Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99.5» για το θέμα της Απογραφής του 2004 επί Αλογοσκούφη

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 27/04/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99.5» για το θέμα της Απογραφής του 2004 επί Αλογοσκούφη.

«Μη μου ζητάτε να γυρίσω στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται στο πιο δύσκολο σταυροδρόμι και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή που το έλλειμμα έχει εκτραπεί και φθάνει το 10,5% δημιουργώντας απόκλιση τουλάχιστον 1% από τα προβλεπόμενα, τώρα που αποκαλύπτεται η αποτυχία της πολιτικής που δέσμευσε τη χώρα μέσα από το Μνημόνιο, είναι λάθος κατά τη γνώμη μου οι πολιτικές δυνάμεις να κοιτούν προς τα πίσω. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει όλοι να κριθούμε από το τι εισηγούμεθα για το αύριο και πώς προτείνουμε να βγούμε από αυτή την αδιέξοδη κατάσταση»

«Η αυτοκριτική έχει γίνει, κατά τη γνώμη μου, και αρκετά έχει αυτομαστιγωθεί η ΝΔ. Τώρα τη ΝΔ θα την κρίνεται για το νέο της λόγο, για το Ζάππειο 2, για το πρόγραμμα που θα εμφανίσει την επόμενη μέρα για την επόμενη γενιά Ελλήνων. Ο λόγος του Μέλλοντος θα κρίνει τη ΝΔ»

«Η αυτοκριτική που έπρεπε να γίνει έγινε. Η τελική ήττα της ΝΔ το 2009 οπωσδήποτε προέκυψε από λάθη που έγιναν στη διαχείριση τα προηγούμενα 5.5 χρόνια. Για αυτή την κατάσταση που βιώνει όμως η χώρα τώρα δε φταίνε μόνο τα προηγούμενα 5.5 χρόνια. Η Κυβέρνηση παθαίνει ένα είδος πολιτικού Αλτσχάιμερ, δηλαδή έχει επιλεκτική μνήμη. Ξεχνά τις 2 προηγούμενες δεκαετίες τη σπατάλη και την ασυδοσία του κράτους, το γιγάντωμα της Δημόσιας Διοίκησης και θέλει να τα επιρρίψει όλα στα τελευταία 5.5 χρόνια. Δεν είναι όμως τώρα στιγμή να κάνουμε αυτό τον απολογισμό. Ο απολογισμός αυτός έχει γίνει σε ένα βαθμό και ενδεχομένως από τους ιστορικούς θα ξαναγίνει. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι τι προτείνουμε για να φύγουμε από αυτή την αδιέξοδη κατάσταση»

«Κατά τη γνώμη μου, ο ιστορικός πια θα κρίνει τις αποφάσεις που πάρθηκαν τότε και τις αποφάσεις που γενικώς μεταπολιτευτικά»

«Εγώ έχω το προνόμιο να έχω συμμετάσχει και στις 2 διοικήσεις του κόμματός μου και ως Υπουργός του Κώστα Καραμανλής σε δύσκολα Υπουργεία και τώρα να βρίσκομαι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και πιστεύω ότι όλοι εμείς που έχουμε αυτή την ιδιαιτερότητα θα πρέπει να λειτουργούμε ως μία συγκολλητική ύλη που θα κοιτά προς το Μέλλον»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
6 Απρίλιος 2020 - 7:44μμ

Άμεση παρέμβαση Ε. Στυλιανίδη στον διοικητή του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέτζο για τις αγροτικές ζημιές στη Ροδόπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε σήμερα νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε: