Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» μετά την ανάληψη του ρόλου του «Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ»

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 05/08/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» μετά την ανάληψη του ρόλου του «Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ».

«Καταρχήν να πω ότι για μένα είναι μια μεγάλη ευθύνη και ξεχωριστή τιμή η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς».

«Θεωρώ ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα στις μέρες μας, σε αυτή την πολιτική συγκυρία, θα πρέπει να είναι πολύ απλό, σαφές και συγκεκριμένο, διότι ο κόσμος έχει κουραστεί πια από τα μεγάλα λόγια και αυτό που περιμένει είναι πρακτικές λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα, αλλά και σωστό προσανατολισμό».

«Σε αυτό ακριβώς το σημείο έγκειται η αξιοπιστία της πολιτικής. Δηλαδή αυτά που λένε τα κόμματα πριν τις εκλογές, να μπορούν την επομένη να τα εφαρμόσουν και αυτά που λένε να είναι όλα μετρημένα, σωστά και ρεαλιστικά. Επομένως, ένα σύγχρονο πρόγραμμα θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να είναι προϊόν της συνάντησης κύκλων τεχνοκρατικών, πολιτικών, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Έτσι σκοπεύουμε, τουλάχιστον μεθοδολογικά, να κινηθούμε εμείς».

«Θα πρέπει να αποδαιμονοποιήσουμε, να απενεχοποιήσουμε τη φιλοδοξία και το κέρδος, διότι αυτά τα 2 στοιχεία υπήρξαν ανέκαθεν κινητήριες δυνάμεις του δημιουργικού πνεύματος του Έλληνα».

«Αυτό το οποίο εμάς, ως πολιτικό χώρο, μας ενοχλεί είναι το πρόσωπο του Ιανού που προβάλλει η Κυβέρνηση, δηλαδή η διπροσωπία, το διαφορετικό πρόσωπο πριν τις εκλογές και το πρόσωπο το οποίο εμφανίζει τώρα. Το μετεκλογικό πρόσωπο επίσης έχει παρουσιάσει πολλά μεταπτωτικά χαρακτηριστικά, Η Κυβέρνηση αυτοδιέψευσε τον εαυτό της σε σημαντικά ζητήματα απελευθέρωσης, οικονομικής πολιτικής, κοινωνικής πολιτικής κτλ. Και στην υπόθεση της ΔΕΗ και στην υπόθεση της απελευθέρωσης των μεταφορών και στην υπόθεση εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, ουσιαστικά η Κυβέρνηση επιλέγει, θα έλεγα εγώ, ένα νεοφιλελεύθερο επιθετικό μοντέλο προσαρμογής, το οποίο, κατά τα τη γνώμη μου σε ορισμένες πτυχές εφαρμογής του εμάς μας βρίσκει αντίθετους, στο γεγονός ότι αιφνιδιάζει, εκβιάζει και πολλές φορές προχωρά στο άλλο άκρο».

«Θέλουμε απελευθέρωση, αλλά δεν είμαστε υπέρ ούτε του κρατικού, ούτε του ιδιωτικού μονοπωλίου».

«Εκεί που έχει δίκιο η κυβέρνηση και πράττει το σωστό, κανένα πρόβλημα δεν έχουμε να πούμε τα "μπράβο". Το λέω ευθέως από την εκπομπή σας, παρότι ποτέ δεν το άκουσα ως Υπουργός».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.