Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8» για τις πιέσεις στη ΝΔ για Συναίνεση

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 17/05/2011 στο «Real FM 97.8» στο δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου για τις πιέσεις στη ΝΔ για Συναίνεση.

«Η συναίνεση έχει αξία, όταν έχει περιεχόμενο, δηλαδή όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση πολιτικής, επί της οποίας κάποιος μπορεί να συμφωνήσει προκειμένου να δημιουργήσει καλύτερη δυναμική υλοποίησης. Εδώ έχουμε ένα σοβαρότερο πρόβλημα στην Ελλάδα από την συναίνεση. Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή και στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της όλο το προηγούμενο διάστημα και στη συνταγή που εισηγείται για την επίλυση του προβλήματος κάνει λάθος. Οπότε αυτομάτως θα ήταν μάλλον συνενοχή η σύμπραξη σε μια λάθος πολιτική παρά στήριξη της ενδεχόμενης λύσης. Για το λόγο αυτό, επειδή εμείς αναλογιστήκαμε την ευθύνη μας, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά ως αξιωματική αντιπολίτευση, να καταθέσουμε ολοκληρωμένη, στοιχειοθετημένη και κοστολογημένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση»

«Οι δανειστές είναι λογικό να θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους, οι δανειζόμενοι, όμως, πρέπει να διαχειριστούν τη μοίρα τους με κριτήριο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας και δε νομίζω ότι υπηρετούνται αποτελεσματικά τα συμφέροντα, όταν υποθηκεύουμε το μέλλον των επομένων γενεών μέσα από διμερείς συμβάσεις. Εμείς έχουμε προτείνει να υιοθετηθούν τολμηρά μέτρα πολιτικής, αλλά δε δεχόμαστε να εκχωρήσουμε εθνική κυριαρχία, μια παραδοχή την οποία την έκανε ο Πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του»

«Το μισό κόμμα του ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι. Ας πείσουν πρώτα τους δικούς τους, γιατί έχουν σοβαρό πρόβλημα μεταξύ τους»

«Κατ' αρχήν στη διαδικασία 180, εμείς δεν μπαίνουμε. Αυτό έχει ξεκαθαριστεί από την αρχή. Τη θεωρούμε ότι είναι εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας και δεν συμπράττουμε σε κάτι τέτοιο. Επιμέρους πολιτικές, οι οποίες είναι συμβατές με τη φιλοσοφία και την πρότασή μας, ενδεχομένως να τις στηρίξουμε. Η πρόταση η δική μας θεωρούμε ότι είναι ολοκληρωμένη και αυτή η πρόταση θέλει νομιμοποίηση, θέλει αποδοχή από όλους για να μπορέσει να φέρει αποτελέσματα. Εάν προσχωρήσει η κυβέρνηση στην πρότασή μας σε σύνολο, δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συμπράξουμε απόλυτα μαζί της. Όσο όμως επιμένει σε ημίμετρα και σε λογικές που είναι υποταγμένες στο συνδικάτο και αρνούνται και το εθνικό και το κοινωνικό συμφέρον, τότε θα είμαστε απέναντι, όποιος δανειστής και αν μας κουνήσει το χέρι»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.