Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «NET 105.8» για την Επιστολή Καραμανλή στην Προανακριτική για το Βατοπέδι

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 29/09/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «NET 105.8» για την Επιστολή Καραμανλή στην Προανακριτική για το Βατοπέδι.

«Ο κ. Καραμανλής και τότε και τώρα στο τελευταίο σημείο της επιστολής του αναλαμβάνει την απόλυτη και αντικειμενική πολιτική ευθύνη για την υπόθεση αυτή. Δείχνει την πολιτική του παλικαριά, την οποία δεν έχουν δείξει άλλοι σε αυτή την υπόθεση».

«Αποτέλεσμα ήταν η σημερινή ανατροπή που ζούμε και η επιβεβαίωση των ισχυρισμών μας περί πολιτικής σκευωρίας, στο κομμάτι που αφορά τα πολιτικά πρόσωπα εννοώ, η οποία ταλάνισε το δημόσιο διάλογο και χρησιμοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ για να φύγει η ΝΔ από την εξουσία και τώρα να καθηλωθεί στη αντιπολίτευση».

«Το αν σε χαμηλότερο επίπεδο υπάρχουν ποινικές ή άλλες ευθύνες, αυτό το διερευνά η Δικαιοσύνη. Η δουλειά 2 Εξεταστικών Επιτροπών και 1 Προανακριτικής ήταν να δει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν αποδείχθηκε, αλλά αποκαλύφθηκε ότι η Κυβέρνηση με τον τρόπο που χειριζόταν το ζήτημα, φρόντιζε να μην αποκαλυφθεί».

«Θέλω να προσέξετε αυτά που λέω, είμαι πολύ ακριβής σε αυτά που λέω. Σας λέω για τα πολιτικά πρόσωπα, διότι εμείς αυτό διερευνήσαμε. Ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα με βεβαιότητα σας λέω, από τα στοιχεία που αυτή τη στιγμή έχουν διερευνηθεί, ότι δεν υπάρχουν. Το δημόσιο από τα πολιτικά πρόσωπα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τις ανταλλαγές, που ήταν νόμιμες, διότι αυτές προβλέπει ο νόμος, δεν υπέστη ζημία. Τώρα, εάν έγινε κακή διαχείριση της περιουσίας του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου που λέγεται Μονή Βατοπεδίου, αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, δε θα το κρίνουμε εμείς. Εμείς μιλούμε για τα πολιτικά πρόσωπα, γιατί το σκάνδαλο αυτό ανεδείχθη όχι ως ποινικό σκάνδαλο, αλλά ως πολιτικό σκάνδαλο. Στην πολιτική του διάσταση λοιπόν αποδεικνύεται ότι είναι σκευωρία μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί σκάνδαλο».

«Ο πρώην Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε μια διαδρομή με επιτυχία, κατά τη γνώμη μου. Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίον τον οποίον του επιφύλασσε το πολιτικό σύστημα να φύγει από την κυβέρνηση δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός. Τώρα όμως αποδεικνύεται το μέγεθος της σκευωρίας και της συκοφάντησης που εκτοξεύθηκε εναντίον του. Αυτή τη στιγμή επιχείρησαν με το ίδιο θέμα να καθηλώσουν αντιπολιτευτικά τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ. Υπήρξε όμως μια καθαρή τοποθέτηση και από την ηγεσία μας και από εμάς που συμμετέχουμε στην Επιτροπή και τώρα αποκαλύπτεται το μέγεθος του παιχνιδιού που στήθηκε πριν τις εκλογές».

«Ο κ. Καραμανλής πιστεύω ότι τιμά, σέβεται και αγαπά την παράταξη που τον ανέδειξε Πρωθυπουργό και ο τρόπος που έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα δείχνει και ένα σεβασμό στο πρόσωπο που του εκλεγμένου, από 800.000 Έλληνες, νέου αρχηγού της ΝΔ, τον Αντώνη Σαμαρά, Ο κ. Καραμανλής έχει ένα ρόλο να παίξει από εδώ και πέρα και νομίζω θα τον παίξει. Θα στηρίξει τον αγώνα που κάνουμε, ώστε να γίνουμε ξανά σύντομα Κυβέρνηση και να γίνει ο Αντώνης Σαμαράς Πρωθυπουργός».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».