ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Η ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης εισηγήθηκε και επέτυχε την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου να συνεδριάσει ανοιχτά στην Κομοτηνή το Μάιο του 2020, κατά τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό.
Όπως εξήγησε ο Βουλευτής Ροδόπη «Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε το σημαντικό ρόλο της Κοινοβουλευτικής μας Επιτροπής, να συνδέσουμε τον Οικουμενικό Ελληνισμό με την ακριτική Ελλάδα και να τιμήσουμε τη Θράκη συμβάλλοντας στην Ανάδειξη και την Ανάπτυξη της.
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει λόγους, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφεια του, να τιμήσει τον ακριτικό Ελληνισμό και να σταθεί δίπλα του, τονώνοντας το εθνικό του φρόνημα και την αναπτυξιακή του αυτοπεποίθηση.
Η Συνεδρία αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να συνδέσουμε δημιουργικά τον Οικουμενικό Ελληνισμό με τη Θράκη, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη και την ανάπτυξη της. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής που υιοθέτησαν την πρόταση μου»
Η Ειδική Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου υιοθέτησε την πρόταση και επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις οργανωτικές λεπτομέρειες για την ένταξη της παρουσίας της στον επίσημο εορτασμό των Ελευθερίων της Κομοτηνής για τα 100 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό.
Παρατίθεται αναλυτικά η επιστολή που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Ροδόπης, η οποία και υπερψηφίστηκε από τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής:

Προς
τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς
και Βουλευτή Β´ Θεσσαλονίκης
κ. Σάββα Αναστασιάδη

Αθήνα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Πριν τον επίσημο εορτασμό της Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821- 2021, όπου όπως είναι αυτονόητο θα συμπρωταγωνιστήσει η Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μεσολαβεί όπως γνωρίζετε η συμπλήρωση 100 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό.
Το Μάιο του 2020 προγραμματίζονται σειρά εκδηλώσεων στην Κομοτηνή, με κορύφωση την υποδοχή του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ που θα έλθει από το Άγιο Όρος στην πρωτεύουσα της Θράκης, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερωνύμου και του συνόλου σχεδόν της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Χώρας.
Θεωρώ σημαντικό, τόσο για το Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και για τη Θράκη, η Κοινοβουλευτική μας Επιτροπή να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μαζί με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Συγκεκριμένα προτείνω:
• Να συντελεστεί στην Κομοτηνή ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού με θέμα «Την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης» που θα καταλήξει σε ψήφισμα, με συγκεκριμένες προτάσεις για την περιφέρεια αυτή της ακριτικής Ελλάδας και τη στήριξη της, τόσο από το Εθνικό Κέντρο όσο και από τον Οικουμενικό Ελληνισμό.
• Το Κοινοβούλιο δια της Επιτροπής μας, να καλέσει και να βραβεύσει διακεκριμένους Ομογενείς ή Φιλέλληνες, που διαδραμάτισαν ή μπορούν να διαδραματίσουν θετικό ρόλο για το μέλλον της Θράκης.
• Να εκπονηθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων των μελών της Επιτροπής και εκδηλώσεων σε χώρους και σημεία που σηματοδοτούν την ιστορία και την προοπτική της περιοχής, όπου θα διοργανωθούν οι κατάλληλες εκδηλώσεις.
• Θεωρώ ότι οι εκδηλώσεις μας πρέπει να συνδιοργανωθούν υπό την αιγίδα του Κοινοβουλίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Τοπική Εκκλησία και Θεσμικούς Εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και αγοράς.

Στόχος μας είναι :

Α) Να αναδείξουμε τον ρόλο του Εθνικού Κοινοβουλίου και ιδιαίτερα της Επιτροπής μας για θέματα που μας ενώνουν, όπως η ανάπτυξη και η δημογραφική ενίσχυση της περιφέρειας, η θωράκιση της ακριτικής Ελλάδας και η ενεργοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση των δυνάμεων του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Β) Να προκαλέσουμε την διαμόρφωση μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής, μέσα από την υιοθέτηση της πρότασης για σύσταση «Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάδειξη και την Ανάπτυξη της Θράκης».

Κύριε Πρόεδρε

Κινήσεις σαν αυτή, ενισχύουν πιστεύω το κύρος της Επιτροπής μας και δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην λειτουργία της. Για το λόγο αυτό παρακαλώ τόσο εσάς όσο και τους συναδέλφους, να την υιοθετήσετε.
Να είστε βέβαιοι, ότι η θετική απήχηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας θα είναι πολύ μεγάλη στην κοινωνία της ακριτικής Ελλάδας. Θα τονώσει το εθνικό φρόνημα, θα ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και κυρίως θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αγοράς στον αγώνα της για ποιοτική ανάπτυξη.
Σίγουρος για την θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Βουλευτής Ροδόπης

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
6 Απρίλιος 2020 - 7:44μμ

Άμεση παρέμβαση Ε. Στυλιανίδη στον διοικητή του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέτζο για τις αγροτικές ζημιές στη Ροδόπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε σήμερα νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.