Δηλώσεις κατά τη διάρκεια θεμελίωσης πίστας εξέτασης υποψήφιων οδηγών στη Θεσσαλονίκη

«Βρισκόμαστε σε μια πρότυπη, καθετοποιημένη Νομαρχιακή Υπηρεσία στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών. Μια υπηρεσία στην οποία έχουν ψηφιοποιηθεί τα πάντα. Έχει αντικειμενικοποιηθεί πλήρως ο τρόπος αξιολόγησης των νέων οδηγών. Και όταν θα προστεθεί στην υποδομή της το ηλεκτρονικό πάρκο στο οποίο θα γίνεται η εξέταση των οδηγών -όπου πριν από λίγο βάλαμε το θεμέλιο λίθο- τότε πια θα έχουμε ένα υπόδειγμα λειτουργίας προς όφελος του πολίτη.

Το πάρκο αυτό το οποίο γίνεται στον παρακείμενο χώρο σε έκταση 66 στρεμμάτων, στοιχίζει 4.7 εκατομμύρια ευρώ και θα δώσει τη δυνατότητα ακόμη και για διενέργεια εξετάσεων όχι μόνο στον τομέα των σημάτων που γίνονται εδώ, αλλά και στον τομέα της οδήγησης για να γίνει με αντικειμενικό τρόπο. Αυτό έχει δυο συνέπειες:
Πρώτον, στο χώρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και των Διευθύνσεων Συγκοινωνιών της κάθε Νομαρχίας, επανιδρύεται το κράτος. Δηλαδή ο πολίτης αξιολογείται αντικειμενικά και πατάσσεται κάθε φαινόμενο γραφειοκρατίας ή διαφθοράς που συχνά γνωρίζαμε στο παρελθόν.

Δεύτερον, αντικειμενικοποιείται η αξιολόγηση του οδηγού. Άρα, έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τους παραγόμενους οδηγούς. Και αυτό είναι όρος για να επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από τέτοιους xώρους, διότι έχει πληρώσει το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από ατυχήματα, επειδή ακριβώς στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις τα διπλώματα είτε στους επαγγελματίες οδηγούς, είτε στους καθημερινούς οδηγούς, δεν δίδονταν με τον τρόπο που έπρεπε. Δεν γινόταν η σωστή εκπαίδευση, η σωστή αξιολόγηση. Αυτό τώρα αντιμετωπίζεται.
 
Οφείλω να ευχαριστήσω το Νομάρχη Θεσσαλονίκης  κ. Ψωμιάδη, τον Αντινομάρχη  κ. Παλαιστή. Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας υπηρεσιακούς παράγοντες και στη Νομαρχία και στο Υπουργείο, διότι αυτά τα δυο μεγάλα έργα, συνδυασμένα, αποτελούν μοντέλο για ολόκληρη τη χώρα

Θέλω να πω ότι επίσης αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη δέκα πάρκα αξιολόγησης νέων οδηγών. Το σύστημα της ψηφιοποίησης επεκτείνεται σε όλες τις Νομαρχίες της χώρας. Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη δίνει το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθηθεί σε όλη τη χώρα για να επιτύχουμε μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση προς όφελος, πάντα, του πολίτη».


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Χθες είχαμε ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα, λίγα μόλις μέτρα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και ευθύνη από την πολιτεία. Και νομίζω ότι με τα μέτρα που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση, ουσιαστικά δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Ο κ. Ψωμιάδης σας χαιρέτισε στο νέο σας υπουργείο σήμερα, αλλά χθες ο κ. Σουφλιάς σας ανέθεσε άλλο υπουργείο, απ’ ό,τι ακούσαμε...

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ο κ. Σουφλιάς είναι ένας έμπειρος πολιτικός με σημαντική διαδρομή και αξιόλογο έργο και προσφορά στον τόπο. Έχει λοιπόν κάθε δικαίωμα να έχει άποψη θεσμική, για το πώς πρέπει να αναμορφωθεί και η πολιτεία και η Κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση.  Εγώ σέβομαι τις απόψεις του και κάθε φορά με πολύ περισυλλογή ακούω τις προτάσεις του. Όπως άλλωστε οφείλουμε να κάνουμε όλοι οι νεώτεροι πολιτικοί, όταν οι παλαιότεροι, μας μεταλαμπαδεύουν την εμπειρία τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο, κάποιοι φαίνεται να δυσαρεστούνται. Ήταν αναγκαία και το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο για την κυβέρνηση;

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Δεν είναι αυτό το κριτήριό μας. Η Κυβέρνηση Καραμανλή θέλει το νου της και τα μάτια της να τα έχει στραμμένα στην επόμενη γενιά. Όχι απλά στις επόμενες εκλογές, όπως συνήθως γινόταν τις προηγούμενες δεκαετίες. Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης, δυσμενούς και απρόβλεπτης διεθνούς οικονομικής κρίσης. Πρέπει να επιδείξουμε ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις αντιδράσεις μας. Τα χθεσινά μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι κατά τη γνώμη μου, μια πρωτοβουλία που προσπαθεί να ισορροπήσει την κατανομή των βαρών, με τρόπο δίκαιο.  Προσπαθεί δηλαδή να προστατεύσει τις ασθενείς οικονομικά τάξεις, να εξυγιάνει, στο μέτρο του δυνατού, τα δημόσια οικονομικά και να κατανείμει το κόστος της κρίσης στους έχοντες και κατέχοντες με τρόπο αναλογικό, ώστε και κοινωνική να είναι η πολιτική μας μέσα στις δύσκολες αυτές στιγμές, αλλά και αποτελεσματική για την εθνική οικονομία.


-Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Μεταφορών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.


Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.