Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για την Ιδεολογική Ταυτότητα της ΝΔ

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 08/06/2010 στην εκπομπή «ΑΝΩ ΚΑΤΩ» στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για την ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ.

«Είναι άλλο πράγμα η πολιτική τακτική και άλλο η ιδεολογοπολιτική στρατηγική.
Η ιδεολογοπολιτική στρατηγική λέει το εξής:
Εμείς έχουμε αυτές τις ιδέες, αυτές τις αξίες. Με όπλα αυτά θα πρέπει να βγούμε στην κοινωνία, να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες και να καταστούμε πλειοψηφικό, πολιτικό ρεύμα.
Αυτό είπε ο κ. Σαμαράς προχθές το Σαββατκύριακο.
Ο κ. Καραμανλής όλα τα προηγούμενα χρόνια έλεγε ότι:
Υπάρχει πάντοτε, μέσα στην κοινωνία, μία ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται στη μέση, οι οποίοι είναι κατά κανόνα αναποφάσιστοι, προβληματισμένοι και θα πρέπει για λόγους πολιτικής τακτικής να προσεγγίσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να αρνηθεί τον ιδεολογικό του μανδύα, την ιδεολογική του ταυτότητα, διότι αυτή είναι και το βασικό του όπλο με το οποίο δίνει τη μάχη. Από εκεί και πέρα, προσέγγιση των αναποφασίστων επιδιώκεται από όλους, άλλοι το κάνουν αυτό χωρίς να μιλάνε, το έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν κατά κόρον, και άλλοι το κάνουν με ειλικρίνεια και προσπαθώντας η προσέλκυση των συνειδήσεων να γίνει με έναν τρόπο πολύ βαθύ, έτσι ώστε να ριζώσει στην ψυχή τους η ορθότητα της ιδέας που υποστηρίζει».

«Πιστεύω ότι το άνοιγμα, η ευρύτητα, η ελκυστικότητα ενός κόμματος εξαρτάται από 2 παραμέτρους. Η μία παράμετρος είναι το πολιτικό πρόγραμμα και η ιδεολογία και η άλλη παράμετρος είναι η ανθρωπογεωγραφία. Η ΝΔ αυτή τη στιγμή αναζητά τις ιδέες εκείνες, οι οποίες είναι συμβατές με την κεντρική ιδεολογική της κατεύθυνση και οι οποίες είναι επαρκώς ελκυστικές προς την κοινωνία, ώστε να ανοίξει τη συζήτηση σε κοινωνικό επίπεδο σε αυτή την κατεύθυνση».

«Δεν ήταν ευχάριστο το γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη βρέθηκε εκτός της ΝΔ. ο κ. Σαμαράς έχει κάθε δικαίωμα ως νεοεκλεγείς αρχηγός να δώσει αυτός τον τόνο και τη γραμμή της παράταξης σε ένα ζήτημα, το οποίο απασχολεί σήμερα το σύνολο του ελληνικού λαού και είχε την αξίωση να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι σε αυτή τη μάχη. Από την άλλη πλευρά, η κ. Μπακογιάννη είχε διαφοροποιηθεί εγκαίρως. Αν θέλετε την εκτίμησή μου, πρόκειται για ένα συναινετικό διαζύγιο».

«Θεωρώ τη συνύπαρξη ΣαμαράΚαραμανλή ως συμπληρωματικά στοιχεία για να μπορέσει η παράταξή μας να βρει το βηματισμό της. Η συμπλήρωση αυτή και η αλληλοστήριξη θα βοηθούσε με τον εξής τρόπο: Ο Κώστας Καραμανλής έχει κάνει την αυτοκριτική του, να βγει και να μιλήσει και να μην αναδείξει μόνο τα αρνητικά, που τόσο επιθετικά προβάλλουν κάποιοι, αλλά να αναδείξει επαρκώς και πειστικώς και τα θετικά. Εκεί να συμπληρώσει ο Αντώνης Σαμαράς διασφαλίζοντας την προοπτική τη δική του και της παρατάξεως, προσφέροντας στην παράταξη τις νέες συνταγές».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.