Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «NET 105.8» για τις Προτάσεις της ΝΔ για Ανάπτυξη

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 28/03/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «NET 105.8» για τις Προτάσεις της ΝΔ για Ανάπτυξη της Ελλάδας.

«Η πρότασή μας αποσκοπούσε στο πώς μπορεί να ορθοποδήσει η οικονομία και να περάσουμε την κρίση, χωρίς να καταστήσουμε τον εθνικό δανεισμό ενυπόθηκο δάνειο, χωρίς δηλαδή να υπονομεύσουμε την εθνική κυριαρχία και την κυριότητα του ελληνικού δημοσίου πάνω στην μεγάλη ακίνητη περιουσία του»

«Η Κυβέρνηση θυμίζω ότι για 6-7 μήνες στην αρχή παρέλυσε πλήρως το κράτος, ανέστειλε όλα τα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα νέο κύμα εισπράξεων, δηλαδή εσόδων, και οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο συνειδητά»

«Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε το Μνημόνιο. Η Κυβέρνηση δε μας άκουσε και κατέστησε ενυπόθηκο τον εθνικό δανεισμό. Τώρα πρέπει να υποδείξουμε τρόπους για να βγούμε γρήγορα από το Μνημόνιο. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να μπορέσουμε γρήγορα να σταθούμε ξανά στις διεθνείς αγορές. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να δημιουργηθούν ρυθμοί ανάπτυξης που θα σκεπάζουν το ρυθμό δανεισμού με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε αποδεκτοί στις αγορές… Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε για το πώς θα αυξήσουμε το ΑΕΠ της χώρας, διότι μέχρι τώρα δεν ασχολούμαστε με αυτό»

«Αυτή η διαπραγμάτευση που έγινε τώρα, στη Σύνοδο Κορυφής, από τον κ. Παπανδρέου έπρεπε να γίνει πριν ενταχθούμε στο Μνημόνιο και έπρεπε να γίνει ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές της… Είχαν λόγο οι δανειστές μας να συζητήσουν την παράταση αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου, καθώς και για τη διασφάλιση της ρευστότητάς μας για να μην μπούμε στο ΔΝΤ πριν από την υπογραφή του Μνημονίου. Τότε εμείς είχαμε το πλεονέκτημα το ψυχολογικό. Εμείς όμως δεν το αξιοποιήσαμε ως χώρα γιατί ο κ. Παπανδρέου είχε συνειδητά αποφασίσει να μας σπρώξει στο Μνημόνιο. Γιατί το έκανε αυτό; Δεν έβλεπε αυτά που βλέπαμε εμείς; Βεβαίως τα έβλεπε. Ήθελε μια δικαιολογητική βάση έναντι των οπαδών του. Ήθελε δηλαδή να λέει ότι δεν αρνήθηκε τη σοσιαλιστική του ταυτότητα, αλλά ότι τον «αναγκάζει» το Μνημόνιο και οι Ξένοι να κάνει αυτή την πολιτική για να μειώνει κατά το δυνατόν το πολιτικό κόστος. Αυτή του όμως η «εσωστρέφεια» κατά κάποιον τρόπο, η μικροκομματική ανάλυση, έβλαψε τη χώρα, διότι κατέστησε ενυπόθηκο τον εθνικό δανεισμό. Υπονόμευσε το εθνικό όφελος για να μειώσει το κομματικό του κόστος και προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από το Μνημόνιο γιατί σήμερα εφαρμόζει μια άκρατη νεοφιλελεύθερη πολιτική χωρίς να θέλει να τη χρεώνεται ο ίδιος»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.