Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8»

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 14/06/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8» στο δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.

Για το Βατοπέδι

«Ζητήσαμε και επιμείναμε αν χρειαστεί να δοθεί ακόμα και παράταση προκειμένου να ανοίξουν οι λογαριασμοί των 11 off shore και φυσικά και της εταιρείας TORCASO, η οποία συνδέθηκε με πολιτικά πρόσωπα όπως ξέρετε, για να δούμε τη διαδρομή του χρήματος και να δούμε αν αυτό καταλήγει σε «μαύρο», «βρώμικο» ή πολιτικό χρήμα. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει. Φοβούμαι ότι με τη διαδικασία που προχωράμε είναι δύσκολο να συμβεί. Καταρχήν χρειάζεται τραπεζική συνδρομή από την Κύπρο και δε βλέπω να κινούνται τόσο επιθετικά οι μηχανισμοί και αυτό είναι ανησυχητικό, διότι πώς μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για την αθωότητα ή την ενοχή κάποιων ανθρώπων, όταν δεν έχεις τα τεκμήρια στα χέρια σου».

«Το να υπάρχει μία σκιά και μία υποψία από το να μην υπάρχει ένα καθαρό καταδικαστικό ή αθωωτικό πόρισμα είναι χειρότερο και αντιδημοκρατικό ως ένα βαθμό».

Για τη δήλωση της κ. Μπακογιάννη ότι υπάρχει πολιτικό χρήμα στην υπόθεση Βατοπεδίου

«Η κ. Μπακογιάννη έκανε μία αξιολογική προσέγγιση, σας λέω λοιπόν εγώ ποια είναι η θέση της ΝΔ, όπως την υποστηρίξαμε το σύνολο των βουλευτών μέσα στην Εξεταστική Επιτροπή».

Για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κιλτίδη

«Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Κιλτίδη αναμφισβήτητα δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός, αλλά όπως έχει ανακοινώσει και η ΝΔ είναι ένα αναμενόμενο γεγονός. Πάντως ο προσανατολισμός του ήταν προς αυτή την κατεύθυνση της κ. Μπακογίαννη».

Για την πιθανότητα δημιουργίας τρίτου κόμματος στο χώρο της Κεντροδεξιάς

«Η πολιτική δεν είναι παιχνίδι. Η πολιτική είναι μέθοδος επίλυσης προβλημάτων των πολιτών και όταν αγνοούμε τους πολίτες και αντί να απαντούμε στις ανησυχίες και στα προβλήματά τους, κοιτούμε πώς να περιχαρακώσουμε τους δικούς μας ρόλους, μάλλον κάνουμε κακό στον εαυτό μας και στο πολιτικό σύστημα. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο τόπος έχει πάρα πολλά προβλήματα και αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι πώς θα βγούμε από τα αδιέξοδα και πώς θα ξαναδημιουργήσουμε ελπίδα και στην αγορά, η οποία στερείται ρευστότητας, αλλά και στην κοινωνία, η οποία στερείται ελπίδας. Αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος να ακούσει είναι φωνές ξεκάθαρες να δίνουν συγκεκριμένες λύσεις ή προτάσεις και πρόσωπα τα οποία να έχουν την ποιότητα και το ήθος να εγγυηθούν την εφαρμογή των λεχθέντων. Εάν αναμασήσουμε τα ίδια και αν ανακυκλώσουμε τις ίδιες νοοτροπίες του παρελθόντος, δε νομίζω ότι θα καταλήξουμε κάπου. Για τη ΝΔ το στοίχημα είναι το επικείμενο συνέδριο. Από εκεί και μετά είναι το ορόσημο για να γίνουν οι απαιτούμενες επιθετικές αλλαγές, ώστε η ΝΔ να καλύψει το χώρο της μεγάλης Κεντροδεξιάς. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα που υπάρχουν ή δεν υπάρχουν θα προσπαθήσουν να υπάρξουν. Αν εμείς κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, νομίζω ότι δε θα υπάρξει χώρος για κανέναν».

Για την ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

«Πριν από λίγες μέρες ακυρώθηκε ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη κ. Χατζηνικολάου και δεν είδα κανένα πρωτοσέλιδο να ασχολείται με αυτό. Δεν αποτέλεσε την κεντρική είδηση στα ειδησεογραφικά δελτία. Το ζήτημα αυτό έχει να κάνει με το γενικότερο γεωπολιτικό στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας μας και κάποιο άνθρωποι δούλεψαν για αυτό πολλά χρόνια. Είναι κρίμα να τελειώνει έτσι και την ίδια ώρα να ανακοινώνεται ότι προωθείται ο ανταγωνιστικός αγωγός Σαμψούν – Τζεϊχάν, που βγάζει την Ελλάδα από το γεωστρατηγικό χάρτη και δημιουργεί απόλυτη κυριαρχία της Τουρκίας στην περιοχή».

Για τον Κώστα Καραμανλή

«Πιστεύω ότι όταν θα αποφασίσει ο Κώστας Καραμανλής να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσει απολογούμενος, αλλά και επιτιθέμενος. Αυτοκριτικά για λάθη, αλλά και επιτιθέμενος για τα σημεία που είχε δίκιο και τα οποία κάποιοι άλλοι τα έβλεπαν ως άδικα όταν πήγαινε να τα εφαρμόσει».

«Η μέχρι τώρα ανάλυση της περιόδου των 6 ετών περιγράφεται άδικα. Έχουν γίνει πολλά πράγματα τα οποία δεν έχουν φανεί και δεν έχουν αναδειχθεί καθόλου και τα οποία θα πρέπει να ακουμπήσει τη συνέχειά της η παράταξή μας, κάνοντας βέβαια τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται. Και αυτό βεβαίως είναι το χρέος του Αντώνη Σαμαρά, για να προστατέψει την προοπτική του την επαύριο».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.