Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99.5» για τις Δηλώσεις Καρατζαφέρη

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 06/10/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99.5» για τις Δηλώσεις Καρατζαφέρη.

«Εδώ υπάρχουν, όπως έχει φανεί το προηγούμενο διάστημα, σοβαρές διαφωνίες. Άλλωστε έχει χαρακτηριστικά ειπωθεί ότι ο κ. Καρατζαφέρης μετακόμισε στην «Πράσινη Πολυκατοικία», κυρίως μετά την υπογραφή του Μνημονίου και την αποδοχή όλου του μείγματος πολιτικής που εφαρμόζει αυτή τη στιγμή σε βάρος των μεσαίων και φτωχών και χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας η σημερινή Κυβέρνηση».

«Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συγκρίνουν και να κρίνουν πολιτικές. Η ΝΔ έχει με μεγάλο θάρρος τοποθετηθεί επί του ζητήματος. Η ΝΔ κατεκρίθη όταν πολέμησε το Μνημόνιο και την ενσυνείδητη υπαγωγή στους μηχανισμούς του ΔΝΤ. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να στηρίξουν την πολιτική της Κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή ήρθε η ώρα να πληρώσουν το λογαριασμό ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα αναζητούν σωσίβια και σανίδες σωτηρίας».

«Η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα έχει ρίζα, ιστορία και προσφορά και εκτιμώ ότι αυτή η παράταξη εκφράστηκε πάντα και σταθερά μέσα από τη ΝΔ. Κάποιοι αποφάσισαν κατά τη διαδρομή να πηδήξουν από το τρένο. Είναι δική τους υπόθεση το αν θα μπορέσουν να το προλάβουν ή όχι. Η Κεντροδεξιά αυτή τη στιγμή προχωρά μπροστά. Ιδιαίτερα μετά την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης έχει ανακάμψει σημαντικά, έχει τραβήξει την προσοχή των Ελλήνων πολιτών. Εκτίμησή μου είναι ότι ο καθένας πληρώνει το κόστος των επιλογών του».

«Αυτοί που τώρα θυμούνται των Κώστα Καραμανλή για να προστατεύσουν τις δικιές τους φιλοδοξίες, θα έκαναν καλά να τον θυμούνταν τον προηγούμενο χρόνο, όταν λοιδορείτο και συκοφαντούνταν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να έβγαιναν τότε με θάρρος να υπερασπίζονται την τιμή του και την ιστορία. Η ΝΔ δεν πρόκειται να παίξει αυτά τα παιχνίδια. Ο Κώστας Καραμανλής μόνος του έχει δηλώσει ότι οικειοθελώς έφυγε από την ηγεσία και ότι συντάσσεται στη μάχη και στη νικηφόρα πορεία της ΝΔ που τώρα ξεκινά με τη νέα της ηγεσία. Αυτή νομίζω η απάντηση είναι καταλυτική και αποστομωτική για όλους όσους προσπαθούν να δανειστούν εικόνα από την εικόνα και τη δύναμη της προσφοράς του Κώστα Καραμανλή. Και αν με τον ίδιο ενθουσιασμό τον προηγούμενο χρόνο υπερασπιζόντουσαν το όνομα του Κώστα Καραμανλή και το κυβερνητικό του έργο, τότε θα είχαν δικαίωμα σήμερα να μιλούν. Σήμερα νομίζω ότι ό,τι και αν γίνεται και χρησιμοποιεί το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού γίνεται από ιδιοτέλεια κάποιων και από αγωνία μήπως μείνουν εκτός σκηνικού».

«Η περίοδος Καραμανλή προσδιορίζεται από το έργο και τη προσφορά της.
Δικαίωση εκείνης της περιόδου είναι και η δήλωση προχθές του Κινέζου Πρωθυπουργού, ο οποίος ενώπιων και του Πρωθυπουργού αλλά και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο προς τη συνεργασία με την αγορά της Κίνας, όπως και με την αγορά της Ρωσίας, όπως και με τη βαλκανική αγορά.
Και έχω πάρα πολλά παραδείγματα να σας το αποδείξω αυτό. Σε αυτή την τραγική οικονομική συγκυρία το μόνο έσοδο που πέτυχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν από τη λειτουργία της Finansbank στην τουρκική αγορά. Σας θυμίζω ότι όταν εμείς προχωρήσαμε στην εξαγορά της Finansbank μέσω της Εθνικής, μας κατηγορούσε τότε η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ διά του Προέδρου της του Γιώργου Παπανδρέου και της επικεφαλής του οικονομικού τομέα της κας Βάσως Παπανδρέου ότι κάναμε το Σκάνδαλο της Finansbank. Και τώρα τα μόνα έσοδα που έχουν είναι από αυτή την επένδυση που διορατικά τότε έκανε η δική μας παράταξη.
Ας υπάρχει και λίγο μέτρο και ας υπάρχει και λίγο ευθύνη σε αυτόν τον τόπο».

«Ο κ. Καρατζαφέρης ας τα λέει στους βουλευτές του και στους συνεργάτες του αυτά. Εγώ νομίζω ότι δεν απασχολεί πια την κοινωνία με ποιον συζητά ο κ. Καρατζαφέρης. Αυτό που απασχολεί τους Έλληνες πολίτες είναι πώς θα βγούμε από τη μέγγενη του Μνημονίου, πώς θα μπορέσουμε να ξαναφέρουμε την ελπίδα στους Έλληνες. Και νομίζω ότι η εναλλακτική πρόταση που αντιπροτάσσει η ΝΔ είναι και πειστική και επαρκώς στοιχειοθετημένη και με αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοπιείται».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.