Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ANT1 97.2» για τη θέση της Ελλάδας ως προς το Μνημόνιο και την Τρόικα

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 23/11/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ANT1 97.2» για τη θέση της Ελλάδας ως προς το Μνημόνιο και την Τρόικα.

«Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή οδήγησε τη χώρα ουσιαστικά σε μια κατάσταση όπου οι εκλεγμένοι πολιτικοί έχουν αυτοπαραιτηθεί από την εξουσία που τους έδωσε ο λαός. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για την εθνική περηφάνια του Έλληνα το φαινόμενο να βλέπουμε στις ειδήσεις διάφοροι γραβατομένοι τύποι από τους Διεθνής Οργανισμούς να επισκέπτονται τα Υπουργεία και να υποδεικνύουν σε εκλεγμένους Υπουργούς τι πολιτική θα ακολουθήσουν»

«Όταν τους προσέφεραν οι αγορές το Φεβρουάριο 45δις με ένα λογικό επιτόκιο και το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε και θυμάστε ότι ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι «Εμείς δεν τα έχουμε ανάγκη, θα πάρουμε μόνο τα 14δις και έχουμε ένα πιστόλι γεμάτο σφαίρες πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τα ξεχάσαμε αυτά; Αυτά είναι μια πραγματικότητα. Και μετά μπήκαμε και ουσιαστικά εκχωρήσαμε κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, κάτι το οποίο το είχε προεξαγγείλει ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του»

«Το κουμάντο θα πρέπει να το έχει η ελληνική κυβέρνηση, η εκλεγμένη κυβέρνηση και όχι οι γραφειοκράτες που βλέπουν νούμερα και δε βλέπουν ψυχές»

«Η πηγή του κακού είναι από μια σοβαρή μεταβολή που υφίσταται ο πολιτικός προσανατολισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Όταν μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρχε η κυρίαρχη λογική των μεγάλων προσωπικοτήτων και των ισχυρών ηγεσιών. Τότε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, έλεγε ότι «Γερμανία δυνατή σημαίνει ισχυρή Ευρώπη». Ισχυρή Ευρώπη τότε σήμαινε πολύ-πολιτισμική Ευρώπη, δημοκρατική και συμμετοχική, χωρίς διευθυντήρια, χωρίς 2 ταχύτητες, χωρίς στενούς και ευρείς κύκλους. Βλέπουμε τώρα μια μεταβολή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Βλέπουμε κάποια ισχυρά κράτη να προσπαθούν να διαμορφώσουν προϋποθέσεις διευθυντηρίου πετώντας έξω από το σκληρό πυρήνα της Ευρώπης ή της Ευρωζώνης το Νότο και κυρίως οικονομίες οι οποίες ήταν ναι μεν αναπτυσσόμενες ραγδαία τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν ήταν τόσο ανθεκτικές για να μπορέσουν να αντέξουν στην κρίσιμη φάση τους κλυδωνισμούς που υπέστη η διεθνής οικονομία, όπως είναι η ελληνική, η ιρλανδική, η ιταλική, η ισπανική, η πορτογαλική. Το αντίδοτο είναι να υπάρξει σε κεντρικό επίπεδο ευρωπαϊκο-άμυνα, διότι αν εκεί σκύβουμε όλοι μαζί το κεφάλι και δεχόμαστε τα δεδομένα των μεγάλων κρατών, τότε βάζουμε δυναμίτιδα στο θεμέλιο της Ευρώπης όπως την οραματίστηκαν οι θεμελιωτές της»

«Η διαφοροποίηση θα ήταν πρώτα από όλα ότι εμείς στη ΝΔ θα προσπαθούσαμε να συνάψουμε μέτωπο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο»

«Στην ερώτηση τι θα έκανα αν ήμουν Υπουργός Οικονομίας: Θα παρέκαμπτα την Τρόικα και θα συνομιλούσα με πολιτικούς ηγέτες και όχι με οικονομικούς υπαλλήλους. Συνάπτω πολιτικό μέτωπο με όλα τα θιγόμενα ευρωπαϊκά κράτη που βλέπουν να εξατμίζεται από τις κεντρικές αποφάσεις η αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέτω το ζήτημα σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο με συμμαχίες»

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτοπροσφέρθηκε ως εξιλαστήριο θύμα στην προσπάθεια αποψίλωσης της Ευρωζώνης και τώρα πληρώνει το τίμημα και δυστυχώς δεν το πληρώνει μόνο αυτή, το πληρώνει και ο ελληνικός λαός. Αν από την αρχή το ζήτημα το είχε ο Γ. Παπανδρέου σε επίπεδο πανευρωπαϊκό και εντόπιζε με τις κατάλληλες συμμαχίες ότι πάει να δυναμιτιστεί ο σκληρός πυρήνας της ευρωπαϊκής λογικής, πιστεύω ότι η γραμμή άμυνας θα ήταν πολύ πιο μπροστά και δε θα χρειαζόταν σήμερα οι εκλεκτοί πολιτικοί που τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός να γίνονται υπάκουοι εκτελεστές των κελευσμάτων διαφόρων υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών»

«Θα πρέπει με το ίδιο όπλο, το ευρωπαϊκό μας όπλο και όχι τον εθνικό απομονωτισμό, να συνάψουμε συμμαχίες και να δώσουμε τη μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο μιλώντας για μια διαφορετική Ευρώπη και όχι μια Ευρώπη κλωνοποιημένων πολιτισμών ή διευθυντηρίων, αλλά μια Ευρώπη συμμετοχική όπου όλα τα κράτη θα έχουν λόγο»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.