες για να μετακινούνται από μικρά και κυρίως ακριτικά χωριά προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Παράλληλα, είχα τη δυνατότητα να συναντηθώ με το Δήμαρχο και με το Νομάρχη Κιλκίς και φυσικά με τους αγαπητούς συναδέλφους στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο και να συζητήσουμε τις τοπικές προτεραιότητες και τις ανάγκες του νομού αυτού.

 Ισχύει απολύτως η δέσμευση των προκατόχων μου για την ταχεία υλοποίηση του σχεδίου του προαστιακού, που θα συνδέσει το Κιλκίς, τις βιομηχανικές του ζώνες ή τα βιομηχανικά του πάρκα, με τα μεγάλα αστικά κέντρα, κάτι το οποίο είναι πάγιο αίτημα και έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα. Θα είμαστε πάνω από το έργο για να ολοκληρωθεί γρήγορα και αποτελεσματικά προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και της τοπικής οικονομίας.
Θεωρώ όμως ότι η ανάπτυξη και η ολοκλήρωση αυτού του έργου συνδέεται και με την εθνική οικονομία, καθώς μία από τις σημαντικότερες πύλες εισόδου και εξόδου αυτής της χώρας είναι ο νομός αυτός, ενώ εδώ υπάρχει και η μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή που λειτουργεί σε ελληνική περιφέρεια».


 

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».