Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το Σχέδιο Νόμου για το Ασφαλιστικό

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 23/06/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το Σχέδιο Νόμου για το Ασφαλιστικό.

«Αυτό το Νομοσχέδιο υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Μας εκπλήττει το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αυτή που μας μιλούσε για το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα πριν τις εκλογές, επιλέγει την ταύτιση του σοσιαλισμού με τη βαρβαρότητα μη σεβόμενη σημαντικές ομάδες εργαζομένων, τους οποίους αιφνιδιάζει όσον αφορά τη ζωή τους μετά τη συνταξιοδότηση ή και το χρόνο συνταξιοδότησης».

«Βεβαίως είναι αναγκαίες οι μεταβολές, είναι βεβαίως χρήσιμο να γίνει κάτι τολμηρό στην εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με τρόπο αυθαίρετο, απόλυτο και τρόπο που θίγει το σκληρό πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων».

«Η ΝΔ κατακρίνει ότι η Κυβέρνηση αυτή έχει διφορούμενο πολιτικό λόγο και έχει 2 πρόσωπα. Ένα πρόσωπο φιλολαϊκό, το οποίο το εμφανίζει κάθε φορά που βρίσκεται ενώπιον εκλογικών αναμετρήσεων και ένα άλλο πρόσωπο υποκριτικό, το οποίο το εμφανίζει αμέσως μετά όταν δεν αναλαμβάνει το κόστος των αποφάσεων, αλλά προσπαθεί όλα να τα φορτώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ, ενώ έχουμε δεδομένη τη δήλωση του Στρος Καν και όλων των Ευρωπαίων Παραγόντων ότι το μείγμα πολιτικής το επιλέγει η Εθνική Κυβέρνηση, οι στόχοι μόνο προσδιορίζονται από την Ευρώπη και το ΔΝΤ».

«Το ΔΝΤ δίνει εναλλακτικές συνταγές, αλλά το μείγμα της τελικής επιλογής πολιτικής το αποφασίζει η Κυβέρνηση, εκτός αν συνειδητά έχει αποφασίσει να εκχωρήσει, όπως μας έλεγε στην αρχή της θητείας του ο Πρωθυπουργός, την εθνική κυριαρχία και να την περιορίσει κατά το διάστημα της διακυβέρνησής τους».

«Η πολιτική της ήπιας προσαρμογής της ΝΔ, οι προσαρμογές να γίνονται δηλαδή βήμα βήμα, σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν σωστή, σε άλλες όμως ήταν λάθος, Σε ορισμένες θεματικές πολιτικής θα έπρεπε να είμαστε πιο γρήγοροι και πιο επιθετικοί».

«Εγώ παρέλαβα τον ΟΣΕ με 9.4 δισ. Χρέος και μέσα σε 4-5 μήνες είχαμε ολοκληρώσει σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο είχε αρχίσει να υλοποιείται με συγκεκριμένα οικονομικά, μετρήσιμα αποτελέσματα. Η Κυβέρνηση μόλις βγήκε ουσιαστικά πάγωσε το Σχέδιο αυτό, έχασε 10 μήνες και τώρα επαναφέρει ένα ένα τα κεφάλαιά του με άλλους τίτλους, διότι το Σχέδιο ήταν μονόδρομος».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.