Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH 96» για τους λόγους που πιέζουν οι Δανειστές για Συναίνεση

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 19/05/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH 96» για τους λόγους που πιέζουν οι Δανειστές για Συναίνεση.

«Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί μια ελκυστική λέξη, τη λέξη συναίνεση, χωρίς να της δίνει όμως περιεχόμενο. Εμείς παρουσιάσαμε μια ξεκάθαρη πολιτική, απολύτως κοστολογημένη που θεωρούμε ότι αν εφαρμοστεί, μπορεί να μας φέρει αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά, η πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα τον τελευταίο 1.5 χρόνο δε μας φέρνει αποτελέσματα, δε μας οδήγησε πουθενά. Τι θέλουν τώρα; Να μας σύρουν στο λάθος; Να μας κάνουν συμπράττοντες στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας; Εμείς δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό»

«Έρχονται τώρα και ζητούν από την Ελλάδα τώρα πίσω χρήματα, όταν ξέρουν ότι μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ μας δαπανάται στην ασφάλεια της χώρας, γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να εγγυηθεί τα ευρωπαϊκά σύνορα έναντι της Ανατολής, έναντι της Τουρκίας»

«Η Γερμανία έχει βάλει ως αντισυμβαλλόμενο μια τράπεζα, η οποία δανείζεται με 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μας δανείζει με 5%... Να δεχτούμε τις οδηγίες για εναρμόνιση των εργασιακών σχέσεων, να δεχθούμε τη λογική των αποκρατικοποιήσεων, να δεχθούμε μια σειρά άλλων πολιτικών συρρίκνωσης της δημόσιας σπατάλης, αλλά όμως να δούμε και από την άλλη πλευρά μια λογική διαφορετική, όχι λογική δανειστή, αλλά λογική εταίρου και φίλου»

«Οι δανειστές επιμένουν στη συναίνεση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί πρώτον οι δανειστές θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους. Καταρχήν κέρδισαν χρόνο. Στο χρόνο που κερδίσανε ξεφόρτωσαν ελληνικά ομόλογα. Και τώρα αυτή τη στιγμή θέλουν να δεσμεύσουν και την επόμενη Κυβέρνηση στο ότι δε θα διαταράξει τη διαδικαστική συνέχεια των δουλειών που έχει συνυπογράψει η Κυβέρνηση. Επιδιώκεται με κάποιο τρόπο να περάσει στους δανειστές ένα κομμάτι της διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας του κράτους και εκεί εμείς τοποθετούμαστε απέναντι και λέμε ότι δεν εκχωρούμε αυτό το δικαίωμα. Να συζητήσουμε πιο έξυπνες και αποτελεσματικές πολιτικές, να αυστηροποιήσουμε τη δημοσιονομική μας πολιτική, να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις, χωρίς όμως να κάνουμε δύο πράγματα: Πρώτον να εξουθενώνουμε τον ελληνικό λαό και δεύτερον να εκποιούμε την εθνική μας κυριαρχία. Αυτά τα δύο πράγματα η ΝΔ δεν τα δέχεται»

«Όταν το 180 στην πρώτη ψηφοφορία δεν επετεύχθη, στη συνέχεια διαμορφώθηκαν οι διμερείς δανειακές συμβάσεις, οι οποίες εκκρεμούν για επικύρωση στη Βουλή. Θέλουν, έστω και εκ των υστέρων, ή να πάρουν το 180 επικαλούμενοι την αρχή της συναίνεσης ή να πάρουν μια έγγραφη συμφωνία, μια έγγραφη δέσμευση ότι θα τηρηθεί η συνέχεια της πολιτικής. Εμείς ως ΝΔ λέμε, είμαστε αξιόπιστοι, ισότιμοι και αξιοπρεπείς εταίροι και ο Αντώνης Σαμαράς στο «Ζάππειο 2» είπε καθαρά τι πολιτική θα ακολουθήσουμε, είναι πολύ καθαρή, κοστολογημένη, χρονολογημένη, καθαρή. Αν λοιπόν συμφωνείτε με αυτή την πολιτική, που δεν μπορούν να διαφωνήσουν γιατί αυτή η πολιτική είναι μια καθαρή πολιτική, απολύτως συμβατή με την ευρωπαϊκή λογική. Αυτή την πολιτική, αφού βλέπετε ότι μας δεσμεύει εμάς πως θα την ακολουθήσουμε, μην προχωράτε σε κινήσεις οι οποίες θα πληγώσουν την περηφάνια και την αξιοπρέπεια ενός λαού και ενός κράτους. Αυτό δυναμιτίζει το σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής οικογένειας και δεν είναι σωστό»

«Αυτό το οποίο ως ΝΔ με πολύ ευθύνη και προσοχή προσεγγίζουμε είναι να μην ακυρώνουμε για εισπρακτικούς λόγους στρατηγικά πλεονεκτήματα που μπορεί το κράτος μας σε δεύτερο χρόνο να τα αξιοποιήσει για την ανάκαμψη της οικονομίας του. Αν σήμερα πούμε ότι αποκρατικοποιούμε τα πάντα, αντιλαμβάνεστε ότι όταν τα πάντα προσφερθούν στην αγορά θα πέσουν οι τιμές τους και η αξία τους, ενώ αν το κάνεις αυτό στοχευμένα, ιεραρχημένα, προσεκτικά, μελετημένα το όφελος που μπορείς να αποκομίσεις ως Οικονομία είναι πολύ μεγαλύτερο»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.