Το πρόγραμμα της Ν.Δ. θα βάλει την κοινωνία στο παιχνίδι

Δημοσιεύθηκε στις 05/08/2010 στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ».

«Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι, έχοντας ολοκληρώσει την
φάση της αυτοκριτικής μας, στα σημεία που επιδείξαμε λάθη ή παραλείψεις, να συμπληρώσουμε και να διορθώσουμε τις προτάσεις και να συντάξουμε μια πειστική εναλλακτική πρόταση. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών και να αποτελέσουμε την εναλλακτική πρόταση στη διακυβέρνηση τονίζει ο κ. Στυλιανίδης».

 
Επικεφαλής της Γραμματείας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι από την Τρίτη, µε απόφαση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης. Πρόκειται για μια Γραμματεία που στην παρούσα συγκυρία αποκτά κομβική σημασία για την προοπτική της ΝΔ, διότι καλείται να εξειδικεύσει θεματικά τη «Στρατηγική της Ελπίδας», όπως είπε και την παρουσίασε πρόσφατα σε γενικές γραμμές ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

Ανάλογες προσπάθειες η Ν.Δ. στο παρελθόν είχε ολοκληρώσει δύο φορές, την περίοδο 1985-1990 με επικεφαλής τον Γιώργο Σουφλιά και την περίοδο μετά το 2000 με επικεφαλής τον μετέπειτα Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, συναισθανόμενος την ευθύνη μιας τέτοιας θέσης μίλησε στο Ραδιόφωνο του «Παρατηρητή» για τη δέσμευσή του να εργαστεί με συστηματικότητα και ταχύτητα για τη διαμόρφωση της σύγχρονης πρότασης διακυβέρνησης της Ν.Δ. μέσα από διάλογο με τη ζώσα κοινωνία, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους πολιτικούς εκπροσώπους όλων των βαθμίδων και την αγορά. Στόχος να επιτευχθεί το άνοιγμα της παράταξης στην κοινωνία έμπρακτα και με συγκεκριμένες προτάσεις.

 
ΠτΘ: κ. Στυλιανίδη με χτεσινή απόφαση του κ. Σαμαρά, οριστήκατε Γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. Ήθελα να μου πείτε τι ακριβώς είναι η συγκεκριμένη θέση και τι αποτελέσματα εσείς προσδοκάτε ότι θα παράγετε μέσο απ' αυτή τη διαδικασία;

Ε.Σ.: Καταρχήν να σας πω ότι για εμένα είναι μια εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη να μου ανατίθεται μια θέση στον οποία έχει διαγραμματίσει ρόλο κατά το παρελθόν, την περίοδο '85-'89 ο Γιώργος Σουφλιάς, στη συνέχεια ο ίδιος ο μετέπειτα πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής και βέβαια ο μετέπειτα Πρόεδρος της Βουλής, ο Δημήτρης Σιούφας. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι μια μεγάλη ευθύνη, το να διαμορφώνεις σήμερα μια πρόταση διακυβέρνησης του μέλλοντος, το να μπορείς να συνθέτεις απόψεις για να απευθύνεσαι πειστικά στην κοινωνία, να δίνεις τις ενδεχόμενες εναλλακτικές λύσεις που προτείνει η Ν.Δ. στα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και σε μεγάλα εθνικά ζητήματα. Αξιοποιώντας την κυβερνητική μου εμπειρία σε τρία διαφορετικά υπουργεία και βεβαίως το δίκτυο ανθρώπων με τους οποίους έχω συνεργαστεί, είτε από την ακαδημαϊκή κοινότητα είτε από την αγορά είτε μέσα από το χώρο της μάχιμης πολιτικής, θα προσπαθήσω να προσφέρω στην παράταξή μου την πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που δείχνει στο πρόσωπό μου ο Αντώνης Σαμαράς.

ΠτΘ: Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης προγράμματος για τη Ν.Δ. κ. Στυλιανίδη;

Ε.Σ.: Κατά τη γνώμη μου έχει σχέση με την ιδεολογία που θα ακολουθηθεί και με την ιδεολογία αυτή θα πρέπει να βάζει την κοινωνία στο παιχνίδι. Θα πρέπει δηλαδή το οποιοδήποτε πρόγραμμα να είναι προϊόν της συνείδησης με την ίδια την κοινωνία, με την ακαδημαϊκή κοινότητα, την αγορά, με τους τεχνοκράτες, αλλά και αυτούς που διαθέτουν την ευαισθησία για μια σειρά από θέματα και βεβαίως θα πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά και οι νέες τεχνολογίες. Το διασπαστικο κόμμα νια το οποίο έχουμε μιλήσει θα πρέπει να ζωντανέψει και να αρχίζει να δίνει αποτελέσματα.

ΠτΘ: Άρα λοιπόν από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσετε δουλειά έτσι;

Ε.Σ.: Το λογικό είναι αυτό, ίσως και πιο νωρίς.

ΠτΘ: Εσείς εκτιμάτε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης;

Ε.Σ.: Πιστεύω ότι είμαστε σε μία περίοδο μετάβασης. Μετάβαση όσον αφορά στην προσπάθεια της χώρας να ξεβαλτώσει και να φύγει προς τα εμπρός, προσπάθεια να βγούμε από την αυστηρή εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προσπάθεια της δικής μου παράταξης να βρει τον βηματισμό της και να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Επομένως, η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από μια κινητικότητα και με δεδομένο ότι τον Νοέμβριο θα έχουμε και τις περιφερειακές εκλογές, αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ένα ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον.

ΠτΘ: Το χρίσμα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη, πότε θα το ανακοινώσει η Ν.Δ. στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Γιατί βλέπουμε τον κ. Σαμαρά να πηγαίνει σε διάφορες περιοχές της χώρας και τα ανακοινώνει...

Ε.Σ.: Όπως βλέπετε έχει επιλέξει ο πρόεδρος της Ν.Δ. να ανακοινώνει τις υποψηφιότητες παρουσία του στην αντίστοιχη περιοχή όπου θα δοθεί η μάχη. Επομένως, σίγουρα έχουμε και εμείς τη σειρά μας. Δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η επιλογή, αλλά μελετώνται διάφορες περιπτώσεις που ακούγονται και ακόμα δεν έχει βγει η τελική απόφαση. Πιστεύω ότι σύντομα θα την έχουμε.

ΠτΘ: Με τον κ. Σαμαρά, πιστεύετε ότι αυτό που θα βγει ως προγραμματικός λόγος και προγραμματική πρόταση, θα έχει εμφανείς διαφοροποιήσεις σε ότι έχει να κάνει με την Ν.Δ. της δεκαετίας του κ. Καραμανλή;

Ε.Σ.: Κοιτάξτε, υπάρχουν μια σειρά από θέματα τα οποία διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και σε κάποια από αυτά τα πήγε πολύ καλά, κάποια άλλα όμως δεν κατάφερε να τα προχωρήσει. Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι, έχοντας ολοκληρώσει την φάση της αυτοκριτικής μας, στα σημεία που επιδείξαμε λάθη ή παραλείψεις να συμπληρώσουμε και να διορθώσουμε τις προτάσεις και να συντάξουμε μια πειστική εναλλακτική πρόταση. Έτσι μονό θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών και να αποτελέσουμε την εναλλακτική πρόταση στη διακυβέρνηση.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.