Συνέντευξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Υστερόγραφο (ysterografonews.gr)

1.Πως κρίνετε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές;

E.Σ.: Είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα που γεννά συγκρατημένη αισιοδοξία και δικαιώνει τις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού. Δεν πρέπει όμως να ακυρωθεί η αξία του ούτε από τη μιζέρια της αντιπολίτευσης, ούτε όμως από επιπόλαιους πανηγυρισμούς που μπορεί να προκαλέσουν επανάπαυση. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας που για να τον διαβούμε με επιτυχία είναι αναγκαίο να λειτουργήσουμε με επιμονή στην προσπάθεια, ευθύνη στους χειρισμούς και ειλικρίνεια προς τους πολίτες.

2. Ποιο είναι το σχόλιο σας για την τρομοκρατική επίθεση έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας;

E.Σ.: Πάντα η τρομοκρατία στην Ελλάδα επιδίωκε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη ,να ραγίσει τη διεθνή εικόνα της χώρας και να απειλήσει τη Δημοκρατία.
Είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας συνεργαζόμενες να μην το αφήσουν αυτό να συμβεί.

3. Με δεδομένη τη θητεία σας στο Υπ. Εσωτερικών ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το διακύβευμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών;

E.Σ.: Στις εκλογές αυτές δεν θα βαθμολογηθούν μόνο τα κόμματα. Θα αξιολογηθεί και ο Έλληνας ψηφοφόρος. Θα δούμε αν αναγνωρίζεται η προσπάθεια, αν αποδοκιμάζεται ο λαϊκισμός, αν πείθουν τα κόμματα "του τηλεοπτικού εργαστηρίου" που αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά για την ουσία των πραγμάτων. Θα δούμε αν οι Έλληνες αποδοκιμάζουν τα άκρα και τις ακρότητες και αν πραγματικά επιθυμούν μια μετριοπαθή σύγχρονη Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά.

4. Πολύς λόγος έχει γίνει για μια εσωκομματική προοπτική που λέει ότι η ΝΔ θα μετεξελιχθεί σε έναν άλλο πολιτικό φορέα ,με αλλαγή και της ονομασίας της και γενικώς με αποκοπή από της ρίζες της μεταπολίτευσης. Θα πρόκειται για πρόοδο η υλοποίηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας και πώς την αντιμετωπίζουν οι βουλευτές;

E.Σ.: Όταν έχεις έναν πλάτανο με βαθιά και στερεή ρίζα, που άντεξε στο χρόνο σε σχέση με τα άλλα δέντρα και αντέχει ακόμα, δεν τον κόβεις για να βάλεις στη θέση του μια μικρή "ελιά".
Αυτό που χρειάζεται η ΝΔ μας είναι να ξανασυναντηθούμε με την κοινωνία. Να ανακτήσουμε τις χαμένες κοινωνικές μας συμμαχίες: τη νεολαία, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους ένστολους, γενικώς την πληγωμένη μεσαία τάξη...
Οφείλουμε με συνέπεια και πάθος να ξανατοποθετηθούμε όχι μόνο απέναντι στον αριστερό κρατισμό, αλλά και απέναντι στον ολιγοπωλιακό καπιταλισμό μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης αντίληψης.
Εμείς πρέπει να ξαναεκφράσουμε τη μεσαία τάξη, τους δημιουργικούς Έλληνες νοικοκυραίους, τους γνήσιους πατριώτες που αποδοκιμάζουν τους πατριδοκάπηλους των άκρων, το γνήσια λαϊκό στοιχείο της μετριοπάθειας και όχι τους λαϊκιστές που θέλουν δήθεν να σώσουν την Ελλάδα κόντρα στη βούληση και τα συμφέροντα των Ελλήνων.
Δεν πρέπει να απεμπολούμε ότι η δύναμη μας, η δύναμη της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ήταν και είναι η Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς, δηλαδή η δύναμη των πολλών και όχι αυτή της "Οικονομικής αριστοκρατίας της διαπλοκής"
Η δε ποιοτική μας διάφορα που ως παράταξη μας κατέστησε ανθεκτικούς στο χρόνο, είναι ότι πάντα στον δικό μας Εθνικό Οραματισμό χωρούσαν τα ατομικά και συλλογικά όνειρα των πολλών Ελλήνων και όχι των λίγων ευνοημένων.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
6 Απρίλιος 2020 - 7:44μμ

Άμεση παρέμβαση Ε. Στυλιανίδη στον διοικητή του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέτζο για τις αγροτικές ζημιές στη Ροδόπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε σήμερα νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε: