Οι μεγάλες κρίσεις ξεπερνιούνται με μεγάλους συνασπισμούς

Ανοιχτός στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης. Οι "ώριμες δημοκρατίες τις μεγάλες κρίσεις τις ξεπερνούν γρήγορα με μεγάλους συνασπισμούς", τονίζει στη συνέντευξη του στη Realnews. Εκτιμά, ότι "τρίτη κάλπη σε ένα χρόνο σε έναν χρόνο ισοδυναμεί με την καταστροφή της εθνικής οικονομίας". Εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. "Από την πατροκτονία του Οιδίποδα" στην υπόθεση Αλαβάνου, πήγε στη "διπροσωπία του Ιανού" προκειμένου να κατακτήσει την εξουσία", τονίζει. Χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ "σαν το συντομότερο ανέκδοτο". Τις εσωκομματικές εξελίξεις της ΝΔ τις τοποθετεί στην άνοιξη του 2016, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, Αφήνει και αιχμές. "Ούτε η παράταξη χρειάζεται ματαιόδοξους αυτόκλητους δελφίνους, ούτε η πατρίδα "αρχηγούς του σωλήνα", επισημαίνει.


-Οι εκλογές δεν καθαρίζουν το τοπίο;

Η ιστορία Τσίπρα θυμίζει χαρακτηριστικά αρχαίας τραγωδίας. Από την "πατροκτονία του Οιδίποδα" στην υπόθεση Αλαβάνου, πήγε στη "διπροσωπία του Ιανού" προκειμένου να κατακτήσει την εξουσία, αντικαθιστώντας το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με το Τρίτο Μνημόνιο και τώρα η "ύβρις" προς το λαό πληρώνεται με την αχαριστία της Αριστερής Πλατφόρμας, που εγκαταλείπει στα δύσκολα τον ηγέτη της, ο οποίος πέτυχε το "Για πρώτη φορά Αριστερά".

Ευτυχώς απέναντι στον τυχοδιωκτισμό και την ιδεοληψία της Αριστεράς, η Δημοκρατία μας έχει αναπτύξει τα αντανακλαστικά της "Κυβερνώσας Βουλής", με εγγυητή σταθερότητας τη ΝΔ. Ανάμεσα στην ανάγκη επαναβεβαίωσης του Α.Τσίπρα και την αδιατάρακτη ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, τον τόπο συμφέρει το δεύτερο. Γι αυτό και πιστεύω ότι η "Κυβερνώσα Βουλή" θα έπρεπε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο πριν αναπόφευκτα οδηγηθούμε στην "κάθαρση" των εκλογών.

-Η ΝΔ μήπως φοβάται τις εκλογές γιατί ακόμη δεν είναι έτοιμη;

Η ΝΔ έχει αποδείξει την ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της στο λαό, όποτε κι αν προκλήθηκε και δεν έχει πρόβλημα να το κάνει και τώρα. Η κυβέρνηση όμως γνωρίζει ότι τρίτη κάλπη σε ένα χρόνο, ισοδυναμεί με την καταστροφή της εθνικής οικονομίας. Όφειλε να σοβαρευτεί και να βάλει επιτέλους το συμφέρον της πατρίδας πάνω από τα μικροκομματικά συμφέροντα των γκρουπούσκουλων της αριστεράς. Ας ρωτήσουν την εναπομείνασα αγορά τι περνάει τα τελευταία χρόνια..

-Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγει αυτοδύναμος;

Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ; Ακούγεται πλέον σα το συντομότερο ανέκδοτο. Νομίζω αναγκαστικά θα πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας και ελπίζω με συγκεκριμένο πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

-Συγηβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ βλέπετε;

Υποστήριξα από πολύ νωρίς, οτι οι ώριμες δημοκρατίες τις μεγάλες κρίσεις τις ξεπερνούν γρήγορα με μεγάλους συνασπισμούς. Τότε όμως ακούστηκα αιρετικός ακόμα και από την ίδια μου την παράταξη.

-Πως εξηγείτε την υπεροχή Τσίπρα παρά το τρίτο και πολύ σκληρό μνημόνιο στο οποίο οδήγησε τη χώρα; Ποια είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα καιπως θα μπορούσε να απαντήσει η ΝΔ; Είναι το νέο και είστε το παλιό;

Πάντα και στο παρελθόν οι εν ενεργεία πρωθυπουργοί υπερείχαν σε δημοτικότητα ακόμα και λίγο πριν την μεγαλύτερη εκλογική τους ήττα. Η σύγκριση μας πλέον είναι συνολική. Η ενότητα και η συγκρότηση μας αντιπαρατίθενται με την πολυδιάσπαση και την ιδεοληψία τους. Η ειλικρίνεια και η υπευθυνότητα μας με την επιπολαιότητα και τον καιροσκοπισμό τους. Εδώ κολλάει απόλυτα αυτό που λέγαμε στο στρατό, ότι: "ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς".


-Ποια είναι τα μεγαλύτερα αγκάθια του μνημονίου;

Πιστεύω το φορολογικό, διότι στο πλαίσιο αποκατάστασης της δημοσιονομικής πειθαρχίας, εξαντλεί τη ρευστότητα της αγοράς, υπονομεύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμαχώντας απόλυτα με το αγκυλωμένο τμήμα του δημοσίου τομέα, μετακύλησε εξαντλητικά βάρη στις υγιείς επιχειρήσεις, εκτινάσσοντας την ανεργία και γιγαντώνοντας την απερήμωση της αγοράς.

-Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ από αγροτικές περιφέρειες ζήτησαν να μην ψηφίσετε ούτε το μνημόνιο.

Κάποιοι που πρότειναν στην Κ.Ο. να απέχουμε από την ψηφοφορία, μόνο βουλευτές επαρχίας δεν ήταν!! Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης είναι αναγκαιότητα. Η αντίδραση μας δεν αφορά στο να μη πληρώσουν αγρότες των 1000-3000 στρεμμάτων που εισπράττουν επί δεκαετίες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αφορολόγητων επιδοτήσεων. Αφορά στην προστασία του μεσαίου και μικρού κλήρου, που καλείται να ζήσει μετά τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ, τετραμελή οικογένεια με 3000€ το χρόνο. Η υπευθυνότητα των βουλευτών περιφέρειας της ΝΔ δεν διαχωρίζεται από τον ρεαλισμό και την ευθύνη.


-Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωράει τώρα μιαιδιωτικοποίηση -αυτήν των περιφερειακών αεροδρομίων- την οποία ο υπουργός που την υπογράφει σήμερα, ο κος Σταθάκης, την θεωρούσε «ύποπτο ξεπούλημα». Άδικο έχει;

Καθόλου άδικο. Ωστόσο οφείλουμε να τους καλωσορίσουμε έστω και αργά στον κόσμο της αλήθειας και της λογικής, κλείνοντας πίσω τους ερμητικά την πόρτα της δραπέτευσης στον αριστερίστικο παραλογισμό.


-Επιστροφή Σαμαρά βλέπετε;

Αξιοποίησε εποικοδομητικά για τη χώρα την δεύτερη ευκαιρία που του έδωσε ο κόσμος της ΝΔ. Η εμπειρία του είναι πολύτιμη.

-Επιστροφή Καραμανλή;

Έχω από πολύ νωρίς επισημάνει, ότι αποτελεί πολύτιμο Εθνικό Κεφάλαιο, που εγγυάται δια της παρουσίας του την πορεία της Ελλάδας στα δύσκολα.

-Το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ; Η θα παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μέχρι την Ανοιξη που έχετε ορίσει για την προεδρική εκλογή;

Αυτό που προέχει τώρα είναι η Ενότητα, η γρήγορη Ανασυγκρότηση και η Νίκη της Παράταξης στις εκλογές και αυτό είμαι βέβαιος ότι μπορεί να το εγγυηθεί ο Β.Μειμαράκης, λόγω της ιστορίας αλλά και του χαρακτήρα του. Την Άνοιξη θα συζητήσουμε γόνιμα την μετάβαση στη νέα εποχή και θα αποφασίσουμε μαζί με την κοινωνική μας βάση, την πρόταση μας για το μέλλον και τα πρόσωπα που θα την εκφράσουν.


-Θα είστε υποψήφιος στην προεδρική κούρσα;

Αυτή τη στιγμή μόνο ένα στόχο έχω κλειδωμένο στο μυαλό μου: τη Νίκη του κόμματος σε ενδεχόμενες εκλογές, συνδυασμένη με τη διάσωση της έδρας στη Ροδόπη, ώστε να διασφαλισθεί η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Άλλωστε ούτε η παράταξη χρειάζεται ματαιόδοξους αυτόκλητους δελφίνους, ούτε η πατρίδα "αρχηγούς του σωλήνα", που θεωρούν οτι έχουν εκ των προτερων ρεζερβέ την κορυφή της πυραμίδας. Η Ελλάδα χρειάζεται οξυγόνο ανανέωσης και φρεσκάδα αυτοδημιούργητων δυνάμεων.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.