Εκδήλωση για την Παιδεία ως όχημα εξόδου από την κρίση από το Ρέυμα Σκέψης

Εκδήλωση με θέμα: "Η παιδεία ως όχημα εξόδου από την κρίση" οργάνωσε την Πέμπτη, 18 Ιουνίου τ.ε., ο Κύκλος Προβληματισμού "Ρεύμα Σκέψης" στην αίθουσα Ερμής του ΕΒΕΑ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ρεύματος Σκέψης, καθηγητής ΕΜΠ, κ. Κωνσταντίνος Μαγουλάς, ενώ χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Τα προβλήματα και τις προοπτικές του ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου παρουσίασε ο πρώην πρύτανης, καθηγητής ιατρικής και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Σιμόπουλος.
Το αυστριακό μοντέλο λειτουργίας του Πανεπιστημίου ανέλυσε ο Καθηγητής Πειραματικής Οικονομικής του Πανεπιστημίου Ίνσμπρουκ, Δρ. Λουκάς Μπαλαφούτας.
Τη σημασία της εκπαίδευσης και της έρευνας για την επιτυχία μιας ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας, διασυνδεδεμένης με την ακαδημαϊκή κοινότητα ανέδειξε ο αντιπρόεδρος της Pharmathen, Δρ. Ευάγγελος Καραβάς.
Τέλος, τις ανησυχίες και τις προτάσεις της νέας γενιάς για την εκπαίδευση, τη λειτουργία και τις δομές των δημόσιων Πανεπιστημίων - ΑΤΕΙ και την ένταξη των αποφοίτων στην αγορά εργασίας παρουσίασε ο Οικονομολόγος - Περιφερειολόγος και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, κ. Σάκης Ιωαννίδης.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν πολλοί νυν και τέως Πρυτάνεις από τα 22 Πανεπιστήμια της χώρας, πρόεδροι ΤΕΙ και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το παρόν έδωσαν επίσης, ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιάννης Μουρμούρας, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Σιούφας, καθώς και πολλοί βουλευτές και πρώην Υπουργοί όπως οι κ.κ. Κώστας Τσιάρας, Γιώργος Βλάχος, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γιώργος Στύλιος, Αλέκος Δερμεντζόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Σπύρος Ταλιαδούρος, Χρήστος Ζώης και άλλοι, καθώς και σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων και στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Εντυπωσιακή ήταν η μαζική παρουσία νέων ανθρώπων, φοιτητών, αποφοίτων και νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η παρέμβαση του πρ. Υπουργού Παιδείας και βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος πρότεινε να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα «Επαγγέλματα του Μέλλοντος», η οποία θα συνδέεται και θα καθορίζει τόσο τον αριθμό των εισακτέων ανά ειδικότητα, όσο και την ανάπτυξη σύγχρονων ειδικοτήτων που θα συνδέονται με την αγορά εργασίας. Επίσης, εισηγήθηκε τη δημιουργία «Μεικτού Πανεπιστημίου», το οποίο θα υπερβαίνει το άρθρο 16 του Συντάγματος. Πρότεινε δηλαδή, την εφαρμογή ενός πρότυπου ΣΔΙΤ σε κάποια δημόσια Πανεπιστήμια τη συντήρηση των οποίων δε μπορεί πια να αντέξει ο κρατικός προϋπολογισμός, ώστε να μετεξελιχθεί η Ελλάδα σε Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο, δημιουργώντας μια νέα πηγή για το ΑΕΠ της, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Σημαντικές και ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις έγιναν επίσης από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθηνών, κ. Μιχάλη Μπρατάκο, τον Οικονομολόγο, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, κ. Χάρη Λαμπρόπουλο, ο οποίος παρουσίασε τη νέα πρωτοβουλία του επιμελητηρίου, τις Θερμοκοιτίδες Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.), καθώς και αρκετούς Πρυτάνεις και Καθηγητές των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:40πμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:18πμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.