Συνέντευξη Ε. Στυλιανίδη στην ΑΓΟΡΑ: "O Κυριάκος απευθύνεται στην ελίτ και ο Βαγγέλης στο λαό"

Πιστεύετε ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ή θα κερδίσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης;

Θεωρώ σχεδόν σίγουρη την επικράτηση του Βεγγέλη Μεϊμαράκη, όχι μόνο διότι υπερέχει εκλογικά και δημοσκοπικά, αλλά και γιατί στο δίλημμα "μικρή νεοφιλελεύθερη Δεξιά ή μεγάλη λαϊκή Νέα Δημοκρατία", ταυτιζόμενος διαχρονικά με τον υπέροχο κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει το δεύτερο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ήδη τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκτιμάτε πως οι δύο υποψήφιοι που έμειναν εκτός μπορεί να συνασπιστούν απέναντι στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Ο κ. Μεϊμαράκης σε ποιούς πρέπει να απευθυνθεί;

Δε με εντυπωσιάζει η ταύτιση Αδωνι με Κυριάκο. Ο θορυβώδης τηλεοπτικά μνημονιακός ακτιβισμόςταυτίζεται σε πολλές περιπτώσεις με πτυχές της νεοφιλελεύθερης αντίληψης. Άλλωστε, και τα δύο, ακροατήριο βρίσκουν κυρίως στις οικονομικές και τεχνοκρατικές ελίτ και όχι στη μεσαία τάξη που δοκιμάζεται σκληρά ή στα λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από την κρίση.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πρέπει να παρακα΄μψει τους παράγοντες και να απευθυνθεί άμεσα στον απλό νεοδημοκράτη, στις υγιείς δυνάμεις της αγοράς και της κοινωνίας, στη νέα γενιά που παλεύει μόνη της κόντρα σε "¨ευνοιοκρατία" και "οικογενειοκρατία" για ένα καλύτερο άυριο, στο λαό μας που δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια και ψάχνει με απόγνωση κάποιον για να ακουμπήσει με σιγουριά και εμπιστοσύνη πάνω του.

Χωρίς τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είχε αυτό το αποτέλεσμα; Επικριτές του πρώην πρωθυπουργού υποστήριξαν ότι το 40% είναι μικρό, τονίζοντας πως ο Κ. Καραμανλής δεν έχει τόσο μεγάλη επιρροή πλέον στη "γαλάζια" βάση. Ο πρώην πρωθυπουργός θα πάρει πρωτοβουλίες και ενόψει του δεύτερου γύρου;

Απορώ ειλικρινά με κάποιους διαπλεκόμενους και τους "¨πολιτικούς υπεργολάβους" τους, που χρόνια τώρα γυρίζουν γύρω απ' τη "σιωπή του Καραμανλη". Τι άγχος είναι αυτό; Δε μπορούν να ξεπεράσουν το ότι ο πρωθυπουργός που τόλμησε τα μεγάλα "όχι" για να υπερασπιστεί τα δίκαια της πατρίδας του, παρότι τον κυνήγησαν το 2009 για τα δικά τους συμφέροντα, καταφέρνει δια της σιωπής του, 7 χρόνια μετά να ακούγεται πιο πολύ και να αγαπιέται περισσότερο απότο λαό του ως η "χρυσή πλεόν εθνικη εφεδρεία";
Ακούστε κάτι ξεκάθαρα: Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει το δικό του βηματισμό. Δε χρειάζεται "πατερούληδες" και το έχει αποδείξει. Γι αυτό άλλωστε στην πιο δύσκολη στιγμή για την παράταξη, μετά την ήττα του 62% στο δη μοψήφισμα, με δημοσκοπικά τη ΝΔ στο 14%, τον εμπιστέυτηκαν δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Αντ. Σαμαράς και ο Κ. Καραμανλής, και πιστεύω ότι τους δικαίωσε, όπως θα κάνει και τώρα.

Το μήνυμα που έστειλαν οι 400.000 ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες ήταν, μεταξύ άλλων, πως επιθυμούν συνεργασία της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα;

Το ακριβώς αντίθετο. Οι πολίτες έστειλαν καθαρό μήνυμα με τη μαζική συμμετοχή τους, καθιστώντας τη ΝΔ ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στις αστοχίες, στην ανικανότητα, την επιπολαιότητα και τη διπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς καλούμαστε να βάλουμε φρένο στον κατήφορο, προετοιμάζοντας μια πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Ο μόνος που μπορεί να δομήσει άμεσα μια δυναμική αντιπολίτευση και να ξεκινήσει την ανασυγκρότηση της παράταξης καθιστώντας τη μεγάλη και λαϊκή ξανά, έιναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, εκτιμάτε πως την επόμενη ημέρα η παράταξη θα παραμείνει ενωμένη;

Είμαι σίγουρος για αυτό. Το εγγυάται πρώτα απ' όλα ο μαχητικός κόσμος της Νεάς Δημοκρατίας και το διασφαλίζει με την ενωτική και συνθετική του πολιτική ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Κατά την άποψή σας, γιατί δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος από τα όσα είπατε για την τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή - Τσίπρα;

Γιατί απλούστατα, μερικοί μικρόνοες δε μπορούν να αντιληφθούν ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι πάνω από τα μικρά προσωπικά τους συμφέροντα. Η πατρίδα έιναι πάνω από κόμματα και πρόσωπα και αυτή η παράταξη το έχει αποδείξει αυτό διαχρονικά.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.