Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8» για τις πιέσεις στη ΝΔ για Συναίνεση

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 17/05/2011 στο «Real FM 97.8» στο δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου για τις πιέσεις στη ΝΔ για Συναίνεση.

«Η συναίνεση έχει αξία, όταν έχει περιεχόμενο, δηλαδή όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση πολιτικής, επί της οποίας κάποιος μπορεί να συμφωνήσει προκειμένου να δημιουργήσει καλύτερη δυναμική υλοποίησης. Εδώ έχουμε ένα σοβαρότερο πρόβλημα στην Ελλάδα από την συναίνεση. Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή και στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της όλο το προηγούμενο διάστημα και στη συνταγή που εισηγείται για την επίλυση του προβλήματος κάνει λάθος. Οπότε αυτομάτως θα ήταν μάλλον συνενοχή η σύμπραξη σε μια λάθος πολιτική παρά στήριξη της ενδεχόμενης λύσης. Για το λόγο αυτό, επειδή εμείς αναλογιστήκαμε την ευθύνη μας, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά ως αξιωματική αντιπολίτευση, να καταθέσουμε ολοκληρωμένη, στοιχειοθετημένη και κοστολογημένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση»

«Οι δανειστές είναι λογικό να θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους, οι δανειζόμενοι, όμως, πρέπει να διαχειριστούν τη μοίρα τους με κριτήριο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας και δε νομίζω ότι υπηρετούνται αποτελεσματικά τα συμφέροντα, όταν υποθηκεύουμε το μέλλον των επομένων γενεών μέσα από διμερείς συμβάσεις. Εμείς έχουμε προτείνει να υιοθετηθούν τολμηρά μέτρα πολιτικής, αλλά δε δεχόμαστε να εκχωρήσουμε εθνική κυριαρχία, μια παραδοχή την οποία την έκανε ο Πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του»

«Το μισό κόμμα του ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι. Ας πείσουν πρώτα τους δικούς τους, γιατί έχουν σοβαρό πρόβλημα μεταξύ τους»

«Κατ' αρχήν στη διαδικασία 180, εμείς δεν μπαίνουμε. Αυτό έχει ξεκαθαριστεί από την αρχή. Τη θεωρούμε ότι είναι εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας και δεν συμπράττουμε σε κάτι τέτοιο. Επιμέρους πολιτικές, οι οποίες είναι συμβατές με τη φιλοσοφία και την πρότασή μας, ενδεχομένως να τις στηρίξουμε. Η πρόταση η δική μας θεωρούμε ότι είναι ολοκληρωμένη και αυτή η πρόταση θέλει νομιμοποίηση, θέλει αποδοχή από όλους για να μπορέσει να φέρει αποτελέσματα. Εάν προσχωρήσει η κυβέρνηση στην πρότασή μας σε σύνολο, δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συμπράξουμε απόλυτα μαζί της. Όσο όμως επιμένει σε ημίμετρα και σε λογικές που είναι υποταγμένες στο συνδικάτο και αρνούνται και το εθνικό και το κοινωνικό συμφέρον, τότε θα είμαστε απέναντι, όποιος δανειστής και αν μας κουνήσει το χέρι»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».