Οι Έλληνες δεν χρεώνονται σε κανέναν πολιτικό χώρο

Δημοσιεύθηκε στις 18/02/2011 στο «NEWSCODE.GR» στο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο.

Τη βεβαιότητά του πως η ΝΔ θα έρθει σύντομα στην εξουσία εκφράζει ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η ΝΔ δε ζητά εκλογές αλλά αλλαγή πολιτικής.

Ο βουλευτής Ροδόπης σχολιάζει επίσης την αφωνία Καραμανλή, λέγοντας πως «μερικές φορές, στις στροφές της ιστορίας η σιωπή κάνει περισσότερο θόρυβο από το λόγο»

 

- Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Η «Συγγρού» ωστόσο κρατάει ψηλά το θέμα. Έχετε σκεφτεί, ότι ίσως έτσι στρώνετε το χαλί στην κυβέρνηση και συμβάλλετε στην απενεχοποίηση της, σε περίπτωση που τελικά λάβει μια τέτοια απόφαση;

Οι εκλογές είναι αποκλειστική συνταγματική αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού. Η ΝΔ διαχρονικά πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα οφείλουν να αξιοποιούν τον συνταγματικό χρόνο παραγωγικά, χωρίς τερτίπια. Το ΠΑΣΟΚ έχει άλλη νοοτροπία. Ως αντιπολίτευση εγκλώβισε τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, χρησιμοποιώντας το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ως Κυβέρνηση απείλησε και εκβίασε το εκλογικό σώμα στις παραμονές των περιφερειακών εκλογών. Εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς. Ζητούμε αλλαγή πολιτικής. Αν όμως προκληθούμε, θα απαντήσουμε στην κοινωνία.

-Στη ΝΔ, δηλώνετε έτοιμοι για μια εκλογική πρόκληση. Αυτό σημαίνει πως πέραν του προγράμματος, που λέτε ότι έχετε, διαθέτετε και τα πρόσωπα που θα κληθούν να το υπηρετήσουν. Σε τι βαθμό έχουν «κλειδώσει» τα ψηφοδέλτια;

Η ετοιμότητα μας σε όλα τα επίπεδα είναι έννοια δυναμική. Δηλαδή, παρακολουθούμε τις εθνικές και διεθνείς εξελίξεις. Προσαρμοζόμαστε σε αυτές και συνεχώς προετοιμαζόμαστε για να μπορέσουμε σύντομα να τις προσδιορίσουμε. Προετοιμασία σημαίνει συνεχής μετεξέλιξη της οργάνωσης μας, δυναμική βελτίωση και εμβάθυνση του προγράμματος μας, ακατάπαυστη εκπαίδευση και εμπλουτισμός του ανθρώπινου δυναμικού μας.

-Η «ανανέωση του κόμματος», χωρά άνοιγμα προς το μεσαίο χώρο; Προσωπικά, θεωρείτε ότι πρέπει η ΝΔ να στραφεί δυναμικότερα σε αυτό το κομμάτι του εκλογικού σώματος;

Δεν πιστεύω στις επικοινωνιακές ετικέτες. Οι Έλληνες πολίτες δεν εγκλωβίζονται, δεν παρασύρονται, δεν χρεώνονται πια σε κανένα χώρο. Τα προβλήματα τους δεν έχουν χρώμα. Όποιος τους μιλήσει ξεκάθαρα προτείνοντας συγκεκριμένες ρεαλιστικές λύσεις θα τους πείσει. Όποιος περιγράψει γνήσια τις αξίες και τα πιστεύω του και πειστικά –όχι στρογγυλεμένα- οριοθετήσει το νέο όραμα του για τον τόπο θα τους εμπνεύσει. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από ειλικρινείς και τολμηρούς πολιτικούς που δεν επιδιώκουν απλά να γίνουν κάτι οι ίδιοι αλλά έχουν θέληση να κάνουν κάτι για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Ο κόσμος αναζητά την ελπίδα.

-Ως παράταξη έχετε ζητήσει την παραίτηση 2 υπουργών και την απομάκρυνση ακόμη ενός. Ελπίζετε μάλιστα στην αποχώρηση τους, λόγω ευθιξίας. Γιατί διστάζετε να καταθέσετε πρόταση μομφής εάν κάποιον υπουργό τον θεωρείτε πράγματι επικίνδυνο για τον τόπο; Δεν είναι υποχρέωσή σας να αμφισβητείτε επισήμως, ένα στέλεχος που θεωρείτε ανεπαρκές;

Δεν είμαστε ούτε μικρόψυχοι, ούτε εκδικητικοί. Μιλούμε πολιτικά. Αναδεικνύουμε ευθύνες. Καταγγέλλουμε λανθασμένες επιλογές. Αυτή είναι ίσως και η ποιοτική μας διαφορά έναντι του ρεβανσισμού που επέδειξε το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά.

-Παρά την εργώδη προσπάθεια των στελεχών σας το τελευταίο διάστημα, η ΝΔ δείχνει να υπολείπεται δημοσκοπικά μιας κυβέρνησης που έχει πάρει πολύ σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού. Που το αποδίδετε και πόσο χρόνο θα σας πάρει τελικά να ανακάμψετε;

Μέσα σε ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει πιο έντονα σημάδια κόπωσης και φθοράς απ’ ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μετά την πενταετία. Αντίθετα, εμείς αναταχθήκαμε οργανωτικά και εκλογικά πολύ γρήγορα. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι στο παρελθόν μετά από ήττες το 1981 ή 1994 αυτή η αναδιοργάνωση διήρκεσε περίπου μία δεκαετία. Τώρα μέσα σε ένα χρόνο με αλλαγή ηγεσίας και παρά τη διάσπαση είμαστε έτοιμοι να ξανασυσπειρώσουμε, να πείσουμε, να κυριαρχήσουμε. Η κοινωνία μας ξανακοιτά με προσδοκία. Κάθε μέρα που περνά είναι βέβαιο ότι θα κερδίζουμε έδαφος. Θα κυβερνήσουμε σύντομα. Το ζήτημα είναι να προετοιμαστούμε σωστά για να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά.

-Με φόντο τα εκλογικά σενάρια, τι ελπίδες θεωρείτε πως έχει μια παράταξη της οποίας ο τέως αρχηγός ακόμη σιωπά; Γιατί θεωρείτε ταμπού στη «Συγγρού» να ζητήσετε ανοικτά μια τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή; Είναι μόνο δικαίωμα του πολιτικού ανδρός να μιλήσει, δεν είναι και υποχρέωση προς τον κόσμο της κεντροδεξιάς;

Μερικές φορές, στις στροφές της ιστορίας η σιωπή κάνει περισσότερο θόρυβο από το λόγο. Για την παράταξη μας και την προοπτική της αυτό που τώρα έχει αξία είναι η διαπίστωση των Ελλήνων ότι το ΠΑΣΟΚ του έλεγε ανεύθυνα ψέματα. Έλεγε «Λεφτά υπάρχουν» και αποδείχθηκε ότι ήξερε καλά την κατάσταση και λαΐκιζε και παραπλανούσε. Έλεγε για «διαπραγμάτευση με το πιστόλι γεμάτο» και μας οδήγησε αδιαπραγμάτευτα στο μνημόνιο, στην ύφεση και στην ανεργία.

Κάθε μέρα η παράταξη μας μεγαλώνει, διότι καταρρέει ο μύθος και η προπαγάνδα των αντιπάλων μας και αναδεικνύεται η συνέπεια, η ευθύνη και η διορατικότητα της ΝΔ. Τον Ιούλιο του 2010 ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε πρόταση «Τη Στρατηγική της Ελπίδας». Χλευάστηκε, Συκοφαντήθηκε, Υποτιμήθηκε. Τώρα όμως επαληθεύεται από Έλληνες και από ξένους κι αυτό συνθλίβει την αξιοπιστία των αντιπάλων μας και βγάζει στο φως την προχειρότητα και την έλλειψη Εθνικού Σχεδίου που τους χαρακτηρίζει.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.