Πρωτοβουλία ενημέρωσης των αγροτών της Κομοτηνής για τη νέα ΚΑΠ

Μεγάλο ακροατήριο αγροτών συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που οργανώσαμε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι πρώην Υπουργοί Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Ξάνθης, Αλέξανδρος Κοντός, ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αρχιτέκτονας της νέας ΚΑΠ, κ. Δ. Μελάς, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Κ. Σκιαδάς και ο Γεν. Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Γ. Κολυβάς.

Μετά από πολύωρη συζήτηση τα συμπεράσματα που προέκυψαν για τη Θράκη είναι:

1. Στο βαμβάκι θα έχουμε ελάχιστες μεταβολές που υπολογίζονται σε απώλεια 6% περίπου σε βάθος πενταετίας, οι οποίες μπορούν να αναπληρωθούν με ποιοτικές παρεμβάσεις.
2. Στα καπνά η σημαντική απώλεια μπορεί να αναπληρωθεί με ειδικές δράσεις που επιδιώκουμε για ορεινές και ημιορεινές περιοχές με παρεμβάσεις προς το Υπουργείο.
3. Στους κτηνοτρόφους οι απώλειες του 2013 και 2014 θα αναπληρωθούν μέσα στο 2014 σε μεγάλο βαθμό και οι προχειρότητες των προηγουμένων ετών θα αποκατασταθούν πλήρως μέσα από το νέο ορισμό των βοσκοτόπων το 2015 για τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας.
4. Για πρώτη φορά θα ενταχθούν στις επιδοτήσεις οι δενδροκαλλιέργειες
5. Θα ευνοηθούν επιδοματικά άλλες καλλιέργειες όπως σιτάρι, καλαμπόκι, λαχανικά, κλπ.

Κύρια ευνοούνται από τη νέα ΚΑΠ οι Ενεργοί Αγρότες και οι Νέοι Αγρότες.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία εκτός από την πληροφόρηση που παρείχαμε στους αγρότες μας, δηλώσαμε την ετοιμότητα μας να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες στήριξης της περιοχής, επηρεάζοντας τις αποφάσεις της κεντρικής Κυβέρνησης, που είναι ακόμα υπό διαμόρφωση με παρεμβάσεις μας.

Για όποιον έχει ειδικό ενδιαφέρον να ενημερωθεί περαιτέρω για το σχεδιασμό και τις δράσεις της ΚΑΠ, ακολουθούν δύο ενδιαφέρουσες, επεξηγηματικές παρουσιάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της ΠΑΣΕΓΕΣ, αντίστοιχα.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.