Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΕΝΝΕΑ 98.9» για τη Θράκη, την Οικονομία και τον Τουρισμό

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη Συνέντευξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΕΝΝΕΑ 98.9» για τη Θράκη, την Οικονομία και τον Τουρισμό, στις 02/08/2011.

Για τη Θράκη:

Αυτό είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού δύο στοιχείων εκ των οποίων το ένα έχει αρχίζει να ανατρέπεται τα τελευταία χρόνια. Το ένα είναι η παντελής έλλειψη εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για την περιφέρεια και το δεύτερο είναι η αδικία της περιοχής όσον αφορά στη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων για πάρα πολλά χρόνια, κάτι που την τελευταία δεκαετία θεραπεύτηκε σημαντικά αλλά δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει την Θράκη σε μία σταθερή αναπτυξιακή τροχια.

Είχε ξεκινήσει μία σημαντική προσπάθεια στην οποία είχα προσπαθήσει να βοηθήσω και εγώ όσο μπορούσα και τη βλέπω τώρα να ακυρώνεται.

Με ενοχλεί, ας πούμε, να μειώνεται ο αριθμός των φοιτητών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την ώρα που αυτό το Πανεπιστήμιο είχε απογειωθεί, ή να του στερούνται κονδύλια.

Με ενοχλεί να μένουν οι κάθετοι άξονες ακόμα καθηλωμένοι ένω θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί από το Φεβρουάριο του 2011, να βλέπεις αναξιοποίητες τις παραλίες μας, να απουσιάζει η Θράκη από τις επιθετικές καμπάνιες του ΕΟΤ, τις στοχευμένες καμπάνιες του τουρισμού.

Η προοπτική ανάπτυξης της χώρας περνάει από τη Θράκη.

Για τον Τουρισμό και τα ΤΑΞΙ:

Ο τουρισμός είναι η βασική πηγή πλούτου της οικονομία μας. Η Κυβέρνηση είναι ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός αυτού που ζούμε τώρα με τις κινητοποιήσεις των ΤΑΞΙ. Γνώριζε ότι με τις αποφάσεις της εκτελεί μία κοινωνική και εργασιακή ομάδα και το έκανε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, έχοντας πιθανώς συνυπολογίσει τις ζημίες. Απλά προσπάθησε να λειτουργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή να βάλει όλες τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες να πιέσουν τα ΤΑΞΙ να μην αντιδράσουν τώρα. Μα η ίδια η Κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει τώρα αυτή η σύγκρουση. Με λάθος τρόπο. 30.000 επαγγελματίες και 20.000 εργαζόμενοι οδηγοί, κινδυνεύουν να αφανιστούν με τον τρόπο που διαχειρίζεται η Κυβέρνηση το θέμα. Εμείς δεν είμαστε κατά της απελευθέρωσης, αλλά υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει να γίνει με κανόνες ανάλογους με τα ισχύοντα στην Ευρώπη, αντιστιχίζοντας τον αριθμό ΤΑΞΙ με τον πληθυσμό.

Για την Οικονομία:

Η οικονομία μας ανησυχεί γιατί φαίνεται ότι έχουμε μπει σε μία περιδίνηση, από την οποία πολύ δύσκολα θα βγούμε. Περισσότερο ανησυχητικό είναι το στοιχείο της απάθειας που εμφανίζει η πολιτεία, η πολιτική. Θα έπρεπε να έχουν παρθεί πιο επιθετικές και πιο ξεκάθαρες αποφάσεις σε ορισμένα ζητήματα. Δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον τόπο έχοντας την κοινωνία απέναντι, πλήττοντας σημαντικές κοινωνικές και εργασιακές ομάδες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Εάν η κυβέρνηση δεν αντιληφθεί ότι πρέπει να βαδίσει μαζί με την κοινωνία, στο τέλος θα αποτελεί αστείο το να λέμε σώζουμε την Ελλάδα εκτελώντας τους Έλληνες.

Για την έκθεση του ΟΟΣΑ:

Έχει κλονιστεί σοβαρά η εμπιστοσύνη των αγορών και της κοινωνίας στην ελληνική κυβέρνηση. Δεν μπορεί να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν γύρω στα 200 δις δολάρια ναυτιλιακό συνάλλαγμα που έχει παραχθεί από Έλληνες εφοπλιστές, ν’ ακούμε ότι υπάρχουν 300 δις ευρώ καταθέσεις από ελληνικά χέρια στα ξένα τραπεζικά συστήματα και να μην μπορεί τους ανθρώπους αυτούς να αφυπνίσει τον πατριωτισμό τους , να τους πείσει η ελληνική πολιτεία να έρθουν, έστω και για λίγες ώρες, και να επενδύσουν ένα μέρος του κεφαλαίου τους στην ελληνική τραπεζική πίστη.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε χάσει πάνω από 67 δις στο εξωτερικό από επιπολαιότητες και φλυαρίες κυβερνητικών και άλλων στελεχών που δημιουργούν ανασφάλεια στην αγορά και σκοτώνουν τη ρευστότητα των τραπεζών με συνέπειες domino στη μικρομεσαία επιχείρηση και την κινητικότητα της αγοράς.

Μία κυβέρνηση δεν πρέπει να μιλάει πολύ, πρέπει να πράττει. Μπορεί να χάνει το επικοινωνιακό στοίχημα, όπως κατηγορούσαν εμάς, αλλά σε κάθε περίπτωση φέρνει αποτελέσματα τα οποία βάζουν σε λειτουργία την οικονομία. Αυτή η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου