Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8» για τις πιέσεις στη ΝΔ για Συναίνεση

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 17/05/2011 στο «Real FM 97.8» στο δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου για τις πιέσεις στη ΝΔ για Συναίνεση.

«Η συναίνεση έχει αξία, όταν έχει περιεχόμενο, δηλαδή όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση πολιτικής, επί της οποίας κάποιος μπορεί να συμφωνήσει προκειμένου να δημιουργήσει καλύτερη δυναμική υλοποίησης. Εδώ έχουμε ένα σοβαρότερο πρόβλημα στην Ελλάδα από την συναίνεση. Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή και στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της όλο το προηγούμενο διάστημα και στη συνταγή που εισηγείται για την επίλυση του προβλήματος κάνει λάθος. Οπότε αυτομάτως θα ήταν μάλλον συνενοχή η σύμπραξη σε μια λάθος πολιτική παρά στήριξη της ενδεχόμενης λύσης. Για το λόγο αυτό, επειδή εμείς αναλογιστήκαμε την ευθύνη μας, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά ως αξιωματική αντιπολίτευση, να καταθέσουμε ολοκληρωμένη, στοιχειοθετημένη και κοστολογημένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση»

«Οι δανειστές είναι λογικό να θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους, οι δανειζόμενοι, όμως, πρέπει να διαχειριστούν τη μοίρα τους με κριτήριο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας και δε νομίζω ότι υπηρετούνται αποτελεσματικά τα συμφέροντα, όταν υποθηκεύουμε το μέλλον των επομένων γενεών μέσα από διμερείς συμβάσεις. Εμείς έχουμε προτείνει να υιοθετηθούν τολμηρά μέτρα πολιτικής, αλλά δε δεχόμαστε να εκχωρήσουμε εθνική κυριαρχία, μια παραδοχή την οποία την έκανε ο Πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του»

«Το μισό κόμμα του ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι. Ας πείσουν πρώτα τους δικούς τους, γιατί έχουν σοβαρό πρόβλημα μεταξύ τους»

«Κατ' αρχήν στη διαδικασία 180, εμείς δεν μπαίνουμε. Αυτό έχει ξεκαθαριστεί από την αρχή. Τη θεωρούμε ότι είναι εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας και δεν συμπράττουμε σε κάτι τέτοιο. Επιμέρους πολιτικές, οι οποίες είναι συμβατές με τη φιλοσοφία και την πρότασή μας, ενδεχομένως να τις στηρίξουμε. Η πρόταση η δική μας θεωρούμε ότι είναι ολοκληρωμένη και αυτή η πρόταση θέλει νομιμοποίηση, θέλει αποδοχή από όλους για να μπορέσει να φέρει αποτελέσματα. Εάν προσχωρήσει η κυβέρνηση στην πρότασή μας σε σύνολο, δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συμπράξουμε απόλυτα μαζί της. Όσο όμως επιμένει σε ημίμετρα και σε λογικές που είναι υποταγμένες στο συνδικάτο και αρνούνται και το εθνικό και το κοινωνικό συμφέρον, τότε θα είμαστε απέναντι, όποιος δανειστής και αν μας κουνήσει το χέρι»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης