Οι μεγάλες κρίσεις ξεπερνιούνται με μεγάλους συνασπισμούς

Ανοιχτός στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης. Οι "ώριμες δημοκρατίες τις μεγάλες κρίσεις τις ξεπερνούν γρήγορα με μεγάλους συνασπισμούς", τονίζει στη συνέντευξη του στη Realnews. Εκτιμά, ότι "τρίτη κάλπη σε ένα χρόνο σε έναν χρόνο ισοδυναμεί με την καταστροφή της εθνικής οικονομίας". Εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. "Από την πατροκτονία του Οιδίποδα" στην υπόθεση Αλαβάνου, πήγε στη "διπροσωπία του Ιανού" προκειμένου να κατακτήσει την εξουσία", τονίζει. Χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ "σαν το συντομότερο ανέκδοτο". Τις εσωκομματικές εξελίξεις της ΝΔ τις τοποθετεί στην άνοιξη του 2016, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, Αφήνει και αιχμές. "Ούτε η παράταξη χρειάζεται ματαιόδοξους αυτόκλητους δελφίνους, ούτε η πατρίδα "αρχηγούς του σωλήνα", επισημαίνει.


-Οι εκλογές δεν καθαρίζουν το τοπίο;

Η ιστορία Τσίπρα θυμίζει χαρακτηριστικά αρχαίας τραγωδίας. Από την "πατροκτονία του Οιδίποδα" στην υπόθεση Αλαβάνου, πήγε στη "διπροσωπία του Ιανού" προκειμένου να κατακτήσει την εξουσία, αντικαθιστώντας το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με το Τρίτο Μνημόνιο και τώρα η "ύβρις" προς το λαό πληρώνεται με την αχαριστία της Αριστερής Πλατφόρμας, που εγκαταλείπει στα δύσκολα τον ηγέτη της, ο οποίος πέτυχε το "Για πρώτη φορά Αριστερά".

Ευτυχώς απέναντι στον τυχοδιωκτισμό και την ιδεοληψία της Αριστεράς, η Δημοκρατία μας έχει αναπτύξει τα αντανακλαστικά της "Κυβερνώσας Βουλής", με εγγυητή σταθερότητας τη ΝΔ. Ανάμεσα στην ανάγκη επαναβεβαίωσης του Α.Τσίπρα και την αδιατάρακτη ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, τον τόπο συμφέρει το δεύτερο. Γι αυτό και πιστεύω ότι η "Κυβερνώσα Βουλή" θα έπρεπε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο πριν αναπόφευκτα οδηγηθούμε στην "κάθαρση" των εκλογών.

-Η ΝΔ μήπως φοβάται τις εκλογές γιατί ακόμη δεν είναι έτοιμη;

Η ΝΔ έχει αποδείξει την ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της στο λαό, όποτε κι αν προκλήθηκε και δεν έχει πρόβλημα να το κάνει και τώρα. Η κυβέρνηση όμως γνωρίζει ότι τρίτη κάλπη σε ένα χρόνο, ισοδυναμεί με την καταστροφή της εθνικής οικονομίας. Όφειλε να σοβαρευτεί και να βάλει επιτέλους το συμφέρον της πατρίδας πάνω από τα μικροκομματικά συμφέροντα των γκρουπούσκουλων της αριστεράς. Ας ρωτήσουν την εναπομείνασα αγορά τι περνάει τα τελευταία χρόνια..

-Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγει αυτοδύναμος;

Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ; Ακούγεται πλέον σα το συντομότερο ανέκδοτο. Νομίζω αναγκαστικά θα πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας και ελπίζω με συγκεκριμένο πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

-Συγηβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ βλέπετε;

Υποστήριξα από πολύ νωρίς, οτι οι ώριμες δημοκρατίες τις μεγάλες κρίσεις τις ξεπερνούν γρήγορα με μεγάλους συνασπισμούς. Τότε όμως ακούστηκα αιρετικός ακόμα και από την ίδια μου την παράταξη.

-Πως εξηγείτε την υπεροχή Τσίπρα παρά το τρίτο και πολύ σκληρό μνημόνιο στο οποίο οδήγησε τη χώρα; Ποια είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα καιπως θα μπορούσε να απαντήσει η ΝΔ; Είναι το νέο και είστε το παλιό;

Πάντα και στο παρελθόν οι εν ενεργεία πρωθυπουργοί υπερείχαν σε δημοτικότητα ακόμα και λίγο πριν την μεγαλύτερη εκλογική τους ήττα. Η σύγκριση μας πλέον είναι συνολική. Η ενότητα και η συγκρότηση μας αντιπαρατίθενται με την πολυδιάσπαση και την ιδεοληψία τους. Η ειλικρίνεια και η υπευθυνότητα μας με την επιπολαιότητα και τον καιροσκοπισμό τους. Εδώ κολλάει απόλυτα αυτό που λέγαμε στο στρατό, ότι: "ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς".


-Ποια είναι τα μεγαλύτερα αγκάθια του μνημονίου;

Πιστεύω το φορολογικό, διότι στο πλαίσιο αποκατάστασης της δημοσιονομικής πειθαρχίας, εξαντλεί τη ρευστότητα της αγοράς, υπονομεύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμαχώντας απόλυτα με το αγκυλωμένο τμήμα του δημοσίου τομέα, μετακύλησε εξαντλητικά βάρη στις υγιείς επιχειρήσεις, εκτινάσσοντας την ανεργία και γιγαντώνοντας την απερήμωση της αγοράς.

-Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ από αγροτικές περιφέρειες ζήτησαν να μην ψηφίσετε ούτε το μνημόνιο.

Κάποιοι που πρότειναν στην Κ.Ο. να απέχουμε από την ψηφοφορία, μόνο βουλευτές επαρχίας δεν ήταν!! Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης είναι αναγκαιότητα. Η αντίδραση μας δεν αφορά στο να μη πληρώσουν αγρότες των 1000-3000 στρεμμάτων που εισπράττουν επί δεκαετίες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αφορολόγητων επιδοτήσεων. Αφορά στην προστασία του μεσαίου και μικρού κλήρου, που καλείται να ζήσει μετά τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ, τετραμελή οικογένεια με 3000€ το χρόνο. Η υπευθυνότητα των βουλευτών περιφέρειας της ΝΔ δεν διαχωρίζεται από τον ρεαλισμό και την ευθύνη.


-Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωράει τώρα μιαιδιωτικοποίηση -αυτήν των περιφερειακών αεροδρομίων- την οποία ο υπουργός που την υπογράφει σήμερα, ο κος Σταθάκης, την θεωρούσε «ύποπτο ξεπούλημα». Άδικο έχει;

Καθόλου άδικο. Ωστόσο οφείλουμε να τους καλωσορίσουμε έστω και αργά στον κόσμο της αλήθειας και της λογικής, κλείνοντας πίσω τους ερμητικά την πόρτα της δραπέτευσης στον αριστερίστικο παραλογισμό.


-Επιστροφή Σαμαρά βλέπετε;

Αξιοποίησε εποικοδομητικά για τη χώρα την δεύτερη ευκαιρία που του έδωσε ο κόσμος της ΝΔ. Η εμπειρία του είναι πολύτιμη.

-Επιστροφή Καραμανλή;

Έχω από πολύ νωρίς επισημάνει, ότι αποτελεί πολύτιμο Εθνικό Κεφάλαιο, που εγγυάται δια της παρουσίας του την πορεία της Ελλάδας στα δύσκολα.

-Το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ; Η θα παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μέχρι την Ανοιξη που έχετε ορίσει για την προεδρική εκλογή;

Αυτό που προέχει τώρα είναι η Ενότητα, η γρήγορη Ανασυγκρότηση και η Νίκη της Παράταξης στις εκλογές και αυτό είμαι βέβαιος ότι μπορεί να το εγγυηθεί ο Β.Μειμαράκης, λόγω της ιστορίας αλλά και του χαρακτήρα του. Την Άνοιξη θα συζητήσουμε γόνιμα την μετάβαση στη νέα εποχή και θα αποφασίσουμε μαζί με την κοινωνική μας βάση, την πρόταση μας για το μέλλον και τα πρόσωπα που θα την εκφράσουν.


-Θα είστε υποψήφιος στην προεδρική κούρσα;

Αυτή τη στιγμή μόνο ένα στόχο έχω κλειδωμένο στο μυαλό μου: τη Νίκη του κόμματος σε ενδεχόμενες εκλογές, συνδυασμένη με τη διάσωση της έδρας στη Ροδόπη, ώστε να διασφαλισθεί η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Άλλωστε ούτε η παράταξη χρειάζεται ματαιόδοξους αυτόκλητους δελφίνους, ούτε η πατρίδα "αρχηγούς του σωλήνα", που θεωρούν οτι έχουν εκ των προτερων ρεζερβέ την κορυφή της πυραμίδας. Η Ελλάδα χρειάζεται οξυγόνο ανανέωσης και φρεσκάδα αυτοδημιούργητων δυνάμεων.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».