Δηλώσεις κατά τη διάρκεια θεμελίωσης πίστας εξέτασης υποψήφιων οδηγών στη Θεσσαλονίκη

«Βρισκόμαστε σε μια πρότυπη, καθετοποιημένη Νομαρχιακή Υπηρεσία στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών. Μια υπηρεσία στην οποία έχουν ψηφιοποιηθεί τα πάντα. Έχει αντικειμενικοποιηθεί πλήρως ο τρόπος αξιολόγησης των νέων οδηγών. Και όταν θα προστεθεί στην υποδομή της το ηλεκτρονικό πάρκο στο οποίο θα γίνεται η εξέταση των οδηγών -όπου πριν από λίγο βάλαμε το θεμέλιο λίθο- τότε πια θα έχουμε ένα υπόδειγμα λειτουργίας προς όφελος του πολίτη.

Το πάρκο αυτό το οποίο γίνεται στον παρακείμενο χώρο σε έκταση 66 στρεμμάτων, στοιχίζει 4.7 εκατομμύρια ευρώ και θα δώσει τη δυνατότητα ακόμη και για διενέργεια εξετάσεων όχι μόνο στον τομέα των σημάτων που γίνονται εδώ, αλλά και στον τομέα της οδήγησης για να γίνει με αντικειμενικό τρόπο. Αυτό έχει δυο συνέπειες:
Πρώτον, στο χώρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και των Διευθύνσεων Συγκοινωνιών της κάθε Νομαρχίας, επανιδρύεται το κράτος. Δηλαδή ο πολίτης αξιολογείται αντικειμενικά και πατάσσεται κάθε φαινόμενο γραφειοκρατίας ή διαφθοράς που συχνά γνωρίζαμε στο παρελθόν.

Δεύτερον, αντικειμενικοποιείται η αξιολόγηση του οδηγού. Άρα, έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τους παραγόμενους οδηγούς. Και αυτό είναι όρος για να επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από τέτοιους xώρους, διότι έχει πληρώσει το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από ατυχήματα, επειδή ακριβώς στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις τα διπλώματα είτε στους επαγγελματίες οδηγούς, είτε στους καθημερινούς οδηγούς, δεν δίδονταν με τον τρόπο που έπρεπε. Δεν γινόταν η σωστή εκπαίδευση, η σωστή αξιολόγηση. Αυτό τώρα αντιμετωπίζεται.
 
Οφείλω να ευχαριστήσω το Νομάρχη Θεσσαλονίκης  κ. Ψωμιάδη, τον Αντινομάρχη  κ. Παλαιστή. Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας υπηρεσιακούς παράγοντες και στη Νομαρχία και στο Υπουργείο, διότι αυτά τα δυο μεγάλα έργα, συνδυασμένα, αποτελούν μοντέλο για ολόκληρη τη χώρα

Θέλω να πω ότι επίσης αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη δέκα πάρκα αξιολόγησης νέων οδηγών. Το σύστημα της ψηφιοποίησης επεκτείνεται σε όλες τις Νομαρχίες της χώρας. Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη δίνει το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθηθεί σε όλη τη χώρα για να επιτύχουμε μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση προς όφελος, πάντα, του πολίτη».


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Χθες είχαμε ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα, λίγα μόλις μέτρα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και ευθύνη από την πολιτεία. Και νομίζω ότι με τα μέτρα που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση, ουσιαστικά δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Ο κ. Ψωμιάδης σας χαιρέτισε στο νέο σας υπουργείο σήμερα, αλλά χθες ο κ. Σουφλιάς σας ανέθεσε άλλο υπουργείο, απ’ ό,τι ακούσαμε...

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ο κ. Σουφλιάς είναι ένας έμπειρος πολιτικός με σημαντική διαδρομή και αξιόλογο έργο και προσφορά στον τόπο. Έχει λοιπόν κάθε δικαίωμα να έχει άποψη θεσμική, για το πώς πρέπει να αναμορφωθεί και η πολιτεία και η Κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση.  Εγώ σέβομαι τις απόψεις του και κάθε φορά με πολύ περισυλλογή ακούω τις προτάσεις του. Όπως άλλωστε οφείλουμε να κάνουμε όλοι οι νεώτεροι πολιτικοί, όταν οι παλαιότεροι, μας μεταλαμπαδεύουν την εμπειρία τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο, κάποιοι φαίνεται να δυσαρεστούνται. Ήταν αναγκαία και το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο για την κυβέρνηση;

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Δεν είναι αυτό το κριτήριό μας. Η Κυβέρνηση Καραμανλή θέλει το νου της και τα μάτια της να τα έχει στραμμένα στην επόμενη γενιά. Όχι απλά στις επόμενες εκλογές, όπως συνήθως γινόταν τις προηγούμενες δεκαετίες. Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης, δυσμενούς και απρόβλεπτης διεθνούς οικονομικής κρίσης. Πρέπει να επιδείξουμε ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις αντιδράσεις μας. Τα χθεσινά μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι κατά τη γνώμη μου, μια πρωτοβουλία που προσπαθεί να ισορροπήσει την κατανομή των βαρών, με τρόπο δίκαιο.  Προσπαθεί δηλαδή να προστατεύσει τις ασθενείς οικονομικά τάξεις, να εξυγιάνει, στο μέτρο του δυνατού, τα δημόσια οικονομικά και να κατανείμει το κόστος της κρίσης στους έχοντες και κατέχοντες με τρόπο αναλογικό, ώστε και κοινωνική να είναι η πολιτική μας μέσα στις δύσκολες αυτές στιγμές, αλλά και αποτελεσματική για την εθνική οικονομία.


-Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Μεταφορών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.


Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.
30 Ιανουάριος 2020 - 3:02μμ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μετά από πρόταση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε και επέτυχε να επιλέγει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) στα 17 τακτικά μέλη της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν τους Δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
27 Ιανουάριος 2020 - 2:04μμ

Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Γόνιμη υπήρξε η επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και καλό του φίλο από τα παλιά Νίκο Παναγιωτόπουλο.
24 Ιανουάριος 2020 - 3:12μμ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και ενδιαφέροντος για τη Θράκη και ειδικότερα για τη Ροδόπη, συζήτησε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.