Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το Αίτημα της Τρόικα για Συνάντηση με τη ΝΔ

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 25/05/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το Αίτημα της Τρόικα για Συνάντηση με τη ΝΔ.

Δημοσιογράφος: Αξιολογείτε ότι σημαίνει κάτι, το γεγονός πως οι εκπρόσωποι της Τρόικα, με το που πρόκειται να έρθουν, ζήτησαν συνάντηση με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, για να ακούσουν το πρόγραμμά του;

Ε. Στυλιανίδης: «Σίγουρα έχει ενδιαφέρον, διότι η αντιπολίτευση, με την ολοκληρωμένη και στοιχειοθετημένη πρότασή της, φαίνεται από τη μια να έχει τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον του μηχανισμού στήριξης της Τρόικα. Αυτό έχει μια αξία, γιατί προσδίδει σοβαρότητα και βάρος στην πρόταση, την οποία έχουμε επεξεργαστεί επιμελώς το προηγούμενο διάστημα. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να μην κάνουμε και δεύτερες σκέψεις. Οι δεύτερες σκέψεις είναι, ότι αυτήν τη στιγμή, εκ των πραγμάτων, με τη νομική διαδικασία που έχει ακολουθηθεί στη Βουλή, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα. Δηλαδή, οι δανειστές κατοχυρώθηκαν, όσον αφορά τα πρώτα χρήματα που μας είχαν δώσει, με δύο τρόπους: πρώτον, κέρδισαν χρόνο για να ξεφορτωθούν ελληνικά ομόλογα - και έχει γίνει αυτό, το ξέρουμε. Και δεύτερον, κατάφεραν, κατά κάποιο τρόπο, τα χρήματα που δανείστηκε η κυβέρνηση -το κομμάτι αυτό από τα 110 δισ. ευρώ, τις πρώτες δόσεις δηλαδή-, αντί να τα ρίξει όλα στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας για να πολλαπλασιάσει τον παραγόμενο πλούτο, να τα επιστρέψει, σε μεγάλο ποσοστό, σε αυτούς και έτσι να διασώσουν το κεφάλαιο που επενδύεται στην Ελλάδα».

Δημοσιογράφος: Πώς συνδέονται -κατά τη γνώμη σας- αυτά με το αίτημα, για συνάντηση με τη Νέα Δημοκρατία;

Ε. Στυλιανίδης: «Τώρα, επειδή μπαίνουμε στη δεύτερη φάση και πρόκειται να ξαναδώσουν χρήματα, προσπαθούν να κατοχυρώσουν την αξία αυτών των χρημάτων, για να μην τα χάσουν. Και διαπιστώνω, ότι θέλουν νομικά εχέγγυα, ότι θα είναι μεσοεγγυητές στην ακίνητη περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Όλα αυτά τα funds για τα οποία συζητάμε -και τα ανέφερε και ο κ. Γιούνκερ και τα ανέφερε, κατά καιρούς, και η κυβέρνηση-, στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι εκπρόσωποι της Τρόικα κ.λπ., μου δείχνουν τη διάθεση να είναι παρόντες στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας και στις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να κατοχυρώνουν τη θέση τους. Δεν το αδικώ αυτό... Η Νέα Δημοκρατία έχει πει από την αρχή, ότι δεν πρόκειται να θεραπεύσει, εκ των υστέρων, νομικά ατοπήματα της κυβέρνησης και επ' ουδενί δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει στην πράξη, με την ψήφο της, την εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας σε διεθνή κέντρα».

Δημοσιογράφος: Με δύο λόγια, λέτε ότι πάνε να κατοχυρώσουν τη θέση τους και στην περίπτωση που θα έρθει η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση... Αυτό λέτε;

Ε. Στυλιανίδης: «Τη συνέχεια μιας πολιτικής συμφωνημένης έχουν το δικαίωμα να την επιδιώξουν. Αυτό που δεν έχουν δικαίωμα να επιδιώξουν, είναι την υπογραφή μας στην εκχώρηση -επαναλαμβάνω- σκληρού πυρήνα εθνικής κυριαρχίας. Δηλαδή, δεν θέλουμε οι ξένοι να διαχειρίζονται την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Και αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι η κόκκινη γραμμή μας».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.