Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99.5» για τις Δηλώσεις Καρατζαφέρη

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 06/10/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99.5» για τις Δηλώσεις Καρατζαφέρη.

«Εδώ υπάρχουν, όπως έχει φανεί το προηγούμενο διάστημα, σοβαρές διαφωνίες. Άλλωστε έχει χαρακτηριστικά ειπωθεί ότι ο κ. Καρατζαφέρης μετακόμισε στην «Πράσινη Πολυκατοικία», κυρίως μετά την υπογραφή του Μνημονίου και την αποδοχή όλου του μείγματος πολιτικής που εφαρμόζει αυτή τη στιγμή σε βάρος των μεσαίων και φτωχών και χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας η σημερινή Κυβέρνηση».

«Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συγκρίνουν και να κρίνουν πολιτικές. Η ΝΔ έχει με μεγάλο θάρρος τοποθετηθεί επί του ζητήματος. Η ΝΔ κατεκρίθη όταν πολέμησε το Μνημόνιο και την ενσυνείδητη υπαγωγή στους μηχανισμούς του ΔΝΤ. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να στηρίξουν την πολιτική της Κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή ήρθε η ώρα να πληρώσουν το λογαριασμό ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα αναζητούν σωσίβια και σανίδες σωτηρίας».

«Η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα έχει ρίζα, ιστορία και προσφορά και εκτιμώ ότι αυτή η παράταξη εκφράστηκε πάντα και σταθερά μέσα από τη ΝΔ. Κάποιοι αποφάσισαν κατά τη διαδρομή να πηδήξουν από το τρένο. Είναι δική τους υπόθεση το αν θα μπορέσουν να το προλάβουν ή όχι. Η Κεντροδεξιά αυτή τη στιγμή προχωρά μπροστά. Ιδιαίτερα μετά την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης έχει ανακάμψει σημαντικά, έχει τραβήξει την προσοχή των Ελλήνων πολιτών. Εκτίμησή μου είναι ότι ο καθένας πληρώνει το κόστος των επιλογών του».

«Αυτοί που τώρα θυμούνται των Κώστα Καραμανλή για να προστατεύσουν τις δικιές τους φιλοδοξίες, θα έκαναν καλά να τον θυμούνταν τον προηγούμενο χρόνο, όταν λοιδορείτο και συκοφαντούνταν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να έβγαιναν τότε με θάρρος να υπερασπίζονται την τιμή του και την ιστορία. Η ΝΔ δεν πρόκειται να παίξει αυτά τα παιχνίδια. Ο Κώστας Καραμανλής μόνος του έχει δηλώσει ότι οικειοθελώς έφυγε από την ηγεσία και ότι συντάσσεται στη μάχη και στη νικηφόρα πορεία της ΝΔ που τώρα ξεκινά με τη νέα της ηγεσία. Αυτή νομίζω η απάντηση είναι καταλυτική και αποστομωτική για όλους όσους προσπαθούν να δανειστούν εικόνα από την εικόνα και τη δύναμη της προσφοράς του Κώστα Καραμανλή. Και αν με τον ίδιο ενθουσιασμό τον προηγούμενο χρόνο υπερασπιζόντουσαν το όνομα του Κώστα Καραμανλή και το κυβερνητικό του έργο, τότε θα είχαν δικαίωμα σήμερα να μιλούν. Σήμερα νομίζω ότι ό,τι και αν γίνεται και χρησιμοποιεί το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού γίνεται από ιδιοτέλεια κάποιων και από αγωνία μήπως μείνουν εκτός σκηνικού».

«Η περίοδος Καραμανλή προσδιορίζεται από το έργο και τη προσφορά της.
Δικαίωση εκείνης της περιόδου είναι και η δήλωση προχθές του Κινέζου Πρωθυπουργού, ο οποίος ενώπιων και του Πρωθυπουργού αλλά και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο προς τη συνεργασία με την αγορά της Κίνας, όπως και με την αγορά της Ρωσίας, όπως και με τη βαλκανική αγορά.
Και έχω πάρα πολλά παραδείγματα να σας το αποδείξω αυτό. Σε αυτή την τραγική οικονομική συγκυρία το μόνο έσοδο που πέτυχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν από τη λειτουργία της Finansbank στην τουρκική αγορά. Σας θυμίζω ότι όταν εμείς προχωρήσαμε στην εξαγορά της Finansbank μέσω της Εθνικής, μας κατηγορούσε τότε η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ διά του Προέδρου της του Γιώργου Παπανδρέου και της επικεφαλής του οικονομικού τομέα της κας Βάσως Παπανδρέου ότι κάναμε το Σκάνδαλο της Finansbank. Και τώρα τα μόνα έσοδα που έχουν είναι από αυτή την επένδυση που διορατικά τότε έκανε η δική μας παράταξη.
Ας υπάρχει και λίγο μέτρο και ας υπάρχει και λίγο ευθύνη σε αυτόν τον τόπο».

«Ο κ. Καρατζαφέρης ας τα λέει στους βουλευτές του και στους συνεργάτες του αυτά. Εγώ νομίζω ότι δεν απασχολεί πια την κοινωνία με ποιον συζητά ο κ. Καρατζαφέρης. Αυτό που απασχολεί τους Έλληνες πολίτες είναι πώς θα βγούμε από τη μέγγενη του Μνημονίου, πώς θα μπορέσουμε να ξαναφέρουμε την ελπίδα στους Έλληνες. Και νομίζω ότι η εναλλακτική πρόταση που αντιπροτάσσει η ΝΔ είναι και πειστική και επαρκώς στοιχειοθετημένη και με αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοπιείται».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.