Στυλιανίδης: Η κυβέρνηση Καραμανλή χάλασε τη μανέστρα των συμφερόντων

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

«Η ευθύνη για την κατάσταση της χώρας είναι συλλογική και διαχρονική. Ένα μέρος της ευθύνης την έχουν και οι δικές μας κυβερνήσεις, αλλά μεγάλο μέρος έχουν οι προηγούμενες και οι επόμενες κυβερνήσεις» τόνισε σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ερωτώμενος για την πολιτική του Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004-2009.

Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αναπτυξιακές πολιτικές όπως το γεγονός ότι δεν θα υπήρχαν προοπτικές αξιοποίησης των λιμένων της χώρας, το άνοιγμα στους Κινέζους και την αξιοποίηση λιμανιού στον Πειραιά με την Cosco, κάτι που πολέμησε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, ενώ υπογράμμισε ότι αν δεν έπεφτε η κυβέρνηση Καραμανλή και προχωρούσε ο Αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, η Ελλάδα θα ήταν στο ενεργειακό κέντρο της Ευρώπης και του κόσμου.

Σημείωσε ότι «από το 2009 η Βουλή έγινε ένα εξεταστικό κέντρο για τα δήθεν σκάνδαλα της προηγούμενης περιόδου (...) και μεγάλο τίμημα για τη χώρα ήταν ότι όταν εισηγήθηκε ο Καραμανλής μια συλλογική διακυβέρνηση για τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, δέχθηκε ένα ανεύθυνο όχι από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου».

Παράλληλα, αναγνώρισε το γεγονός ότι κατά την περίοδο 2004-2009 η χώρα χρεώθηκε μεγάλο αριθμό δαπανών, ωστόσο διευκρίνισε ότι το 85% των χρεών ερχόντουσαν από το παρελθόν, από τα εξοπλιστικά του Τσοχατζόπουλου για παράδειγμα, και αν έχει μια ευθύνη η κυβέρνηση Καραμανλή είναι ότι δεν έδρασε γρήγορα. «Η κυβέρνηση Καραμανλή χάλασε τη μανέστρα των συμφερόντων. Πατούσε στη Δύση και άπλωσε χέρι στην Ανατολή» σχολίασε.

Επιπρόσθετα, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «ο πολιτικός πρέπει να είναι διαχειριστής κρίσεων, όχι να τρέχει και να βγαίνει στα κανάλια. (...) Οφείλει να είναι και οραματιστής, να χωράει το όνειρο του καθενός μέσα σ' αυτό το όραμα. (...) Πρέπει να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός, να ξέρουμε πού θέλει να πάει η χώρα και πώς θα πάει. Θα πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση με κάποιο τρόπο, και τα κόμματα στα βασικά ζητήματα να ξεπεράσουν τις μικρότητες και τις ματαιοδοξίες. Πρέπει να υπάρξει ηθική και πραγματική αξιολόγηση στο προσωπικό που παίζει πρωταγωνιστικούς ρόλους».

Ακόμη, είπε πως η προσπάθεια ανανέωσης του Κυρ. Μητσοτάκη σε πρόσωπα είναι η κυρίαρχη επιδίωξή του, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα και ποιοτική αυτή η αναβάθμιση.
Για το Σκοπιανό

Ξεκαθάρισε τέλος ότι η θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό διαμορφώθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι και δεν έχει μεταβληθεί: «Επιδίωξη είναι μια ονομασία κοινής αποδοχής, erga omnes, η οποία θα αναγνωρίζει ότι ιστορικά και πολιτιστικά η Μακεδονία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού. Μεμονωμένες φωνές δεν τις μετράω, εγώ μιλάω για τη θέση της Νέας Δημοκρατίας» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι στις εθνικές διαπραγματεύσεις τον τόνο δίνει η κυβέρνηση και γι' αυτό δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα η Νέα Δημοκρατία για το θέμα.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».