Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για την υπόθεση Βατοπεδίου

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 25/05/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για την υπόθεση Βατοπεδίου.

«Υπάρχει μία δυσαρμονία από το κλίμα που βιώνουμε όλους αυτούς τους μήνες στην Επιτροπή σε σχέση με το κλίμα που δημιουργείται στα ΜΜΕ. Η εντολή που έχουμε από τα κόμματά μας όλοι είναι να συνεργαστούμε για να αποκαλύψουμε την αλήθεια. Η αίσθηση η οποία μου δημιουργείται, με όσο αντικειμενικό λόγο μπορώ να μιλήσω, είναι ότι σαφώς δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, ότι οι πολιτικές ευθύνες είναι διαχρονικές και διακομματικές και ότι δεν προστίθεται κάτι καινούριο από την προηγούμενη Εξεταστική μέχρι σήμερα. Αυτό όμως, δεν απηχείται στην ενημέρωση που γίνεται και κάθε φορά σοκαριζόμαστε όταν βγαίνουμε έξω και βλέπουμε να παρουσιάζονται πιο μετωπικά τα πράγματα και πιο συγκρουσιακά.»

«Ευχή όλων θα ήταν να μπορούσαμε να καταλήξουμε σε ένα πόρισμα, αλλά αν η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που αντιστοιχούν στα δικά της στελέχη, επί των ημερών των οποίων δημιουργήθηκε όλη αυτή η υπόθεση-σκάνδαλο, τότε δεν μπορούμε να μιλούμε για αντικειμενική προσέγγιση.»

«Δεν πρέπει να ψάχνουμε φαντάσματα, ούτε μπορούμε να ενοχοποιούμε τις προσωπικές σχέσεις και διαδρομές του καθενός, όταν αυτές δε βρίσκονται σε σύγκρουση με το δημόσιο συμφέρον και όταν δε συνδυάζονται με ποινικές ή άλλες πράξεις μη αποδεκτές.»

«Αν ενοχοποιήσουμε την ευθύνη της υπογραφής του Υπουργού κάθε φορά, τότε θα έχουμε συμβάλλει όλοι μαζί σε ένα μεγαλύτερο έγκλημα από αυτό που έχουμε βιώσει μέχρι τώρα. Δε θα παίρνονται αποφάσεις, δε θα τολμά κανείς να βάλει την υπογραφή του, και τελικά θα την πληρώσει η Χώρα.»

«Η κ. Μαντέλη αυτή τη στιγμή κατηγορείται για κακούργημα. Ενόρκως έχει καταθέσει στο παρελθόν εντελώς διαφορετικά πράγματα.»

«Η πίεση που ασκήθηκε από πολιτικούς ή από τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για αυτές τις ανταλλαγές οφείλεται στην προσπάθειά τους να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ιδιοκτησία των εποίκων, δηλαδή των αγροτών της περιοχής που από το 1922 καλλιεργούσαν αυτά τα χωράφια και δε θέλανε να αμφισβητηθεί η κυριότητά τους.»

«Η δικαιοσύνη δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία, η δικαιοσύνη έχει σχέση με την αλήθεια. Και δικό μας χρέος είναι αυτή την αλήθεια να διερευνήσουμε. Αν υπάρχουν ένοχοι και αποδεικνύεται αυτό βεβαίως θα τιμωρηθούνε, αλλά δεν μπορούμε να κατασκευάζουμε ενόχους για να ικανοποιούμε το δημόσιο αίσθημα, όσο τηλεοπτικά επιθυμητό και αν είναι αυτό για να ανεβάζουμε τηλεθεάσεις και δημοτικότητες.»

«Ορθώς ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να εντοπίσει πού ήταν τα κενά, τα λάθη και οι παραλείψεις της προηγούμενης διακυβέρνησης και να τα διορθώσει για να δημιουργήσει μια νέα προοπτική. Αυτό είναι σωστό και απολύτως υγιές.»

«Επίσης πιστεύω ότι η διακυβέρνηση Καραμανλή έχει σημαντικές θετικές στιγμές, όπως έχει και λάθη και παραλείψεις. Οι σημαντικές θετικές στιγμές όμως επιμελώς σπρώχνονται κάτω από το χαλί όλο το τελευταίο διάστημα και αναδεικνύονται μόνο τα αρνητικά. Για αυτό το λόγο θεωρώ προσωπικά ότι κάποια στιγμή οφείλει να βγει και να μιλήσει. Κανείς δεν μπορεί σε έναν πρώην Πρωθυπουργό να υποδείξει πώς και πότε θα το κάνει, θα το κάνει την ώρα που θεωρεί ο ίδιος.»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:40πμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:18πμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.