Η ΝΔ, έχει δικαιωθεί, είναι ανάγκη η προσφυγή στις κάλπες

Δημοσιεύθηκε στις 10/07/2011 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στη δημοσιογράφο Κατερίνα Κατσαβού

Η ΝΔ έχει δικαιωθεί για τη σθεναρή στάση της» υποστηρίζει σε συνέντευξή του , στον «Τύπο της Κυριακής» ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ κ Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Ο κ. Στυλιανίδης , επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα πρόωρων εκλογών προκειμένου όπως λέει μια νέα κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί από θέση ισχύος τα συμφέροντα των Ελλήνων απέναντι στους δανειστές μας.

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός θετικού πλειοψηφικού ρεύματος υπέρ της Ν.Δ. και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στρεβλώνει την πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία.

Παρά το γεγονός ότι η πρόταση έγινε αποδεκτή από την τρόικα λέει ο κ Στυλιανίδης η κυβέρνηση «ακυρώνει τη φιλοσοφία της και μετατρέπει την εφεδρεία σε επίδομα απόλυσης».

1. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ακόμη κι αν απαιτηθούν 180 ψήφοι στη Βουλή. Δε σας προβληματίζει το γεγονός ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές σ΄αυτή την κρίσιμη περίοδο;

Η Κυβερνητική απαίτηση για την ανάγκη 180 ψήφων ομολογεί θεσμικά την εκχώρηση σκληρού πυρήνα εθνικής κυριαρχίας, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές επιφυλάξεις και την δυναμική άρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Οι δανειστές μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να διασφαλίσουν το κεφάλαιό τους αλλά και το κερδοφόρο επιτόκιο δανεισμού, αποφεύγοντας ενδεχόμενη νομική αντίδραση μελλοντικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή δικαιοδοσία, πρέπει έστω και εκ των υστέρων να θεραπεύσουν τις νομικές αδυναμίες των δανειακών συμβάσεων.
Αυτό, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά και το εθνικό Σύνταγμα, επιτυγχάνεται με τρεις τρόπους:

-με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων
-την ενυπόγραφη συναίνεση της αντιπολίτευσης
-ή με δημοψήφισμα, που παρακάμπτει την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Επομένως, για την ΝΔ προτεραιότητα έχει το εθνικό συμφέρον και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και όχι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες.

2. Ωστόσο, οι πολιτικοί σας αντίπαλοι, σας καταλογίζουν μικροκομματικό συμφέρον πίσω από το αίτημα των πρόωρων εκλογών. Τι απαντάτε;

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη δυσαρμονία με την Ελληνική κοινωνία. Ανάμεσα σε μια κλονισμένη και αδύναμη διαπραγματευτικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σε μία κοινωνία που είναι έτοιμη να εκραγεί, καθίσταται αναγκαία μία νέα εντολή εμπιστοσύνης, που θα δώσει τη δυνατότητα στη νέα Κυβέρνηση να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να επαναδιαπραγματευθεί από θέση ισχύος τα συμφέροντα των Ελλήνων.

3. Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να δείχνουν μπροστά τη ΝΔ όμως τα ποσοστά που καταγράφονται είναι εξαιρετικά χαμηλά. Πόσο εφικτό είναι το στοίχημα της αυτοδυναμίας;

Η Κυβέρνηση είναι σε κατάρρευση. Οι πολίτες αναζητούν πειστική εναλλακτική πρόταση, που δεν θα υπόσχεται τα πάντα στους πάντες αλλά, με ρεαλισμό, αυτοπεποίθηση και ευθύνη θα εισηγείται έξυπνες πολιτικές, που επαναφέρουν την ελπίδα, ενεργοποιούν τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, νικούν το χρόνο και δείχνουν την έξοδο από την κρίση.

Η ΝΔ μέχρι τώρα έχει επαληθευθεί στις προβλέψεις της και έχει δικαιωθεί για τη σθεναρή στάση της ηγεσίας της.

Τώρα, που αρχίζει να ξεδιπλώνει τον προγραμματικό της λόγο, είναι βέβαιο ότι σχηματοποιεί και θετικό πλειοψηφικό ρεύμα.

4. Απορρίπτετε ως λύση τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας;

Ο Αντώνης Σαμαράς το απεδέχθη στη βάση όμως μιας άλλης πολιτικής και υπό την ηγεσία ενός προσώπου κοινής αποδοχής, που θα ηγείτο της επαναδιαπραγμάτευσης. Δυστυχώς, ο Γιώργος Παπανδρέου μετέβαλε «ανεξήγητα» στάση.

5. Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες αδελφών κομμάτων, επιμένουν ότι είναι λάθος του Αντώνη Σαμαρά η άρνηση για συναίνεση. Με την επιλογή αυτή του προέδρου της ΝΔ, δε φοβάστε μήπως υπάρχει ο κίνδυνος της απομόνωσής του στο ευρωπαϊκό πεδίο;

Γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα καλύτερα από ότι οι ξένοι φίλοι και εταίροι, ο Αντώνης Σαμαράς, εξέπεμψε τη βεβαιότητα για το λάθος της Κυβερνητικής Πολιτικής και κατέθεσε στοιχειοθετημένη αντιπρόταση απολύτως συμβατή με τις αντιλήψεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την κοινωνική οικονομία της αγοράς. Είναι θέμα χρόνου η δικαίωση της τοποθέτησής μας και τότε είναι βέβαιο ότι οι σημερινές αμφισβητήσεις θα μεταβληθούν σε σχέση εμπιστοσύνης, διότι θα αποδειχθεί ο ρεαλισμός, η ευθύνη, η ειλικρίνεια αλλά και η ευθύτητα με την οποία μιλήσαμε με τους Εταίρους. Μέσα από την ειλικρινή διαφωνία μεταξύ εταίρων δημιουργούνται οι πραγματικές και βαθιές φιλίες.

6. Η ΝΔ παρουσίασε την αναλυτική πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία και τάσσεται κατά των απολύσεων. Η εκτίμησή σας ποια είναι; Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις;

Η Κυβέρνηση κρύβει τις προθέσεις της πίσω από τη στρέβλωση της πρότασής μας. Η εναλλακτική πρόταση της εργασιακής εφεδρείας, που κατέθεσε η ΝΔ δεν οδηγούσε σε απολύσεις, συνέφερε οικονομικά το δημόσιο, προστάτευε κατά το δυνατό τον εργαζόμενο και την κοινωνική συνοχή και ευνοούσε και τον ιδιωτικό τομέα ενώπιον της απελευθέρωσης της αγοράς, αφού του παρείχε πηγή άντλησης εκπαιδευμένου προσωπικού για τη μεταβατική περίοδο προσαρμογής με χαμηλό κόστος.
Η Κυβέρνηση στρεβλώνει την πρόταση μας, η οποία έγινε αποδεκτή από την Τρόικα, κρύβοντας πίσω από την εργασιακή εφεδρεία απολύσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο, ακυρώνει την φιλοσοφία της πρότασης και μετατρέπει την εφεδρεία σε επίδομα απόλυσης.

7. Οι αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και έχουν προκαλέσει «πόλεμο» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο είναι το σχόλιό σας στις καταγγελίες της κυβέρνησης;

Η Κυβέρνηση συνέβαλε με την πολιτική της στην ολική απαξίωση, ενοχοποίηση και σπίλωση του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Η μετατροπή του Κοινοβουλίου σε μια απέραντη εξεταστική επιτροπή, η απόδοση τυφλών ευθυνών σε όσους άσκησαν δημόσιο λειτούργημα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, η μη εξατομίκευση των ευθυνών, η ατιμωρησία απαξιώνουν συνολικά το Δημοκρατικό πολίτευμα. Αυτό κάποιοι το εκμεταλλεύονται λαϊκίστικα ή ακτιβιστικά και επιχειρούν να χειραγωγήσουν το λαό, ώστε να στρέφεται όχι εναντίον αυτών που παίρνουν τις λάθος αποφάσεις, εφαρμόζουν τις λάθος πολιτικές και εκδηλώνουν τις ένοχες συμπεριφορές, αλλά εναντίον του συνόλου του πολιτικού κόσμου και φυσικά εναντίον του κοινοβουλευτισμού.

Πιστεύω ότι τέτοιοι ακτιβισμοί, που παρεμποδίζουν την ελευθερία έκφρασης των εκλεγμένων πολιτικών, αντικαθιστούν τα επιχειρήματα με ύβρεις και το δημοκρατικό διάλογο με φυσική ή ψυχολογική βία, υπονομεύουν την Δημοκρατία μας και μας οδηγούν ως κοινωνία σε έναν κατήφορο χωρίς επιστροφή.

8. Πώς βλέπετε να εξελίσσεται το φαινόμενο των αγανακτισμένων πολιτών;

Η αγανάκτηση, η διαφωνία, η διαμαρτυρία είναι όχι μόνο λογικές αλλά και αναγκαίες αντιδράσεις μιας κοινωνίας που δοκιμάζεται. Δεν αρκούν όμως για τη σωτηρία της ελπίδας. Δεν δίνουν λύση. Η ανάκαμψη της οικονομίας και η ανασυγκρότηση της χώρας χρειάζονται διά ταύτα. Απαιτούν ισχυρή πολιτική βούληση, ξεκάθαρο σχέδιο, ικανή και αξιόπιστη πολιτική ηγεσία και ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση. Αυτό σημαίνει εκλογές με νέους όρους. Με ξεκάθαρα πολιτικά προγράμματα και εγγυημένη μετεκλογική συνέπεια.

9. Σε ποια φάση βρίσκεται το πρόγραμμα της ΝΔ; Σκοπεύετε να παρουσιάσετε βασικούς τομείς του γιατί έως τώρα ξέρουμε το Ζάππειο –ΙΙ αλλά όχι τις θέσεις του κόμματος για μια σειρά ζητημάτων της καθημερινότητας του πολίτη όπως π.χ η υγεία ή η πάταξη της εγκληματικότητας.

Όπως είχαμε δεσμευτεί τα βασικά κείμενα θεματικών προγραμμάτων έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί με τη βοήθεια 350 τεχνοκρατών, τους οποίους ευχαριστώ. Τώρα έχει ξεκινήσει ο εσωτερικός διάλογος με τους αρμόδιους τομείς και τις γραμματείες. Αμέσως μετά η ηγεσία μας θα ξεκινήσει το δημόσιο διάλογο, ώστε η τελική μας πρόταση να είναι προϊόν συνεννόησης με την κοινωνία. Αυτό που μπορώ να σας επιβεβαιώσω είναι ότι ο προγραμματικός μας λόγος είναι σύγχρονος και ρεαλιστικός. Συνυπολογίζει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και επιδιώκει να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ό,τι χτίζουμε είναι συμβατό με τον αξιακό κώδικα της πολιτικής μας οικογένειας, του ΕΛΚ, επιδιώκει όμως να κεφαλαιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Με απλά λόγια πατά γερά στην Ευρωπαϊκή αλλά βεβαίως και στην Ελληνική πραγματικότητα και εμπιστεύεται τους Έλληνες.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης