Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το Αίτημα της Τρόικα για Συνάντηση με τη ΝΔ

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 25/05/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το Αίτημα της Τρόικα για Συνάντηση με τη ΝΔ.

Δημοσιογράφος: Αξιολογείτε ότι σημαίνει κάτι, το γεγονός πως οι εκπρόσωποι της Τρόικα, με το που πρόκειται να έρθουν, ζήτησαν συνάντηση με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, για να ακούσουν το πρόγραμμά του;

Ε. Στυλιανίδης: «Σίγουρα έχει ενδιαφέρον, διότι η αντιπολίτευση, με την ολοκληρωμένη και στοιχειοθετημένη πρότασή της, φαίνεται από τη μια να έχει τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον του μηχανισμού στήριξης της Τρόικα. Αυτό έχει μια αξία, γιατί προσδίδει σοβαρότητα και βάρος στην πρόταση, την οποία έχουμε επεξεργαστεί επιμελώς το προηγούμενο διάστημα. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να μην κάνουμε και δεύτερες σκέψεις. Οι δεύτερες σκέψεις είναι, ότι αυτήν τη στιγμή, εκ των πραγμάτων, με τη νομική διαδικασία που έχει ακολουθηθεί στη Βουλή, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα. Δηλαδή, οι δανειστές κατοχυρώθηκαν, όσον αφορά τα πρώτα χρήματα που μας είχαν δώσει, με δύο τρόπους: πρώτον, κέρδισαν χρόνο για να ξεφορτωθούν ελληνικά ομόλογα - και έχει γίνει αυτό, το ξέρουμε. Και δεύτερον, κατάφεραν, κατά κάποιο τρόπο, τα χρήματα που δανείστηκε η κυβέρνηση -το κομμάτι αυτό από τα 110 δισ. ευρώ, τις πρώτες δόσεις δηλαδή-, αντί να τα ρίξει όλα στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας για να πολλαπλασιάσει τον παραγόμενο πλούτο, να τα επιστρέψει, σε μεγάλο ποσοστό, σε αυτούς και έτσι να διασώσουν το κεφάλαιο που επενδύεται στην Ελλάδα».

Δημοσιογράφος: Πώς συνδέονται -κατά τη γνώμη σας- αυτά με το αίτημα, για συνάντηση με τη Νέα Δημοκρατία;

Ε. Στυλιανίδης: «Τώρα, επειδή μπαίνουμε στη δεύτερη φάση και πρόκειται να ξαναδώσουν χρήματα, προσπαθούν να κατοχυρώσουν την αξία αυτών των χρημάτων, για να μην τα χάσουν. Και διαπιστώνω, ότι θέλουν νομικά εχέγγυα, ότι θα είναι μεσοεγγυητές στην ακίνητη περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Όλα αυτά τα funds για τα οποία συζητάμε -και τα ανέφερε και ο κ. Γιούνκερ και τα ανέφερε, κατά καιρούς, και η κυβέρνηση-, στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι εκπρόσωποι της Τρόικα κ.λπ., μου δείχνουν τη διάθεση να είναι παρόντες στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας και στις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να κατοχυρώνουν τη θέση τους. Δεν το αδικώ αυτό... Η Νέα Δημοκρατία έχει πει από την αρχή, ότι δεν πρόκειται να θεραπεύσει, εκ των υστέρων, νομικά ατοπήματα της κυβέρνησης και επ' ουδενί δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει στην πράξη, με την ψήφο της, την εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας σε διεθνή κέντρα».

Δημοσιογράφος: Με δύο λόγια, λέτε ότι πάνε να κατοχυρώσουν τη θέση τους και στην περίπτωση που θα έρθει η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση... Αυτό λέτε;

Ε. Στυλιανίδης: «Τη συνέχεια μιας πολιτικής συμφωνημένης έχουν το δικαίωμα να την επιδιώξουν. Αυτό που δεν έχουν δικαίωμα να επιδιώξουν, είναι την υπογραφή μας στην εκχώρηση -επαναλαμβάνω- σκληρού πυρήνα εθνικής κυριαρχίας. Δηλαδή, δεν θέλουμε οι ξένοι να διαχειρίζονται την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Και αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι η κόκκινη γραμμή μας».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου