Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ANT1 97.2» για τον 1 χρόνο ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 05/10/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ANT1 97.2» για τον 1 χρόνο ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

«Το διεθνές περιβάλλον έχει λόγο να επαινεί τον κ. Παπανδρέου, διότι και η Γερμανία και ιδιαίτερα ο κ. Άκερμαν, αλλά και η Γαλλία έχουν αγοράσει κατά κόρον ελληνικά ομόλογα τα προηγούμενα χρόνια. Άρα έχουν λόγο να δανείζει η Ευρώπη και το ΔΝΤ την Ελλάδα, για να παίρνουν πίσω τα λεφτά τους προκειμένου να μη ζημιωθούν οι δικοί τους λαοί. Το ζήτημα είναι τι κάνει ο κ. Παπανδρέου για το δικό του λαό και εκεί απαντήσεις δεν έχει να μας δώσει».

«Αυτό το οποίο χρησιμοποιεί ως πάγια μέθοδο η Κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις δικές τις ευθύνες είναι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο οι Εξεταστικές Επιτροπές και σε επίπεδο κοινωνίας η προκατασκευασμένη σύγκρουση μεταξύ των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων…Δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή με τρόπο απαράδεκτο για δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».

«Η στρατηγική επιλογή της COSCO τι σκεπτικό είχε τότε; Από τη στιγμή που η ελληνική βιομηχανία είναι κοστοβόρα και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα διάφορα φθηνά προϊόντα που παράγει η κινέζικη αγορά, να γίνουμε οι διαμεσολαβητές, να γίνουμε η πύλη της ευρωπαϊκής αγοράς στα κινέζικα προϊόντα, για να κερδίσει χρήματα η ελληνική ναυτιλία από τη μεταφορά, το λιμάνι από τη λειτουργία του και οι Έλληνες πιστοποιητές και μεταποιητές από την υπεραξία που θα έπαιρναν μεσολαβώντας για την προώθηση αυτών των εμπορευμάτων. Έτσι τα κέρδη για την εθνική οικονομία θα ήταν μεγαλύτερα. Τότε θυμίζω ότι ο κ. Παπανδρέου προΐστατο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που προσπαθούσαν τότε να εμποδίσουν τη συνεργασία με την COSCO. Σήμερα έρχεται λοιπόν να δρέψει τις δάφνες της δικής μας πολιτικής».

«Το 1ο θύμα του Μνημονίου είναι η περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση. Σήμερα κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή, μαζί με το συνάδελφο το Σάββα Αναστασιάδη, που αφαιρεί από 5 Περιφέρειες της χώρας, 2 μήνες πριν τις εκλογές, σοβαρές αρμοδιότητες χρηματοδότησης και εποπτείας μεγάλων έργων υποδομής και τις παραχωρεί στην Εγνατία ΑΕ, δηλαδή σε μια κρατική εταιρεία. Αυτό εκτός από το ότι αποτελεί ομολογία ήττας, δηλαδή ηττοπάθειας της Κυβέρνησης, δείχνει και την απαξίωση που η ίδια η Κυβέρνηση, πριν την εφαρμογή του «Καλλικράτη», προκαλεί στο θεσμό του αιρετού περιφερειάρχη, δείχνοντας ότι όλα αυτά που λέει δεν τα πιστεύει ούτε η ίδια».

«Έχουν ένα μικρό έλλειμμα οι χώρες που έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια αξιοποίησης του εθνικού τους πλούτου. Εμείς έχουμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ και σε αυτό το θέμα. Έχουμε 300δις ακίνητη περιουσία, χωρίς τα νησιά και χωρίς τις δασικές εκτάσεις, που παραμένει αναξιοποίητη. Επίσης, έχουμε δαιμονοποιήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία θα μπορούσε να είναι περισσότερο παραγωγική από το δημόσιο τομέα. Έχουμε μια χαοτική νομοθεσία, η Ελλάδα έχει περίπου 3 φορές περισσότερους νόμους από αυτούς που έχει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας από το ’45 μέχρι σήμερα. Επίσης, έχουμε ανεκπαίδευτο ανθρώπινο δυναμικό, διότι ο τρόπος με τον οποίον έχει επιλεγεί επί δεκαετίες, κυρίως από το 1981 και μετά, ήταν ένας τρόπος ρουσφετολογικός και κομματικοκρατικός. Όλα αυτά, εαν τα αντιστρέψουμε, είναι βέβαιο ότι μπορούμε τις επιδόσεις μας να τις αυξήσουμε στο έπακρο».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.