Οι καιροί χρειάζονται μαχητές πολιτικούς

Συνέντευξη Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης, Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ, στην εφημερίδα Real News και στη δημοσιογράφο Χρύσα Ταβουλάρη, στις 11/03/2012

Οι μήνες που ακολουθούν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι με νέα μέτρα και εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων. Μια νέα κυβέρνηση αυτή που θα προκύψει από τις εκλογές δεν θα είναι κυριολεκτικά μια αναλώσιμη κυβέρνηση;

Οι πολιτικοί, τα κόμματα και οι κυβερνήσεις στις κρίσεις αναδεικνύουν την αντοχή, την αποτελεσματικότητα και την δυνατότητα κυριαρχίας τους. Όποιος φοβάται τις δυσκολίες ή θεωρεί την πολιτική επικοινωνία χωρίς αποτελεσματικότητα και δημόσιες σχέσεις χωρίς δημιουργία είναι καιρός να εγκαταλείπει. Οι καιροί χρειάζονται μαχητές πολιτικούς αποφασισμένους να συγκρουσθούν με κατεστημένα, να αλλάξουν τα πράγματα, έτοιμους να ενημερώσουν, να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν το λαό. Η αλήθεια στο λόγο και η πίστη στο στόχο θα φέρουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και την ανατροπή των καταστάσεων.

Θεωρείται ότι η ΝΔ μπορεί να σηκώσει το βάρος χωρίς να κινδυνεύει από μια ραγδαία φθορά

Αν κινηθούμε εγκαίρως με ξεκάθαρο σχέδιο, με προσδιορισμένους και σωστά προετοιμασμένους ρόλους και με μια γνήσια συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, που θα την εγγυάται μια στιβαρή και δίκαιη ηγεσία είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε.

Σε μια προεκλογική περίοδο είναι λογικό να δίνετε την μάχη της αυτοδυναμίας .Αν αυτή δεν επιτευχθεί η συνεργασία ΝΔ -ΠΑΣΟΚ μοιάζει αναπόφευκτη.....

Η συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι πάντα χρήσιμη όχι όμως και η συγκυβέρνηση. Ο ελάχιστος στόχος μας είναι η αυτοδυναμία. Ο κόσμος συναισθάνεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις και ξεκάθαρες πολιτικές και η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε βάθος δεκαετίας.
Κάποιοι για ίδιον όφελος επιδιώκουν προεκλογικά να μας ταυτίσουν με το ΠΑΣΟΚ για να πολυτεμαχίσουν το πολιτικό σκηνικό. Όλοι αυτοί πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε απολύτως απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές που τα τελευταία 2,5 χρόνια έφεραν την Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα. Προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορούμε και προετοιμαζόμαστε να ανορθώσουμε τη χώρα. Η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα είναι αυτή που θα πρωταγωνιστήσει και στη Νέα Μεταπολίτευση.

Για πρώτη φορά η κεντροδεξιά πηγαίνει σε εκλογές πολυδιασπασμένη. Που οφείλεται αυτό; Υπάρχει δυνατότητα επανασυσπείρωσης έστω την τελευταία στιγμή;

Η ΝΔ είναι η φρεγάτα της κεντροδεξιάς. Είναι γερό σκαρί που πάντα άντεξε στις τρικυμίες. Τη δύναμη της την αντλεί από το γενναίο κόσμο της. Αν κάποιοι στην ανοιχτή θάλασσα με τα μεγάλα κύματα επέλεξαν τη βαρκούλα της φυγής ειλικρινά λυπάμαι, αλλά έκαναν λάθος.

Οι διαγραμμένοι θεωρείτε ότι πρέπει να μείνουν οριστικά εκτός;

Αυτό είναι θέμα πρωτίστως της ηγεσίας και των ιδίων. Προσωπικά θα ήθελα να τους έβλεπα ξανά δίπλα μας. Αυτό όμως σημαίνει ότι αποδέχονται πλήρως και στηρίζουν αποφασιστικά τις αποφάσεις της παράταξης και του Αντώνη Σαμαρά δηλαδή ότι στηρίζουν όπως κάνουμε όλοι μας την Ελλάδα της Ευρώπης που οραματίστηκε ο ιδρυτής μας και Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το κόμμα Καμένου καταγράφει αξιοσημείωτα ποσοστά και συσπειρώνει την λαική δεξιά .Αυτή η εξέλιξη είναι αντιμετωπίσιμη;

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το εγχειρήματα του Πάνου. Σας είπα θα προτιμούσα να ήταν μαζί μας αλλά αυτός επέλεξε διαφορετικά. Αν επιμείνει θα τον κρίνει ο λαός.

Μετεκλογικά αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία η συνεργασία με τα υπόλοιπα δεξιά κόμματα είναι μια εφικτή λύση;

Στο μυαλό μας δεν υπάρχει άλλη σκέψη από την αυτοδυναμία. Οι πολίτες θέλουν κυβέρνηση με αυτοπεποίθηση. Δεν τους αφορούν οι πολιτικές ισορροπίες και τα προσωπικά παιχνίδια. Θέλουν αποτελέσματα, αποφασιστικότητα και ελπίδα. Αυτά μπορεί σήμερα να τα προσφέρει μόνο η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς.

Έχετε συντάξει το νέο προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ. Απαντά στην κρίση? Περιέχει λύση;

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε και είναι στα χέρια του Προέδρου για την τελική αξιολόγηση. Είναι προϊόν ετήσιας δουλειάς 350 τεχνοκρατών, πολιτικών και ανθρώπων της αγοράς.
Συμπεριλαμβάνει 18 θεματικές ενότητες και 6+1 οριζόντιες πολιτικές. Συνέβαλαν κοινωνικοί, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη. Τους ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό. Το πρόγραμμά μας έχει ως όπλο την αλήθεια, αποκαθιστά την σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, σέβεται τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές εταίρους της και οργανώνει τη Στροφή στην Πραγματική Οικονομία με 18+1 κινήσεις, ώστε να αποσυμπιεσθεί το ταχύτερο δυνατό η δοκιμαζόμενη κοινωνία και να επιτευχθεί ανάκαμψη και ανάπτυξη. Είμαστε φιλελεύθεροι στην οικονομική μας λογική και κοινωνιστές στις πολιτικές που αφορούν τους δοκιμαζόμενους Έλληνες και κυρίως την νέα τάξη εξαθλιωμένων πολιτών. Φιλοσοφία μας είναι η Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς. Έχουμε τις λύσεις.

Μπορεί αλήθεια να τεθεί χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση?

Αν ξαναδουλέψει η κρατική μηχανή και εργασθούμε όλοι γρήγορα, στοχευμένα και συντονισμένα ναι. Η Ελλάδα είναι ένα πλούσιο κράτος. Το ζήτημα είναι ο πλούτος του να αξιοποιηθεί πλήρως και υπέρ των πολλών. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο αν απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα και την φιλοδοξία και τις βάλουμε να διέρχονται μέσα από το δημόσιο συμφέρον. Έτσι θα ξυπνήσει η πίστη και η δημιουργικότητα του Ελληνισμού.

Είσαστε υπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή. Έχετε αναρωτηθεί γιατί σιωπά όταν η χώρα δίνει μια τέτοια μάχη?

Συχνά στην ιστορία η σιωπή έκανε περισσότερο θόρυβο.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.