Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το Αίτημα της Τρόικα για Συνάντηση με τη ΝΔ

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 25/05/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το Αίτημα της Τρόικα για Συνάντηση με τη ΝΔ.

Δημοσιογράφος: Αξιολογείτε ότι σημαίνει κάτι, το γεγονός πως οι εκπρόσωποι της Τρόικα, με το που πρόκειται να έρθουν, ζήτησαν συνάντηση με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, για να ακούσουν το πρόγραμμά του;

Ε. Στυλιανίδης: «Σίγουρα έχει ενδιαφέρον, διότι η αντιπολίτευση, με την ολοκληρωμένη και στοιχειοθετημένη πρότασή της, φαίνεται από τη μια να έχει τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον του μηχανισμού στήριξης της Τρόικα. Αυτό έχει μια αξία, γιατί προσδίδει σοβαρότητα και βάρος στην πρόταση, την οποία έχουμε επεξεργαστεί επιμελώς το προηγούμενο διάστημα. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να μην κάνουμε και δεύτερες σκέψεις. Οι δεύτερες σκέψεις είναι, ότι αυτήν τη στιγμή, εκ των πραγμάτων, με τη νομική διαδικασία που έχει ακολουθηθεί στη Βουλή, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα. Δηλαδή, οι δανειστές κατοχυρώθηκαν, όσον αφορά τα πρώτα χρήματα που μας είχαν δώσει, με δύο τρόπους: πρώτον, κέρδισαν χρόνο για να ξεφορτωθούν ελληνικά ομόλογα - και έχει γίνει αυτό, το ξέρουμε. Και δεύτερον, κατάφεραν, κατά κάποιο τρόπο, τα χρήματα που δανείστηκε η κυβέρνηση -το κομμάτι αυτό από τα 110 δισ. ευρώ, τις πρώτες δόσεις δηλαδή-, αντί να τα ρίξει όλα στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας για να πολλαπλασιάσει τον παραγόμενο πλούτο, να τα επιστρέψει, σε μεγάλο ποσοστό, σε αυτούς και έτσι να διασώσουν το κεφάλαιο που επενδύεται στην Ελλάδα».

Δημοσιογράφος: Πώς συνδέονται -κατά τη γνώμη σας- αυτά με το αίτημα, για συνάντηση με τη Νέα Δημοκρατία;

Ε. Στυλιανίδης: «Τώρα, επειδή μπαίνουμε στη δεύτερη φάση και πρόκειται να ξαναδώσουν χρήματα, προσπαθούν να κατοχυρώσουν την αξία αυτών των χρημάτων, για να μην τα χάσουν. Και διαπιστώνω, ότι θέλουν νομικά εχέγγυα, ότι θα είναι μεσοεγγυητές στην ακίνητη περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Όλα αυτά τα funds για τα οποία συζητάμε -και τα ανέφερε και ο κ. Γιούνκερ και τα ανέφερε, κατά καιρούς, και η κυβέρνηση-, στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι εκπρόσωποι της Τρόικα κ.λπ., μου δείχνουν τη διάθεση να είναι παρόντες στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας και στις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να κατοχυρώνουν τη θέση τους. Δεν το αδικώ αυτό... Η Νέα Δημοκρατία έχει πει από την αρχή, ότι δεν πρόκειται να θεραπεύσει, εκ των υστέρων, νομικά ατοπήματα της κυβέρνησης και επ' ουδενί δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει στην πράξη, με την ψήφο της, την εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας σε διεθνή κέντρα».

Δημοσιογράφος: Με δύο λόγια, λέτε ότι πάνε να κατοχυρώσουν τη θέση τους και στην περίπτωση που θα έρθει η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση... Αυτό λέτε;

Ε. Στυλιανίδης: «Τη συνέχεια μιας πολιτικής συμφωνημένης έχουν το δικαίωμα να την επιδιώξουν. Αυτό που δεν έχουν δικαίωμα να επιδιώξουν, είναι την υπογραφή μας στην εκχώρηση -επαναλαμβάνω- σκληρού πυρήνα εθνικής κυριαρχίας. Δηλαδή, δεν θέλουμε οι ξένοι να διαχειρίζονται την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Και αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι η κόκκινη γραμμή μας».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.