Σιωπούσαν αυτοί που τώρα επικαλούνται τον Καραμανλή

Δημοσιεύθηκε στις 16/10/2010 στην εφημερίδα «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» στο δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη.

Ο πρώην υπουργός κατηγορεί για ιδιοτέλεια όσους διακινούν το σενάρια για επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού.

Σκοπούς ιδιοτέλειας καταλογίζει σε όσους απεργάζονται σενάρια επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι επιχειρούν να ξαναμπούν στο «κάδρο» της επικαιρότητας. Παράλληλα, καταφέρεται με σκληρή γλώσσα σε βάρος της κυβερνώσας παράταξης, χαρακτηρίζοντάς την «πολιτική δύναμη που προσπαθεί να γίνει αρεστή στα διεθνή οικονομικά κέντρα». Αξιοσημείωτο είναι, ακόμη, το γεγονός ότι τεχνηέντως ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ αφενός αρνείται να σχολιάσει τα φαινόμενα επικοινωνιακού ελλείμματος που εμφανίζει η ΝΔ και αφετέρου, αναφορικά με τη νέα κόντρα ανάμεσα στη Ρηγίλλης και τον Κ. Μητσοτάκη, περιορίζεται να παραπέμψει με νόημα στην κομματική ανακοίνωση που… καληνυχτίζει τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος.

 

Δημοσκοπικά, η ΝΔ δεν κεφαλαιοποιεί τη φθορά που εμφανίζει η κυβέρνηση. Συνεπώς, γιατί αισιοδοξείτε ότι τα κριτήρια της ψήφου του Νοεμβρίου θα είναι πολιτικά και άρα προς όφελος του κόμματος σας;

Κάθε νέα πολιτική πρόταση θέλει το χρόνο της για να συνειδητοποιηθεί και να ανταποδώσει, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της Κοινωνίας. Είναι σαφές ότι πολύ γρηγορότερα από το φυσιολογικό η ΝΔ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αποδομείται πολιτικά. Αυτό ενισχύει την αισιοδοξία μας και την πεποίθηση μας ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν περισσότερο την πολιτική δύναμη που αναφέρεται σε αυτούς και όχι τις πολιτικές δυνάμεις, που προσπαθούν να γίνουν αρεστές στα διεθνή οικονομικά κέντρα.

Έστω και σε επίπεδο συμβολισμού, ποιο αποτέλεσμα θα σημαίνει εκλογική νίκη για την ΝΔ;

Κάθε αποτέλεσμα που καταγράφει νέα δυναμική ξεπερνά τη συντριβή των τελευταίων εκλογών, αποτυπώνει την αποδοκιμασία της πολιτικής του Μνημονίου και ξαναρχίζει να βάφει γαλάζιο το χάρτη της Ελλάδας, είναι αποτέλεσμα που σηματοδοτεί μία νέα αρχή για τη ΝΔ και μία νέα Ελπίδα για την Ελληνική Κοινωνία.

Από τη στιγμή που από την υπόθεση Βατοπεδίου δεν φαίνεται να προκύπτουν ποινικές ευθύνες, πολιτικό χρήμα ή έστω ζημιά του εθνικού συμφέροντος, μήπως η εμμονή στην αποκήρυξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, το όνομα των οποίων ενεπλάκη στην υπόθεση υποκρύπτει κάτι άλλο;

Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από την υπόθεση αυτή είναι το μέγεθος της σκευωρίας που έστησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποίησε το Βατοπέδι για να αναρριχηθεί στην εξουσία και συνεχίζει να το χρησιμοποιεί, ελπίζοντας πως έτσι θα καθηλώσει αντιπολιτευτικά την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Αποτελεί προσβολή για το Νομικό μας πολιτισμό η κατάχρηση εξουσίας που συντελείται από τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας, προκειμένου να σπιλωθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η ΝΔ. Αυτό είναι ένα πρώτο βασικό συμπέρασμα. Από εκεί και μετά κάθε ένας από εμάς και άρα και οι συνάδελφοι που τα ονόματά τους ενεπλάκησαν στην ιστορία αυτή, δεν κρίνεται μονοδιάστατα, κρίνεται συνολικά και κρίνεται διαρκώς για τη συμπεριφορά και τις πολιτικές του αποφάσεις.

Γιατί επανέρχονται διαρκώς τα σενάρια επιστροφής Καραμανλή; Ποιοί τα προωθούν;

Το θέμα το έχει απαντήσει κατηγορηματικά ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής. Έφυγε οικιοθελώς από την ηγεσία της ΝΔ και τάσσεται στο πλευρό της νέας ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της νικηφόρας πορείας. Όποιοι χρησιμοποιούν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού για να μπουν ξανά στην εικόνα θα πρέπει να μας πουν τους λόγους που εδώ και ένα χρόνο σιωπούν. Γιατί δεν ανέδειξαν τα θετικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης Καραμανλή; γιατί δεν υπερασπίστηκαν τον ίδιο όταν λοιδορούνταν και σπιλώνονταν από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Δεν μπορεί η ιδιοτέλεια κάποιων να ταλαιπωρεί μονίμως αυτή τη μεγάλη παράταξη.

Το σχόλιο Σαμαρά για την αναιμική διαχείριση, από πλευράς ΝΔ, της υπόθεσης Γιούνκερ, ερμηνεύτηκε ως αιχμή για τη λειτουργία του επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος. Υπάρχει πρόβλημα με την επικοινωνία της ΝΔ;

Για τη ΝΔ αυτό που μετράει είναι η ουσία των πραγμάτων. Στο θέμα Γιούνκερ απεδείχθη ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου δε διστάζει να συκοφαντήσει διεθνώς τη χώρα, προκειμένου να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Έθεσα θέμα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα. Του ζήτησα, υπερασπιζόμενος το εθνικό συμφέρον, να επαναφέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο την απαίτηση τήρησης από όλους ενός άγραφου νόμου που επί δεκαετίες εφαρμόζονταν από όλες τις κυβερνήσεις: Όταν κυβερνητικοί ή πολιτικοί παράγοντες βρίσκονται στο εξωτερικό ή δίνουν συνεντεύξεις στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, έχουν χρέος να μην αναφέρονται στα εσωτερικά της χώρας και πολύ περισσότερο να μην καταφέρονται εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. Αυτό είναι εξευτελιστικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολιτικούς. Ακούσατε ποτέ κανέναν ξένο να το κάνει για την Πατρίδα του;

Επί χρόνια, η τακτική σας ήταν να μη σχολιάζετε τις δηλώσεις του Επίτιμου. Η πρόσφατη αναστροφή στην πολιτική σας σηματοδοτεί και την ολοκληρωτική ρήξη με την πλευρά Μητσοτάκη-Μπακογιάννη;

Το κόμμα μου εξεφράσθη επί του θέματος. Εγώ δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.
30 Ιανουάριος 2020 - 3:02μμ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μετά από πρόταση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε και επέτυχε να επιλέγει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) στα 17 τακτικά μέλη της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν τους Δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
27 Ιανουάριος 2020 - 2:04μμ

Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Γόνιμη υπήρξε η επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και καλό του φίλο από τα παλιά Νίκο Παναγιωτόπουλο.
24 Ιανουάριος 2020 - 3:12μμ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και ενδιαφέροντος για τη Θράκη και ειδικότερα για τη Ροδόπη, συζήτησε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.