Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 98.9»
Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 29/09/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 98.9».
Για την υπόθεση Βατοπεδίου
«Με βάση αυτά τα πορίσματα βγαίνει το συμπέρασμα το οποίο τώρα ανακοινώνεται, ότι δηλαδή δεν υπήρχε ζημία. Άρα δικαιώνεται η καταγγελία που κάναμε για σκευωρία που επιδίωξε καταρχήν να ρίξει τη ΝΔ από την Κυβέρνηση και αυτή τη στιγμή προσπαθεί να την καθηλώσει και αντιπολιτευτικά».
«Δεν είναι δυνατόν να παραπέμπονται αυτή τη στιγμή υπουργοί, χωρίς να υπάρχουν ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις για ποινικές ευθύνες».
«Εφόσον σε επίπεδο πολιτικών προσώπων, επιβεβαιώνονται όλα αυτά που σας είπα, εμείς μιλούμε για σκευωρία και όχι για σκάνδαλο».
«Ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε σε νέα βάση την έρευνα η οποία έγινε από πλευράς κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στην Εξεταστική Επιτροπή και μέσα από τη δουλειά που κάναμε εκεί μαζί με τους συναδέλφους, τον κ. Δένδια και την κα. Βόζενμπεργκ, καταφέραμε να δείξουμε στοιχεία τα οποία επιμελώς είχαν αποκρυφτεί από την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα».
Για το θέμα της Περαίωσης
«Η Περαίωση φαίνεται ότι είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μαζέψει η εθνική οικονομία χρήματα και έσοδα σήμερα που τον Αύγουστο που μας πέρασε υπολείπονταν κατά 2.9 δις από τον περσινό Αύγουστο. Καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν, το μόνο που πέτυχαν ήταν να στεγνώσουν την αγορά, να εκτινάξουν την ανεργία και να φτάσουν τα spreads από τις 130 στις 1000 μονάδες, πληγώνοντας τη διεθνή εικόνα της χώρας».
Για τον ΟΣΕ
«Μέσα σε 10 μήνες που ήμουν υπουργός, στους 7 μήνες τελείωσε πλήρως το Σχέδιο Εξυγίανσης, τον 8ο μήνα είχε αρχίσει να υλοποιείται και να αποφέρει εξαιρετικά θετικά έσοδα και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στις άλλες εταιρείες του Οργανισμού και αν ο κ. Ρέππας από τον Οκτώβριο που ανέλαβε μέχρι τώρα, είχε εφαρμόσει κατά γράμμα τα χρονοδιαγράμματα του Σχεδίου που εμείς του παραδώσαμε, σήμερα σίγουρα η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική».
Για τον Κ. Καραμανλή
«Ο Καραμανλής έχει διαγράψει μια επιτυχή κατά τη γνώμη μου διαδρομή με ένα δυσάρεστο φινάλε. Το τι μέλλον έχει ο κάθε πολιτικός θα το κρίνει η ιστορία και ο λαός, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ».
