Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 21/06/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Όταν έχετε μια συνταγή η οποία δεν έχει αποδώσει αποτελέσματα και όταν η Ευρώπη, εν τέλει, ό,τι και αν έχει μεσολαβήσει, σε αξιολογεί με βάση τα αποτελέσματα, γνωρίζεις δε, ότι κάτι άλλο είναι το σωστό που θα έπρεπε να είχες εφαρμόσει, είναι τουλάχιστον ματαιοδοξία να ζητάς να ψηφίσουν οι άλλοι το λάθος. Η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά επιμένει, ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές αλλαγές στις προτεραιότητες του προγράμματος που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Από τη στιγμή που δεν φαίνεται η κυβέρνηση διατεθειμένη αυτό να το κάνει, είναι εύλογο ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε το λάθος»

«Σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, κάθε φορά όταν εκχωρείται σκληρός πυρήνας εθνικής κυριαρχίας, θα πρέπει να ακολουθείται αυστηρότατα η ανάλογη διάταξη του εθνικού Συντάγματος. Εδώ λοιπόν επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει ένα κομμάτι εθνικής κυριαρχίας και αυτό έχει να κάνει με τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, η οποία έχει καταστεί υποθήκη του χρέους, μετά από την υπογραφή του μνημονίου. Εδώ χρειάζεται, τυπικά -για να είναι κατοχυρωμένος ο δανειστής μας- ή 180 ψήφους στη Βουλή ή ενυπόγραφη συναίνεση, όπως έγινε με το μοντέλο της Πορτογαλίας ή δημοψήφισμα...

Η Νέα Δημοκρατία έχει απαντήσει και πολιτικά και εθνικά, ότι το μάξιμουμ που μπορούμε να δώσουμε είναι ο λόγος μας ότι θα σεβαστούμε την ελληνική υπογραφή. Είναι εθνικό μας, όμως, δικαίωμα να διαχειριστούμε εμείς τη δημόσια περιουσία μας, όταν πρόκειται να την αποκρατικοποιήσουμε ή να την αξιοποιήσουμε...

Οι δανειστές θέλουν να κατοχυρώσουν, εύλογα, τα δικά τους συμφέροντα. Θέλουν, λοιπόν, να έχουν δεσμευμένη νομικά και την επόμενη κυβέρνηση. Για αυτό θέλουν από τώρα να προδεσμεύσουν την αντιπολίτευση -την οποία τη βλέπουν να έρχεται ως κυβέρνηση-, γιατί φοβούνται μην έχουν επιπλοκές, όσον αφορά τη νομική διεκδίκηση των χρημάτων τους την επόμενη ημέρα»

«Δεν μπορούμε εμείς να συμπράξουμε σε κάτι που βλάπτει τη χώρα μας και το λαό μας. Και η αναφορά μας δεν είναι μόνο τι θα πει η Τρόικα είναι οι Έλληνες πολίτες που μας εκλέγουν. Όταν εγώ βλέπω στην περιφέρεια μου τις οικογένειες να μην έχουν ψωμί να ταΐσουν το παιδί τους, δεν θα το πω ως πολιτικός; Αυτούς υπηρετώ και αυτούς εκπροσωπώ και στο εθνικό και στο διεθνές σύστημα. Δεν εκπροσωπώ ούτε τον κ. Ρομπάι ούτε τον κ. Μπαρόζο»

«Για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το ένα άρθρο είναι απωθητικό για εμάς. Τα υπόλοιπα, όμως, που αποτελούν εκτέλεση κάποιων πτυχών με τις οποίες συμφωνούμε, σαφώς θα υποστηριχθούν από την παράταξή μας, αρκεί να συμφωνούμε στην ουσία. Εκεί που διαφωνούμε όμως, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
6 Απρίλιος 2020 - 7:44μμ

Άμεση παρέμβαση Ε. Στυλιανίδη στον διοικητή του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέτζο για τις αγροτικές ζημιές στη Ροδόπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε σήμερα νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε: