Δηλώσεις μετά τα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου του επιβατικού σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Σήμερα είναι σημαντική ημέρα για το Υπουργείο Μεταφορών διότι  μας δίνεται η δυνατότητα να εγκαινιάσουμε ένα έργο και ένα σημαντικό έργο να επιθεωρήσουμε.
Πριν από λίγο ήμασταν στη γέφυρα του Αξιού ποταμού, προσθέτοντας ακόμα ένα κομμάτι στο σύγχρονο σιδηρόδρομο. Τρέχουμε, κερδίζουμε το χαμένο χρόνο, συμπληρώνουμε τις χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος και δίνουμε τη δυνατότητα στην ελληνική περιφέρεια να βγει από την απομόνωση δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές, ηλεκτροδοτώντας τον σιδηρόδρομο και βγάζοντας, αν θέλετε και τη χώρα μας από την παλαιά απομόνωση, καθώς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα και η Θεσσαλονίκη να γίνει σημαντικό εμπορευματικό και διαμετακομιστικό κέντρο για ολόκληρα τα Βαλκάνια.
Εδώ εγκαινιάζουμε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, ένα έργο το οποίο είχε ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό. Σήμερα είναι πραγματικότητα. Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, αλλά οι ταχύτητες που έχουμε επιτύχει το τελευταίο διάστημα νομίζω ότι επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή μας ότι θα σηματοδοτήσει η περίοδος Καραμανλή μια νέα εποχή για την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Τα έργα κ. Υπουργέ σημαίνουν και αύξηση των εισιτηρίων στον ΟΣΕ;

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ο ΟΣΕ αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται σε τρία κεφάλαια:  Το ένα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας που δημιούργησε η κακή διαχείριση των παλαιότερων ετών. Το δεύτερο είναι η εξυγίανση και ο εταιρικός μετασχηματισμός που θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική, πάντοτε συμβατή με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Και το τρίτο είναι η οραματική ανάπτυξη του σύγχρονου σιδηρόδρομου στην Ελλάδα, ο οποίος με ορόσημο το 2020 θα επιδιώξει όχι μόνο την ΠΑΘΕ αλλά και όλους τους άλλους περιφερειακούς άξονες να τους εκσυγχρονίσει, να τους ηλεκτροδοτήσει και να τους δώσει την ταχύτητα, την ασφάλεια και τον οικολογικό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσον αφορά τώρα την πολιτική επικαιρότητα, πιστεύετε ότι αυτή η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί για την υπόθεση Βατοπαιδίου με κάποιον άλλο χειρισμό;

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ένα κόμμα που θέλει να διεκδικήσει την εξουσία, που είναι ερωτευμένο με την εξουσία και με τον κόσμο των μεγάλων λόγων, δεν εγκλωβίζεται στην παραπολιτική. Έχει εναλλακτική και μάλιστα πειστική και σύγχρονη εναλλακτική πρόταση. Εγώ κάτι τέτοιο στο ΠΑΣΟΚ δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν βλέπω. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να μιλήσουμε με τους πολίτες, να δείξουμε το έργο μας και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος της ημέρας πάλι θα είμαστε οι επόμενοι νικητές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Θα διευκόλυνε ο κ. Παυλίδης αν παραιτείτο από τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση;

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ο κάθε βουλευτής έχει τη διαδρομή του και την ιστορία του και έχει και την ευθύνη να προσδιορίζει μόνος τη στάση του. Η Νέα Δημοκρατία είναι ασυμβίβαστη στα θέματα καθαρότητας, διαφθοράς και ήθους και το  έχει αποδείξει εμπράκτως. Επί των ημερών μας μόνο έχουν σκύψει οι θεσμοί πάνω στα ζητήματα αυτά. Κάποιοι άλλοι έσπρωχναν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Εμείς μιλούμε με πολιτική και με αποτελέσματα. Και νομίζω ότι οι πολίτες έχουν το μυαλό αυτό να το καταλάβουν.  Σας ευχαριστώ.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.