Συνέντευξη στην εφημερίδα «PRESS TIME»

1. Γιατί αυτή τη φορά οι πολίτες δεν φαίνεται να πείθονται από τα επιχειρήματα του Πρωθυπουργού για το διακύβευμα των εκλογών;

Τα συμπεράσματα θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι βγαίνουν στο τέλος. Η πρόσφατη πολιτική ιστορία απέδειξε ότι η τελική βούληση του ελληνικού λαού δεν ερμηνεύεται τόσο εύκολα με δημοσκοπήσεις. Θυμίζω τις εκλογές του 2000 που το ΠΑΣΟΚ δέκα μέρες πριν υπολείπετο 7,2% και με μια γερή αντεπίθεση στο ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα κέρδισε τις εκλογές. Ρωτώ αυτούς που χρησιμοποιούν τις δημοσκοπήσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού ψυχολογικού πολέμου και της προπαγάνδας: γιατί να μην μπορεί και τώρα να συμβεί το ίδιο αντιστρόφως;

 2.Το κυβερνών κόμμα επένδυσε στην παρουσία του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ για μια ολοκληρωτική πολιτική αντεπίθεση. Οι δημοσκοπήσεις όμως έδειξαν άλλα…

Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Καραμανλής λειτούργησε ως πραγματικός ηγέτης. Δε δίστασε να περιγράψει την ωμή πραγματικότητα. Συγκεκριμενοποίησε τα αυστηρά μέτρα εξόδου από την κρίση. Έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα. Εξήγησε πως θα παλέψει ώστε να μεταβληθούν οι κίνδυνοι της σφοδρότερης διεθνούς οικονομικής κρίσης σε ευκαιρίες για την Ελλάδα. Μίλησε κόντρα στο λαϊκισμό  και την εξουσιολαγνεία της άλλης πλευράς. Εξήγησε στον ελληνικό λαό κάτι πολύ απλό, ότι «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

3. Πιστεύετε ότι στο διάστημα που απομένει μέχρι τις κάλπες είναι εφικτή η ανατροπή του δημοσκοπικού προβαδίσματος του ΠΑΣΟΚ; Τι πρέπει να γίνει για αυτό;

Είμαι βέβαιος για αυτό. Αρκεί να λειτουργήσουμε επιθετικά και συντονισμένα. Να εξηγήσουμε την αλήθεια περιγράφοντας τους κινδύνους και τις προοπτικές. Οι Έλληνες δεν είναι αφελείς. Είναι απλά πολλές φορές συστηματικά παραπληροφορημένοι. Δεν είδατε τι έγινε με τα ντιμπέιτ; Μόλις απελευθερώθηκαν από το άγχος για την παρουσία του Γ. Παπανδρέου, επεδίωξαν συστηματικά να εξαφανίσουν την πολιτική υπεροχή της παρουσίας του Κ. Καραμανλή. Άκουσα πολλούς εξοργισμένους Έλληνες από τα 6 εκ. τηλεθεατών που παρακολούθησαν ζωντανά την αναμέτρηση και όταν τους ρώτησα γιατί εξοργίζονται, μου απάντησαν «γιατί κάποιοι την επόμενη μέρα επεδίωξαν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μας».

4. Υπάρχουν αδυναμίες της εκλογικής στρατηγικής σας; Προλαβαίνουν να διορθωθούν;

Το βασικό μας μήνυμα είναι ένα: Λέμε την αλήθεια. Δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος μπροστά στο εθνικό και στρατηγικό μας συμφέρον. Συγκεκριμενοποιούμε υπεύθυνα την πολιτική μας για τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν ενδίδουμε στην υποσχεσιολογία των αντιπάλων μας. Πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου να δικαιωθούμε για το καλό της χώρας. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος. Τον εμπιστευόμαστε.

5. Δικαιώνεται τελικά η επιλογή του Πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, τώρα;

Αυτό που τώρα μας απασχολεί είναι η μάχη και η νίκη και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος, όσο αιφνιδιασμένα και αν ένιωσαν κάποια στελέχη μας, θα είναι περήφανα που η παράταξη ταύτισε τις επιλογές της με την υπευθυνότητα και ταυτίστηκε με το εθνικό συμφέρον.

6. Αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 5 Οκτωβρίου, γιατί να μη συνεργαστούν τα δύο μεγάλα κόμματα σε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης; Ο τόπος- και κυρίως η οικονομία-αντέχουν συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις;

Ο τόπος δεν αντέχει την αστάθεια και την ακυβερνησία. Αυτό δεν το σκέφτηκε ο Γ. Παπανδρέου όταν εγκλώβιζε την Ελλάδα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Οπότε η παράταξη μας έπρεπε να δώσει λύση. Μακάρι να μπορούσαν να διαμορφωθούν ευρύτερες συνεννοήσεις. Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ τις υπονόμευσε. Θυμίζω τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και τη δραπέτευση από την αναθεώρηση του Συντάγματος για ενδοκομματικούς λόγους.

7. Όλα τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. δηλώνουν σήμερα ότι δεν θα υπάρξει αμφισβήτηση Καραμανλή σε περίπτωση ήττας. Είστε βέβαιος ότι θα ισχύει αυτό και την επαύριον ενός δυσμενούς αποτελέσματος;

Ο Κ. Καραμανλής ένωσε την παράταξη. Την οδήγησε σε απανωτές νίκες και είμαι βέβαιος ότι μπορεί να εγγυηθεί την προοπτική και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο και στο άμεσο μέλλον.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «PRESS TIME» στις 26/9/2009.
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.
30 Ιανουάριος 2020 - 3:02μμ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μετά από πρόταση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε και επέτυχε να επιλέγει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) στα 17 τακτικά μέλη της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν τους Δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
27 Ιανουάριος 2020 - 2:04μμ

Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Γόνιμη υπήρξε η επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και καλό του φίλο από τα παλιά Νίκο Παναγιωτόπουλο.
24 Ιανουάριος 2020 - 3:12μμ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και ενδιαφέροντος για τη Θράκη και ειδικότερα για τη Ροδόπη, συζήτησε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.