Νέο ξεκίνημα για τη ΝΔ η εκλογή Σαμαρά

Δημοσιεύθηκε στις 15/12/2009 στην εφημερίδα «Η ΠΑΤΡΙΔΑ» στη δημοσιογράφο Ελευθερία Μούκανου

«Ατυχή» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης την αποχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ από τη Νέα Δημοκρατία, μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι το έργο που έγινε υπέρ της μειονότητας τα χρόνια της διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία είναι σημαντικό, ενώ σχετικά με την απάντηση του κ. Αχμέτ ο οποίος αρνήθηκε ότι είχε κάποια σχέση με τα δύο επίμαχα νομοσχέδια, ο υπουργός είπε πως ήταν ένας από τους βασικούς συντάκτες τους…
«Με δυσαρέστησε η απόφαση αυτή και τη θεωρώ ότι είναι ατυχής», είπε ο κ. Στυλιανίδης και συνέχισε: «Και είναι ατυχής γιατί θεωρώ ότι τα προηγούμενα χρόνια έγινε σημαντικό έργο προς όφελος της μειονότητας.

Αρκεί να σας πω ότι για πρώτη φορά ήρθαν βιβλία, για πρώτη φορά χρηματοδοτήθηκαν με τόσο μεγάλα ποσά οι αιρετές σχολικές εφορίες της μειονότητας, κατασκευάστηκαν ή ανασκευάστηκαν παλιά δημόσια και μειονοτικά σχολεία, προωθήθηκαν νέες διατάξεις για την εισαγωγή των μειονοτικών στο πανεπιστήμιο. Αντιμετωπίστηκε με απόλυτα θετικό τρόπο από την πολιτεία η ανεξιθρησκία και η θρησκευτική ελευθερία της μειονότητας είτε με την ανάπλαση είτε με την κατασκευή νέων τεμενών. Εισήχθησαν για πρώτη φορά τόσο μαζικά στο ελληνικό δημόσιο, συμπολίτες από τη μειονότητα.

Γενικότερα εφαρμόστηκε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική. Τα δε δύο επίμαχα νομοσχέδια που επικαλέστηκε ο συμπολίτης Ιλχάν Αχμέτ ως πρόφαση για την αποστασιοποίηση του, εκτός από την εκλογή του αρχηγού, είναι κατά τη γνώμη μου λάθος να τα επικαλείται διότι ήταν ένας εκ των βασικών συντακτών τους».

Σχετικά με τη μεγάλη δυσαρέσκεια, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Αχμέτ σχετικά με την ομιλία του κ. Σαμαρά στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε:

«Θεωρώ ότι ο Αντώνης Σαμαράς με την τοποθέτηση που έκανε επισκεπτόμενος την Αλεξανδρούπολη αλλά και γνωρίζοντας, επειδή χρόνια γνωριζόμαστε και είμαστε φίλοι σε αυτό το κόμμα και σε αυτόν τον τόπο και μπορούμε να ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλον, οι απόψεις του για την μειονοτική πολιτική είναι ταυτόσημες με τις απόψεις που υπηρέτησε ο Κώστας Καραμανλής όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν αλλάζει κάτι. Προς την προοδευτική κατεύθυνση κινούμεθα αλλά βεβαίως ο νόμος είναι νόμος για όλους. Ο Νόμος δεν κοιτά άμα είσαι χριστιανός ή μουσουλμάνος. Ο νόμος είναι νόμος για όλους», υπογράμμισε.


Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των έργων που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε:

«Έχω πει ότι η διαδικασία αυτή, του αυστηρότερου κοινοβουλευτικού ελέγχου θα ξεκινήσει με το νέο έτος, αλλά έχω εκ προοιμίου δηλώσει ότι σε κάθε πρωτοβουλία που θα επιδιώξει να προβεί ο συνάδελφος μου και βουλευτής της περιοχής κ. Πεταλωτής, θα με βρει αρωγό. Σε κάθε όμως αδιαφορία, παλινωδία ή ακύρωση έργου που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, θα με βρει πολέμιο. Είμαι αποφασισμένος μαζί με τους συνεργάτες μου, να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε από τον κοινοβουλευτισμό προκειμένου να περιφρουρήσουμε όλα αυτά που κατακτήσαμε για την περιοχή», υπογράμμισε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος, ο πρώην υπουργός τόνισε:

«Η ΝΔ κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Είναι για εμάς εξαιρετικά σημαντικό ότι 800.000 πολίτες μετά από μια βαριά ήττα προσήλθαν στην κάλπη για να ψηφίσουν. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει μια ξεκάθαρη εντολή για να αναδομήσει, αναδιοργανώσει και να ανακαινίσει το κόμμα της ΝΔ παρουσιάζοντας με πολιτικό πρόγραμμα τις διαστάσεις του κοινωνικού φιλελευθερισμού στην πράξη και αξιοποιώντας δυνάμεις που δεν προέρχονται απλά και μόνο από τις παραδοσιακές οικογένειες», υπογράμμισε.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.
22 Απρίλιος 2020 - 12:18μμ

Δημόσιο «Ευχαριστώ» του Ευριπίδη Στυλιανίδη στον κ. Π. Γερμανό, ιδιοκτήτη της Olympia Group για τη μεγάλη χορηγία του στο Ν. Ροδόπης.

Με μια ανοιχτή επιστολή του ο Βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη του Ομίλου Olympia Group κ. Πάνο Γερμανό για τη μεγάλη χορηγία του στη Θράκη και ειδικότερα στη Ροδόπη, που δείχνει το δρόμο της προσφοράς και προς άλλους Ομίλους της περιοχής και όχι μόνο.