Δημοσίευμα Bloomberg: Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοi χάνουν τα περισσότερα χρήµατα στην Ευρώπη

Διαβάστε το Δημοσίευμα στο Bloomberg

Δημοσιεύθηκε στις 07/07/2010 στο «BLACK MONEY»

Στην εικόνα που παρουσιάζει ο ελληνικός σιδηρόδροµος αναφέρεται δηµοσίευµα του ΒΙοοmberg όπου τονίζεται οτι ο ΟΣΕ χάνει περισσότερα χρήµατα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Στο ρεπορτάζ του πρακτορείου γίνεται λόγος για το χρέος του Οργανισμού, που, όπως επισημαίνει, αντιστοιχεί σε περίπου 1.100 ευρώ ανά κάτοικο της Ελλάδας, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις των πρώην υπουργών Μεταφορών και Ανάπτυξης, κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Κωστή Χατζηδάκη για την κατάσταση του σιδηροδρομικού συστήματος της χώρας.

Μάλιστα, δίνεται έµφαση στις δηλώσεις του κ. Στυλιανίδη, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε μεταξύ άλλων ότι "ο ΟΣΕ κοστίζει στους Έλληνες 2 με 2,5 εκατ. ευρώ κάθε μέρα. Αν έπαιρναν ταξί για να πάνε εκεί που θέλουν, θα τους κόστιζε λιγότερο". Παράλληλα, αναπτύσσεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξυγίανση του συστήµατος, το οποίο περιλαµβάνει περικοπές θέσεων εργασίας και πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Σχολιάζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εξυγίανση του κλάδου, ο κ. Chrίs Mallon, συν-επικεφαλής του τµήµατος ευρωπαϊκής εταιρικής αναδιάρθρωσης της Skadden, Arps, Slate Meagher & Flom, η οποία είχε παράσχει συµβουλές στην Ελλάδα για την πώληση της Ολυµπιακής, χαρακτήρισε το πρόγραµµα «φιλόδοξο». Ο ίδιος σηµείωσε, «άλλες ιδιωτικοποιήσεις σιδηροδροµικών συστηµάτων είχαν μεικτά αποτελέσµατα, ωστόσο, αν σταµατήσουν την αιµορραγία και οι εργαζόµενοι είναι ικανοποιηµένοι (η κατάσταση) θα είναι καλύτερη από αυτήν που είναι τώρα».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.