Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για την υπόθεση Βατοπεδίου

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 25/05/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για την υπόθεση Βατοπεδίου.

«Υπάρχει μία δυσαρμονία από το κλίμα που βιώνουμε όλους αυτούς τους μήνες στην Επιτροπή σε σχέση με το κλίμα που δημιουργείται στα ΜΜΕ. Η εντολή που έχουμε από τα κόμματά μας όλοι είναι να συνεργαστούμε για να αποκαλύψουμε την αλήθεια. Η αίσθηση η οποία μου δημιουργείται, με όσο αντικειμενικό λόγο μπορώ να μιλήσω, είναι ότι σαφώς δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, ότι οι πολιτικές ευθύνες είναι διαχρονικές και διακομματικές και ότι δεν προστίθεται κάτι καινούριο από την προηγούμενη Εξεταστική μέχρι σήμερα. Αυτό όμως, δεν απηχείται στην ενημέρωση που γίνεται και κάθε φορά σοκαριζόμαστε όταν βγαίνουμε έξω και βλέπουμε να παρουσιάζονται πιο μετωπικά τα πράγματα και πιο συγκρουσιακά.»

«Ευχή όλων θα ήταν να μπορούσαμε να καταλήξουμε σε ένα πόρισμα, αλλά αν η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που αντιστοιχούν στα δικά της στελέχη, επί των ημερών των οποίων δημιουργήθηκε όλη αυτή η υπόθεση-σκάνδαλο, τότε δεν μπορούμε να μιλούμε για αντικειμενική προσέγγιση.»

«Δεν πρέπει να ψάχνουμε φαντάσματα, ούτε μπορούμε να ενοχοποιούμε τις προσωπικές σχέσεις και διαδρομές του καθενός, όταν αυτές δε βρίσκονται σε σύγκρουση με το δημόσιο συμφέρον και όταν δε συνδυάζονται με ποινικές ή άλλες πράξεις μη αποδεκτές.»

«Αν ενοχοποιήσουμε την ευθύνη της υπογραφής του Υπουργού κάθε φορά, τότε θα έχουμε συμβάλλει όλοι μαζί σε ένα μεγαλύτερο έγκλημα από αυτό που έχουμε βιώσει μέχρι τώρα. Δε θα παίρνονται αποφάσεις, δε θα τολμά κανείς να βάλει την υπογραφή του, και τελικά θα την πληρώσει η Χώρα.»

«Η κ. Μαντέλη αυτή τη στιγμή κατηγορείται για κακούργημα. Ενόρκως έχει καταθέσει στο παρελθόν εντελώς διαφορετικά πράγματα.»

«Η πίεση που ασκήθηκε από πολιτικούς ή από τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για αυτές τις ανταλλαγές οφείλεται στην προσπάθειά τους να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ιδιοκτησία των εποίκων, δηλαδή των αγροτών της περιοχής που από το 1922 καλλιεργούσαν αυτά τα χωράφια και δε θέλανε να αμφισβητηθεί η κυριότητά τους.»

«Η δικαιοσύνη δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία, η δικαιοσύνη έχει σχέση με την αλήθεια. Και δικό μας χρέος είναι αυτή την αλήθεια να διερευνήσουμε. Αν υπάρχουν ένοχοι και αποδεικνύεται αυτό βεβαίως θα τιμωρηθούνε, αλλά δεν μπορούμε να κατασκευάζουμε ενόχους για να ικανοποιούμε το δημόσιο αίσθημα, όσο τηλεοπτικά επιθυμητό και αν είναι αυτό για να ανεβάζουμε τηλεθεάσεις και δημοτικότητες.»

«Ορθώς ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να εντοπίσει πού ήταν τα κενά, τα λάθη και οι παραλείψεις της προηγούμενης διακυβέρνησης και να τα διορθώσει για να δημιουργήσει μια νέα προοπτική. Αυτό είναι σωστό και απολύτως υγιές.»

«Επίσης πιστεύω ότι η διακυβέρνηση Καραμανλή έχει σημαντικές θετικές στιγμές, όπως έχει και λάθη και παραλείψεις. Οι σημαντικές θετικές στιγμές όμως επιμελώς σπρώχνονται κάτω από το χαλί όλο το τελευταίο διάστημα και αναδεικνύονται μόνο τα αρνητικά. Για αυτό το λόγο θεωρώ προσωπικά ότι κάποια στιγμή οφείλει να βγει και να μιλήσει. Κανείς δεν μπορεί σε έναν πρώην Πρωθυπουργό να υποδείξει πώς και πότε θα το κάνει, θα το κάνει την ώρα που θεωρεί ο ίδιος.»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.