Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για το Ζάππειο ΙΙ: Είναι εφικτή η έξοδος από την κρίση

Δημοσιεύθηκε στις 16/05/2011 στην εφημερίδα «Η ΠΑΤΡΙΔΑ» στη δημοσιογράφο Ελευθερία Μούκανου.

-Ο Σαμαράς καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί του πακέτων των εκτάκτων μέτρων

-Δε θα συμφωνήσουμε ποτέ στην υποθήκευση και υπονόμευση του μέλλοντος της επομένης γενιάς Ελλήνων

-Μια αποδυναμωμένη κυβέρνηση σαν αυτή κινδυνεύει να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή

-Οι εκλογές δεν ωφελούν γιατί κοστίζουν και υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε μειωμένης σταθερότητας διακυβέρνηση


Μία μέρα μετά το Ζάππειο ΙΙ, η «Π» μιλά με τον Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη για την πρόταση Σαμαρά με στόχο την αναθέρμανση της οικονομίας, τονίζει πως η μη εφαρμογή της θα οδηγήσει σε περιπέτειες την ήδη δοκιμαζόμενη βαρύτατα ελληνική οικονομία, υπογραμμίζει, αναφερόμενος στη συνάντηση Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας πως η Νέα Δημοκρατία ποτέ δε θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της επόμενης γενιάς Ελλήνων, και εφιστά την προσοχή, κάνοντας λόγο για μια αποδυναμωμένη κυβέρνηση που μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές, οι οποίες και κοστίζουν, αλλά μπορούν να δώσουν «μειωμένης σταθερότητας» διακυβέρνηση.

 

«Π»: Στον απόηχο της παρουσίασης του Αντώνη Σαμαρά Ζάππειο ΙΙ. Ένα πρώτο σχόλιο

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε ότι χτες με πολύ καθαρό λόγο, στοιχειοθετημένο, τεκμηριωμένο και θα προσέθετα και κοστολογημένο, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε μία δέσμη έκτακτων πολιτικών για έκτακτες καταστάσεις. Η βασική φιλοσοφία των μέτρων που αναλυτικά παρουσίασε στοχεύει στο να αποκτηθούν τα έσοδα, να μειωθούν οι δαπάνες και να ακολουθηθούν εκείνες οι πολιτικές που απαιτείται για να μπορέσει κατά το δυνατόν γρηγορότερα η χώρα να βγει από την κρίση. Το κεντρικό μήνυμα ήταν η επανεκκίνηση της οικονομίας. Η βασική επιδίωξη που υπογραμμίστηκε ήταν η ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων με τρόπο ώστε να μην εκχωρείται η εθνική κυριαρχία και να δημιουργούνται πραγματικές προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση.

«Π»: Κύριε υπουργέ, επανακίνηση με δημιουργικό σοκ… είναι ρεαλιστικός στόχος;

Ε. Σ.: Νομίζω ότι το ένα φέρνει το άλλο. Δηλαδή ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να βάλει στην πρώτη γραμμή της προτεραιότητος την αναθέρμανση της αγοράς και την ενίσχυση της ρευστότητος διότι εκτιμά ότι αυτή η μεθοδολογία θα φέρει τελικώς περισσότερα έσοδα στο κράτος από τους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές, από το αυξημένο ΦΠΑ, από τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Επίσης δίπλα σ’ αυτήν την πολιτική ανακοίνωσε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και φυσικά τη μείωση του ΦΠΑ και την κινητροδότηση της ρευστότητος από τις τράπεζες με ένα 20%-30% του εγγυημένου κεφαλαίου να το ρίχνουμε υποχρεωτικά μέσα στην αγορά. Μίλησε για κατάργηση του πόθεν έσχες στην οικοδομή για να μπορέσει να την τονώσει τη στιγμή αυτή που δοκιμάζεται, εξαιρώντας βεβαίως του πολιτικούς από αυτήν την κατάργηση του πόθεν έσχες και δεν παρέλειψε να προβάλει και κάποια μέτρα για την προστασία της κοινωνικής συνοχής, λέγοντας ότι θα αποκαταστήσει τις μεγάλες αδικίες που βιώνουν οι ομάδες αυτές των χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίες δοκιμάζονται ή οι ομάδες των πολυτέκνων που δεν μπορούν να τα βάλουν πέρα. Ουσιαστικά παρουσίασε σε γενικές γραμμές 7+3 μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και μίλησε και για 1Χ13 προγράμματα για την περιφερειακή ανάπτυξη εννοώντας ότι για κάθε περιφέρεια θα υπάρξει ολοκληρωμένη προσέγγιση ανάπτυξης με σημαντικά έργα που θα προωθηθούν σ’ αυτήν. Τέλος είπε ότι θα πρέπει να ξαναδοθούν χρήματα για τις δημόσιες επενδύσεις διότι μέσα από εκεί ουσιαστικά συντηρείται η οικονομία σαν ένα ποδήλατο που για να μείνει όρθιο θα πρέπει συνεχώς να πατάει πηδάλιο.

«Π»: Πάντως θα πρέπει να μου επιτρέψετε να πω ότι όλα αυτά τα μέτρα υπό φυσιολογικές συνθήκες. Εμείς δεν ζούμε σε φυσιολογικές συνθήκες κ. Υπουργέ. Το μνημόνιο Ι, τώρα το μνημόνιο ΙΙ, η Κομισιόν μας ζητάει νέα μέτρα, ενώ η ύφεση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πώς όλα αυτά μπορούν να γίνουν;

Ε. Σ.: Κατά τη δική μας εκτίμηση αυτά είναι έκτακτα μέτρα για έκτακτες συνθήκες. Είναι έκτακτα μέτρα διότι δημιουργούν ουσιαστικά τις προϋποθέσεις να ανέβει η ρευστότητα στην αγορά και να μπορέσει έτσι το χρήμα να διασφαλιστεί και να ξαναδιακινηθεί προς όφελος βεβαίως και των δημοσίων εσόδων, αλλά και προς όφελος της επιβίωσης κάθε επιχείρησης η οποία σήμερα πρέπει να καταβάλει 45% φόρους ή να καταβάλει 23% ΦΠΑ. Αυτό λοιπόν το κατεβάζει και κινητροδοτεί και τις τουριστικές επιχειρήσεις με έναν πολύ χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ διότι από εκεί προσδοκούμε μεγάλα έσοδα.

«Π»: Νιώθετε ότι περνάνε αυτά στον απλό Έλληνα πολίτη;

Ε. Σ.: Εγώ εισπράττω σχόλια από την αγορά. Η αγορά είναι ικανοποιημένη. Η αγορά θεωρεί ότι με αυτά τα μέτρα θα ανασάνει και θα μπορέσει κάπως να ανακάμψει. Παράλληλα οι ειδικοί τουλάχιστον στους οποίους έχουμε απευθυνθεί εμείς αλλά και η πολιτική εμπειρία από άλλες χώρες λέει ότι όταν έχουμε τέτοια μείωση φορολογικών συντελεστών επιτυγχάνουμε τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και άρα την αύξηση των εσόδων. Έχει σημασία η καμπύλη των δημοσίων εισπράξεων πού θα σταματήσει. Θυμίζω ότι παλιότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που οι φορολογικοί συντελεστές ξεπερνούσαν το 40% υπήρχε σοβαρό πρόβλημα είσπραξης και ρευστότητος όταν εφαρμόστηκε όμως η γραμμή Λαφέρ όπως λέμε, δηλαδή η μείωση στο σωστό σημείο του φορολογικού συντελεστή, τότε είχαμε εκτίναξη της φορολογικής βάσης σε μέγεθος και αύξηση των εσόδων.

«Π»: Τι προσδοκά η Νέα Δημοκρατία από την παρουσίαση αυτής της πρότασης; Δηλαδή, μετά το Ζάππειο ΙΙ τι;

Ε. Σ.: Πρώτα απ’ όλα θα σας πω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η πρώτη πολιτική παράταξη μεταπολιτευτικά που αν και εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν προσεγγίζει τα ζητήματα κριτικά αλλά δημιουργικά. Η πρώτη παράταξη η οποία καταθέτει πρόταση ολοκληρωμένη, η οποία είναι και στοιχειοθετημένη και κοστολογημένη. Αυτή είναι μία ιδιαιτερότητα θετική την οποία κατά τη γνώμη θα πρέπει να την εκτιμήσει η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας. Η Νέα Δημοκρατία παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλάζει την ατζέντα του δημοσίου διαλόγου. Ουσιαστικά με αυτό που έκανε στο Ζάππειο ΙΙ ο Αντώνης Σαμαράς καλεί το ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί επί των δικών μας προτάσεων. Τόσο καιρό μας μιλούν για μια ψευδεπίγραφη συναίνεση χωρίς να ξεκαθαρίζουν πάνω σε ποια πολιτική να συναινέσουμε. Έδωσε, νομίζω μια απάντηση και είπε ότι ‘συναίνεση στο λάθος δεν πρόκειται να υπάρξει’. Δεν πρόκειται να ταυτιστούμε με εσφαλμένες στρατηγικές ή τακτικές επιλογές της κυβέρνησης που οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο. Εμείς προτείνουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία, μάλιστα την προτείνει ως «πακέτο μέτρων» και είπε ότι η αξία της δεν απομειώνεται όταν όλα τα μέτρα συλλήβδην σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως μία θεραπεία σοκ για την οικονομία υιοθετηθούν και εφαρμοστούν σωστά -τότε θα μπορέσουν να φέρουν αποτελέσματα. Και καλέσαμε την κυβέρνηση επ’ αυτής της πρότασης να συμφωνήσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι αυτή, πλέον να τοποθετηθεί σε αυτήν την πρόταση που εμείς εκπέμψαμε μέσα από το Ζάππειο. Ο δικός μας λόγος ήταν πολύ καθαρός και πάρα πολύ συγκεκριμένος.

«Π»: Κι αν τελικά δεν τοποθετηθεί;

Ε.Μ.: Φοβούμε ότι θα επιδεινώσει όχι μόνο τη δική της θέση, πολιτικά, αλλά βεβαίως και την οικονομική κατάσταση της χώρας, διότι κάθε μέρα που χάνεται και δεν εφαρμόζεται μία ολοκληρωμένη, έξυπνη πολιτική, αντιλαμβάνεστε ότι έχει τεράστιο κόστος για τη χώρα. Η κυβέρνηση επέλεξε από την αρχή, κατά τη γνώμη μας λάθος, να υπογράψει τις δανειακές συμβάσεις εκχωρώντας όχι μόνο εθνική αρμοδιότητα, αλλά και εθνική κυριαρχία, εφάρμοσε λάθος μίγμα πολιτικής και τα αδιέξοδα αυτή τη στιγμή αποτυπώνονται στην αποτυχία των στόχων που η ίδια έθεσε: έχουμε το έλλειμμα στο 10,5% έχουμε την εκτίναξη του χρέους στο 140% του ΑΕΠ, έχουμε την εκτίναξη της ανεργίας -σήμερα βγήκαν τα στατιστικά στοιχεία- από το 8% που είχε φτάσει το 2008 στο 15,9%, έχουμε τα σπρεντς από τις 180 μονάδες σήμερα στις 1300 και αντίστοιχα για τα ασφάλιστρα κινδύνου. Ουσιαστικά έχουμε βγει από τις αγορές, σε ένα μεγάλο βαθμό από μόνοι μας, από λάθος πολιτικές επιλογές και είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψουμε εάν δεν κάνουμε μια τολμηρή αντεπίθεση. Αυτή θα πρέπει να εμπεριέχει, όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς και στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις –σας θυμίζω ότι τα χρόνια που η ΝΔ κυβέρνησε, οι αποκρατικοποιήσεις έφεραν έσοδα 9,5 δις. Εδώ και ενάμησι χρόνο πάρα πολλές έτοιμες αποκρατικοποιήσεις σταμάτησαν, τα έσοδα από αυτές είναι μηδενικά και η κυβέρνηση ακόμα το συζητά θεωρητικά, ενώ βλέπει, πως ακόμα και οι ξένοι επιμένουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Τι έκανε αντ’ αυτού; Κινδυνεύει να υποθηκεύσει τη μεγάλη περιουσία του δημοσίου κι όχι να την εκμεταλλευτεί για να αποπληρώσει μέρος του χρέους και να ξαναβάλει την Ελλάδα στις αγορές

«Π»: Κύριε υπουργέ, όπως φαίνεται, η κυβερνητική επιλογή στρέφεται προς το Μνημόνιο ΙΙ ενώ εσείς μιλάτε για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντάται με τους υπαλλήλους της τρόικα, σε μια περίοδο που η Κομισιόν ζητά νέα μέτρα και ζητά και συναίνεση από τον Αντώνη Σαμαρά

Ε.Σ.: Όσον αφορά την απάντηση για συναίνεση, νομίζω ότι τη δώσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δηλαδή, ρωτούμε, πάνω σε τι να συναινέσουμε και προτείνουμε πάνω σε τι θα συναινούσαμε εμείς. Άρα η απάντηση θα πρέπει να δοθεί από την άλλη πλευρά, την πλευρά της κυβέρνησης, αν δέχεται ή όχι αυτές τις ολοκληρωμένες πολιτικές που εισηγούμεθα ως εναλλακτική μια που η δική της πολιτική απέτυχε. Αυτό είναι το ένα. Με την τρόικα σήμερα γίνεται η συνάντηση (ΣΣ: χθες) και βεβαίως εμείς δεν κρύβουμε τα λόγια μας, ο πρόεδρος της ΝΔ θα εξηγήσει με επιχειρήματα και στην τρόικα, ποια είναι η δική μας αντίληψη, υπενθυμίζοντάς την ότι οι εισηγήσεις που η ίδια έκανε προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία δέχτηκε αδιαμαρτύρητα τις προτάσεις που της έκαναν οι ξένοι, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Αντιπροτείνουμε, λοιπόν, μια πολιτική η οποία σε ορισμένα σημεία θα μπορούσε να συναντηθεί με τη λογική των Ευρωπαίων. Σε ένα σημείο όμως αποκλείεται να συναντηθεί: εκεί που μιλούμε πλέον για υποθήκευση και θα έλεγα υπονόμευση του μέλλοντος της επόμενης γενιάς Ελλήνων. Εκεί δεν πρόκειται ούτε το κεφάλι να σκύψουμε ούτε βεβαίως να υποχωρήσουμε.

«Π»: Πιστεύετε ότι η εποχή είναι «κρίσιμη». Βέβαια, μιλάμε τους τελευταίους μήνες για εκλογές, αλλά θεωρείται ότι είναι κρίσιμη αυτή η εποχή να πάμε δηλαδή, σε εκλογές, σύντομα.

Ε.Σ.: Καταρχήν να πούμε ότι οι εκλογές, αυτή τη στιγμή, δε βοηθούν τον τόπο…

«Π»:… δεν τις θέλουν και οι πολίτες και φαίνεται αυτό σε όλες τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται τελευταία

Ε.Σ.: Αυτή είναι η δημοσκοπική προσέγγιση και είναι σωστή, όπως τη λέτε δεν τις θέλουν οι πολίτες. Αλλά δεν ωφελούν τον τόπο. Πρώτα απ’ όλα στοιχίζουν και δεν έχουμε λόγο να επιβαρύνουμε πρόσθετα τις δαπάνες του κράτους και δεύτερον, οι εκλογές ουσιαστικά, φοβούμε, ότι στην παρούσα συγκυρία δεν θα μπορούσαν να ευνοήσουν τη δημιουργία ισχυρών κυβερνήσεων που έχουν ξεκάθαρες πολιτικές για το μέλλον. Υπ’ αυτήν την έννοια μπορούν να οδηγήσουν και σε μια μειωμένης σταθερότητας, διακυβέρνηση. Αλλά η κυβέρνηση από την άλλη, σιγά-σιγά γίνεται μια εύθραυστη πλειοψηφία και το λέω αυτό διότι έχει εξανεμίσει το πλεονέκτημα της υπεροχής που είχε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ουσιαστικά είναι διχασμένη στα δύο, γιατί μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά, υπάρχουν δύο τάσεις: το παραδοσιακό το οποίο αποκηρύττει τη σημερινή πολιτική και υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το οποίο υιοθετεί αυτήν την πολιτική που βιώνουμε και αυτό αποδυναμώνει την προσπάθεια. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση είναι απομονωμένη και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, έχει μπορέσει να βρει δεκανίκια μόνο σε δύο μικρά κόμματα, στο ΛΑΟΣ και το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, το οποίο στήριξε την υπογραφή του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Δεν είναι όμως αρκετή αυτή η στήριξη για να μπορέσει κάποιος να κάνει μια ρηξικέλευθη πολιτική, ιδιαίτερα όταν αυτή η πολιτική ακυρώνεται στην πράξη. Επομένως σε μια εύθραυστη κυβέρνηση, ανά πάσα στιγμή, ενδεχομένως να χάσει τη δεδηλωμένη και οι εκλογές να είναι η μόνη λύση. Αυτό που κάνουμε, λοιπόν, εμείς, για να μπορέσουμε, αυτό το κενό που δημιουργείται στο εθνικό σκηνικό να το καλύψουμε είναι αναλογιζόμενοι την ευθύνη που μας αντιστοιχεί να τρέξουμε γρηγορότερα. Ολοκληρώσαμε την πρόταση των έκτακτων πολιτικών μέτρων για τις έκτακτες καταστάσεις που βιώνουμε, προετοιμάζουμε συστηματικά το πολιτικό μας πρόγραμμα σε όλους τους τομείς με μια αντίληψη και φιλοσοφία, που λαμβάνει υπόψιν την κρίση, αλλά προστατεύει και την κοινωνική συνοχή, που είναι απαραίτητη για τις μεταρρυθμίσεις και περιμένουμε. Όποτε ο ελληνικός λαός, αποφασίσει να κρίνει για το ποιος μπορεί καλύτερα και όποτε η κυβέρνηση προκαλέσει εκλογές εμείς θα είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μέσα στην κοινωνία.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.