Skip to Navigation

Δηλώσεις μετά τα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου του επιβατικού σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Σήμερα είναι σημαντική ημέρα για το Υπουργείο Μεταφορών διότι  μας δίνεται η δυνατότητα να εγκαινιάσουμε ένα έργο και ένα σημαντικό έργο να επιθεωρήσουμε.
Πριν από λίγο ήμασταν στη γέφυρα του Αξιού ποταμού, προσθέτοντας ακόμα ένα κομμάτι στο σύγχρονο σιδηρόδρομο. Τρέχουμε, κερδίζουμε το χαμένο χρόνο, συμπληρώνουμε τις χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος και δίνουμε τη δυνατότητα στην ελληνική περιφέρεια να βγει από την απομόνωση δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές, ηλεκτροδοτώντας τον σιδηρόδρομο και βγάζοντας, αν θέλετε και τη χώρα μας από την παλαιά απομόνωση, καθώς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα και η Θεσσαλονίκη να γίνει σημαντικό εμπορευματικό και διαμετακομιστικό κέντρο για ολόκληρα τα Βαλκάνια.
Εδώ εγκαινιάζουμε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, ένα έργο το οποίο είχε ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό. Σήμερα είναι πραγματικότητα. Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, αλλά οι ταχύτητες που έχουμε επιτύχει το τελευταίο διάστημα νομίζω ότι επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή μας ότι θα σηματοδοτήσει η περίοδος Καραμανλή μια νέα εποχή για την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Τα έργα κ. Υπουργέ σημαίνουν και αύξηση των εισιτηρίων στον ΟΣΕ;

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ο ΟΣΕ αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται σε τρία κεφάλαια:  Το ένα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας που δημιούργησε η κακή διαχείριση των παλαιότερων ετών. Το δεύτερο είναι η εξυγίανση και ο εταιρικός μετασχηματισμός που θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική, πάντοτε συμβατή με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Και το τρίτο είναι η οραματική ανάπτυξη του σύγχρονου σιδηρόδρομου στην Ελλάδα, ο οποίος με ορόσημο το 2020 θα επιδιώξει όχι μόνο την ΠΑΘΕ αλλά και όλους τους άλλους περιφερειακούς άξονες να τους εκσυγχρονίσει, να τους ηλεκτροδοτήσει και να τους δώσει την ταχύτητα, την ασφάλεια και τον οικολογικό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσον αφορά τώρα την πολιτική επικαιρότητα, πιστεύετε ότι αυτή η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί για την υπόθεση Βατοπαιδίου με κάποιον άλλο χειρισμό;

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ένα κόμμα που θέλει να διεκδικήσει την εξουσία, που είναι ερωτευμένο με την εξουσία και με τον κόσμο των μεγάλων λόγων, δεν εγκλωβίζεται στην παραπολιτική. Έχει εναλλακτική και μάλιστα πειστική και σύγχρονη εναλλακτική πρόταση. Εγώ κάτι τέτοιο στο ΠΑΣΟΚ δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν βλέπω. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να μιλήσουμε με τους πολίτες, να δείξουμε το έργο μας και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος της ημέρας πάλι θα είμαστε οι επόμενοι νικητές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Θα διευκόλυνε ο κ. Παυλίδης αν παραιτείτο από τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση;

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ο κάθε βουλευτής έχει τη διαδρομή του και την ιστορία του και έχει και την ευθύνη να προσδιορίζει μόνος τη στάση του. Η Νέα Δημοκρατία είναι ασυμβίβαστη στα θέματα καθαρότητας, διαφθοράς και ήθους και το  έχει αποδείξει εμπράκτως. Επί των ημερών μας μόνο έχουν σκύψει οι θεσμοί πάνω στα ζητήματα αυτά. Κάποιοι άλλοι έσπρωχναν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Εμείς μιλούμε με πολιτική και με αποτελέσματα. Και νομίζω ότι οι πολίτες έχουν το μυαλό αυτό να το καταλάβουν.  Σας ευχαριστώ.