Συνέντευξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Υστερόγραφο (ysterografonews.gr)

1.Πως κρίνετε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές;

E.Σ.: Είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα που γεννά συγκρατημένη αισιοδοξία και δικαιώνει τις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού. Δεν πρέπει όμως να ακυρωθεί η αξία του ούτε από τη μιζέρια της αντιπολίτευσης, ούτε όμως από επιπόλαιους πανηγυρισμούς που μπορεί να προκαλέσουν επανάπαυση. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας που για να τον διαβούμε με επιτυχία είναι αναγκαίο να λειτουργήσουμε με επιμονή στην προσπάθεια, ευθύνη στους χειρισμούς και ειλικρίνεια προς τους πολίτες.

2. Ποιο είναι το σχόλιο σας για την τρομοκρατική επίθεση έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας;

E.Σ.: Πάντα η τρομοκρατία στην Ελλάδα επιδίωκε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη ,να ραγίσει τη διεθνή εικόνα της χώρας και να απειλήσει τη Δημοκρατία.
Είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας συνεργαζόμενες να μην το αφήσουν αυτό να συμβεί.

3. Με δεδομένη τη θητεία σας στο Υπ. Εσωτερικών ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το διακύβευμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών;

E.Σ.: Στις εκλογές αυτές δεν θα βαθμολογηθούν μόνο τα κόμματα. Θα αξιολογηθεί και ο Έλληνας ψηφοφόρος. Θα δούμε αν αναγνωρίζεται η προσπάθεια, αν αποδοκιμάζεται ο λαϊκισμός, αν πείθουν τα κόμματα "του τηλεοπτικού εργαστηρίου" που αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά για την ουσία των πραγμάτων. Θα δούμε αν οι Έλληνες αποδοκιμάζουν τα άκρα και τις ακρότητες και αν πραγματικά επιθυμούν μια μετριοπαθή σύγχρονη Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά.

4. Πολύς λόγος έχει γίνει για μια εσωκομματική προοπτική που λέει ότι η ΝΔ θα μετεξελιχθεί σε έναν άλλο πολιτικό φορέα ,με αλλαγή και της ονομασίας της και γενικώς με αποκοπή από της ρίζες της μεταπολίτευσης. Θα πρόκειται για πρόοδο η υλοποίηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας και πώς την αντιμετωπίζουν οι βουλευτές;

E.Σ.: Όταν έχεις έναν πλάτανο με βαθιά και στερεή ρίζα, που άντεξε στο χρόνο σε σχέση με τα άλλα δέντρα και αντέχει ακόμα, δεν τον κόβεις για να βάλεις στη θέση του μια μικρή "ελιά".
Αυτό που χρειάζεται η ΝΔ μας είναι να ξανασυναντηθούμε με την κοινωνία. Να ανακτήσουμε τις χαμένες κοινωνικές μας συμμαχίες: τη νεολαία, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους ένστολους, γενικώς την πληγωμένη μεσαία τάξη...
Οφείλουμε με συνέπεια και πάθος να ξανατοποθετηθούμε όχι μόνο απέναντι στον αριστερό κρατισμό, αλλά και απέναντι στον ολιγοπωλιακό καπιταλισμό μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης αντίληψης.
Εμείς πρέπει να ξαναεκφράσουμε τη μεσαία τάξη, τους δημιουργικούς Έλληνες νοικοκυραίους, τους γνήσιους πατριώτες που αποδοκιμάζουν τους πατριδοκάπηλους των άκρων, το γνήσια λαϊκό στοιχείο της μετριοπάθειας και όχι τους λαϊκιστές που θέλουν δήθεν να σώσουν την Ελλάδα κόντρα στη βούληση και τα συμφέροντα των Ελλήνων.
Δεν πρέπει να απεμπολούμε ότι η δύναμη μας, η δύναμη της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ήταν και είναι η Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς, δηλαδή η δύναμη των πολλών και όχι αυτή της "Οικονομικής αριστοκρατίας της διαπλοκής"
Η δε ποιοτική μας διάφορα που ως παράταξη μας κατέστησε ανθεκτικούς στο χρόνο, είναι ότι πάντα στον δικό μας Εθνικό Οραματισμό χωρούσαν τα ατομικά και συλλογικά όνειρα των πολλών Ελλήνων και όχι των λίγων ευνοημένων.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.