Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 21/06/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Όταν έχετε μια συνταγή η οποία δεν έχει αποδώσει αποτελέσματα και όταν η Ευρώπη, εν τέλει, ό,τι και αν έχει μεσολαβήσει, σε αξιολογεί με βάση τα αποτελέσματα, γνωρίζεις δε, ότι κάτι άλλο είναι το σωστό που θα έπρεπε να είχες εφαρμόσει, είναι τουλάχιστον ματαιοδοξία να ζητάς να ψηφίσουν οι άλλοι το λάθος. Η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά επιμένει, ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές αλλαγές στις προτεραιότητες του προγράμματος που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Από τη στιγμή που δεν φαίνεται η κυβέρνηση διατεθειμένη αυτό να το κάνει, είναι εύλογο ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε το λάθος»

«Σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, κάθε φορά όταν εκχωρείται σκληρός πυρήνας εθνικής κυριαρχίας, θα πρέπει να ακολουθείται αυστηρότατα η ανάλογη διάταξη του εθνικού Συντάγματος. Εδώ λοιπόν επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει ένα κομμάτι εθνικής κυριαρχίας και αυτό έχει να κάνει με τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, η οποία έχει καταστεί υποθήκη του χρέους, μετά από την υπογραφή του μνημονίου. Εδώ χρειάζεται, τυπικά -για να είναι κατοχυρωμένος ο δανειστής μας- ή 180 ψήφους στη Βουλή ή ενυπόγραφη συναίνεση, όπως έγινε με το μοντέλο της Πορτογαλίας ή δημοψήφισμα...

Η Νέα Δημοκρατία έχει απαντήσει και πολιτικά και εθνικά, ότι το μάξιμουμ που μπορούμε να δώσουμε είναι ο λόγος μας ότι θα σεβαστούμε την ελληνική υπογραφή. Είναι εθνικό μας, όμως, δικαίωμα να διαχειριστούμε εμείς τη δημόσια περιουσία μας, όταν πρόκειται να την αποκρατικοποιήσουμε ή να την αξιοποιήσουμε...

Οι δανειστές θέλουν να κατοχυρώσουν, εύλογα, τα δικά τους συμφέροντα. Θέλουν, λοιπόν, να έχουν δεσμευμένη νομικά και την επόμενη κυβέρνηση. Για αυτό θέλουν από τώρα να προδεσμεύσουν την αντιπολίτευση -την οποία τη βλέπουν να έρχεται ως κυβέρνηση-, γιατί φοβούνται μην έχουν επιπλοκές, όσον αφορά τη νομική διεκδίκηση των χρημάτων τους την επόμενη ημέρα»

«Δεν μπορούμε εμείς να συμπράξουμε σε κάτι που βλάπτει τη χώρα μας και το λαό μας. Και η αναφορά μας δεν είναι μόνο τι θα πει η Τρόικα είναι οι Έλληνες πολίτες που μας εκλέγουν. Όταν εγώ βλέπω στην περιφέρεια μου τις οικογένειες να μην έχουν ψωμί να ταΐσουν το παιδί τους, δεν θα το πω ως πολιτικός; Αυτούς υπηρετώ και αυτούς εκπροσωπώ και στο εθνικό και στο διεθνές σύστημα. Δεν εκπροσωπώ ούτε τον κ. Ρομπάι ούτε τον κ. Μπαρόζο»

«Για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το ένα άρθρο είναι απωθητικό για εμάς. Τα υπόλοιπα, όμως, που αποτελούν εκτέλεση κάποιων πτυχών με τις οποίες συμφωνούμε, σαφώς θα υποστηριχθούν από την παράταξή μας, αρκεί να συμφωνούμε στην ουσία. Εκεί που διαφωνούμε όμως, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.