Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΝΕΤ 105.8» για το θέμα της Συναίνεσης

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 23/05/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΝΕΤ 105.8» για το θέμα της Συναίνεσης.

«Δεν υπάρχει καμία διαφωνία να στηρίζει κανείς μέτρα, με τα οποία συμφωνεί και αυτό θα το πράξουμε. Δε μπορούμε όμως να δώσουμε εξουσιοδότηση εν λευκώ στον πρωθυπουργό, ιδιαίτερα όταν η κεντρική φιλοσοφία, η κεντρική κατεύθυνση της πολιτικής του είναι αδιέξοδη και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα αντί να τα επιλύει»

«Έχει μεγάλη διαφορά αν κάποιος σε αντιμετωπίζει ως εταίρος ή αν σε αντιμετωπίζει ως δανειστής. Ο δανειστής εύλογα θέλει να πάρει τα λεφτά του. Από την άλλη πλευρά το χρέος μιας κυβέρνησης είναι να προασπίζει την κοινωνικής συνοχή και κινητικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Αυτό πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Όχι απλά η ικανοποίηση των δανειστών. Αν αυτό συνδυάζεται και με τη συνέπεια έναντι των δανειστών είναι το ιδανικό. Πρέπει λοιπόν να βρούμε ένα σωστό μείγμα για να μπορούμε να ισορροπήσουμε την κατάσταση»

«Εμείς ζητούμε αυτή τη στιγμή καταρχήν, επειδή ακριβώς λειτουργούμε υπεύθυνα και όχι λαϊκίστικα, να κάνει στροφή πολιτικής η ίδια η Κυβέρνηση. Δεν μπαίνουμε δηλαδή στη λογική των εκλογών, διότι δε θέλουμε να σύρουμε σε μεγαλύτερη ταλαιπωρία τον τόπο. Κάθε εκλογική διαδικασία έχει και κόστος και αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργεί μια στάση, η οποία δε βοηθά αυτή της στιγμή τη διαμόρφωση οικονομικών αποφάσεων. Αλλά επιμένουμε και επιμένουμε μαχητικά στην αλλαγή πολιτικής. Εφόσον λοιπόν η Κυβέρνηση υιοθετήσει ένα νέο τέτοιο κράμα πολιτικής που είναι πιο αποτελεσματικό, δεν έχουμε κανένα λόγο να φαινόμαστε εχθρικοί απέναντι σε κάποια μέτρα. Αλλά αν η Κυβέρνηση επιμείνει στην αδιέξοδη πολιτική της, σταδιακά οδηγούμαστε σε μια μετωπική σύγκρουση, την οποία θα την ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο λαός»

«Έχουμε πει και το κάναμε μέχρι τώρα, αν θεωρούμε ότι κάποια μέτρα βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, δε θα τα πολεμήσουμε, θα τα στηρίξουμε. Δεν μπορούμε όμως να συμβιβαστούμε και να δεχθούμε την ενυπόγραφη εκχώρηση εθνικών αρμοδιοτήτων στα διεθνή οικονομικά διευθυντήρια»

«Οι δανειστές, έστω και εκ των υστέρων, προσπαθούν με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Ελληνικό Σύνταγμα να νομιμοποιήσουν τις απαιτήσεις τους. Η Αντιπολίτευση μέχρι τώρα έχει αποτελέσει φρένο σε αυτές τις επιθυμίες των δανειστών. Αρνούμενη να ψηφίσει τις Δανειακές Συμβάσεις και το Μνημόνιο, ουσιαστικά εμπόδισε την εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας στα διεθνή κέντρα. Και επιμένουμε σε αυτό. Στην υπόθεση της συναίνεσης δε μιλούμε μόνο για την έγκριση ή την απόρριψη μιας συγκεκριμένης πολιτικής, μιλούμε για την έγκριση ή την απόρριψη της εκχώρησης εθνικής αρμοδιότητας. Εκεί είμαστε αντίθετοι, δε το συζητούμε. Δεν θα υπογράψουμε εκ των υστέρων τη νομιμοποίηση της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, όπως την είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».