"Η οικονομία θα στενάξει από τους φόρους"

1. Η Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια έχει περάσει δραματικές δοκιμασίες. Το αποκορύφωμα ίσως ήταν το capital control. O A.T. πέρασε εντέλει τη συμφωνία στους δανειστές. Τι κατάφερε τελικά ο Πρωθυπουργός;

E.Σ.: Νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα μεγάλο κύκλο, για να φτάσει τελικά σε ένα πολύ χειρότερο σημείο από αυτό που παρέλαβε από τη Ν.Δ., αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο εθνικό ρίσκο, για να διαχειριστεί το εσωτερικό του κόμματος του. Η συμφωνία τελικά θα στοιχίσει πολύ περισσότερο απ' ότι προϋπολογίζονταν. Από το 1 δις του Χαρδούβελη και τα 5 δις μετεκλογικά, ξεπεράσαμε τα 9 δις του Τσίπρα και τα 10 δις του Γιούνκερ και φτάσαμε με κόπο σε πάνω από 13 δις μέτρα της συμφωνίας και σε ένα τρίτο μνημόνιο ως το 2018, το οποίο τώρα όλοι αποδεχόμαστε και ως σωτήρια εγγύηση για την παραμονή μας στο ευρώ.
Θα κληθούν μάλιστα να πληρώσουν και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι αγρότες.
Για να προστατέψει κομματικούς φίλους του στο δημόσιο ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει ευθέως ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο, θίγει τον πρωτογενή τομέα, τη βιωσιμότητα του μέσου αγρότη και την προοπτική της πραγματικής οικονομίας που θα στενάξει από τους φόρους.

2. Το μνημόνιο που έρχεται είναι απίστευτα σκληρό. Πόσο μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός και πώς εσείς θα το υποστηρίξετε στους ψηφοφόρους σας;

E.Σ.: Αυτό το είχαμε ξεκαθαρίσει με ειλικρίνεια στους Έλληνες, τόσο πριν τις εκλογές, όσο και πριν το δημοψήφισμα. Δυστυχώς όμως ο λαός άκουσε πάλι "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" και τώρα καλείται "όπως έστρωσε έτσι να κοιμηθεί". Είναι βέβαιο για μένα ότι η κακή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, η άγνοια των ευρωπαϊκών κανόνων, συνδυασμένη με μια απίστευτη απειρία, είχε ως συνέπεια ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα, που προβάλλει πλέον και ως μονόδρομος εξόδου από την κρίση.
Ούτε ο λαός, ούτε η κοινωνία έχουν τη δύναμη να αντέξουν αυτό που έρχεται. Ωστόσο είναι σαφές ότι χωρίς την αποδοχή αυτού του προγράμματος, τα πράγματα θα ήταν απολύτως καταστροφικά: έξοδος από το ευρώ, άτακτη χρεοκοπία, οριστικό κλείσιμο τραπεζών, διακινδύνευση εθνικής ασφάλειας... Τώρα τουλάχιστον διασώζεται η ελπίδα διόρθωσης, επανάκαμψης στην ομαλότητα, μεταγενέστερης βελτίωσης του προγράμματος...
Δυστυχώς ο Α. Τσίπρας άσκησε εξωτερική πολιτική για εσωκομματική κατανάλωση με θύμα την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία, κυρίως δε τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη.

3. Πόσο εκτιμάτε ότι θα κάνει η ομαλότητα να επιστρέψει στη χώρα;

E.Σ.: Πιστεύω ότι η καταστροφή έρχεται πάντα γρήγορα, η αποκατάσταση όμως είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία, που δεν απαιτεί μόνο χρόνο, αλλά κυρίως σοβαρότητα, συνέπεια και αδιάκοπη προσπάθεια βάση εθνικού σχεδίου. Κάθε πισωγύρισμα σαν αυτά που βιώσαμε, αυξάνει το ρίσκο της ολικής καταστροφής, εξαντλεί τις αντοχές του λαού και καθυστερεί αδικαιολόγητα την επιστροφή στην ομαλότητα.
Έχουμε όλοι ευθύνη να δράσουμε υπεύθυνα κι όταν λέω όλοι δεν εννοώ μόνο το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων αλλά και τους πολίτες, που με τις αποφάσεις τους στη δημοκρατία καθορίζουν μόνοι τους τη μοίρα τους.

4. Αισθανθήκατε ποτέ φόβο ότι είμαστε κοντά σε ένα Grexit;

E.Σ.: Και αισθάνομαι ακόμα.... Ο κίνδυνος δεν τελείωσε. Απομακρύνθηκε χάρη στην υπευθυνότητα των "παλιών" ,όπως λένε κάποιοι,κομμάτων. Χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσπάθεια...
Τώρα ίσως είναι καταλληλότερη στιγμή να συνειδητοποιήσουν όλοι οι ΈΛΛΗΝΕΣ ότι η πολιτική δεν είναι πλάκα. Οι αποφάσεις μας επηρεάζουν όχι μόνο τη ζωή μας, αλλά και τη ζωή των παιδιών μας και η ψήφος μας είναι σαν τη σφαίρα, όταν φύγει από τη θαλάμη του όπλου, δεν επιστρέφει ποτέ πια πίσω.

5. Έχετε μιλήσει για ανωριμότητα του πολιτικού συστήματος. Ποιοί φταίνε γι' αυτό και πόσο ρόλο έπαιξε η ματαιοδοξία κάποιων στην πολιτική;

E.Σ.: Το πολιτικό σύστημα έδειξε απίστευτη ανωριμότητα τα τελευταία χρόνια. Υποταγμένο στη μικροκομματική λογική και στη ματαιοδοξία των ηγεσιών του, δεν αντέδρασε όπως θα αντιδρούσε μια ώριμη Ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Δεν προχώρησε δηλαδή σε μια οριζόντια εθνική συνεργασία, για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία μας μετά το Β´ Παγκόσμιο πόλεμο, όπως θα έπρατταν τα κόμματα στην Ε.Ε. ή στις ΗΠΑ.
Χάθηκαν 5 ευκαιρίες να αντιμετωπισθεί η κρίση αποτελεσματικά:

  • 1η το Μάρτιο του 2009 όταν ο Κ.Καραμανλής κάλεσε τον ΓΑΠ για την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της καταιγίδας που ερχόταν και αυτός αρνήθηκε φλερτάροντας με την εξουσία με το "λεφτά υπάρχουν".
  • 2η το Μάρτιο του 2010 με την ενσυνείδητη απόφαση του ΓΑΠ για την είσοδο στο μνημόνιο που έφερε και το Δ.Ν.Τ στην καρδιά της Ευρωζώνης, διαπομπεύοντας διεθνώς την Ελλάδα.
  • 3η με την μεταρρυθμιστική απραξία που ακολούθησε μέχρι το 2012 και τη μετατροπή του κοινοβουλίου αντί για κέντρο διαχείρισης της κρίσης, σε μια απέραντη εξεταστική επιτροπή, που ενοχοποιούσε το παρελθόν, διχάζοντας το παρόν...
  • 4η την περίοδο 2012-2014 που δεν επιχειρήθηκε η συνεργασία με μια ακραία αντιπολίτευση, ώστε ή να εναρμονιστεί εγκαίρως με την πραγματικότητα ή να αποκαλυφθεί νωρίτερα στα μάτια του ελληνικού λαού.
  • 5η με την πρόωρη πρόκληση εκλογών, που ανέκοψε την εξυγιαντική προσπάθεια της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και οδήγησε στο βατερλό του δημοψηφίσματος και της διαπραγμάτευσης, δηλαδή σε ένα χειρότερο πρόγραμμα και στην επανάκαμψη του κινδύνου Χρεοκοπίας και Grexit…

6. Ήρθε η ώρα της ΝΔ να δείξει πάλι δυναμική των παλιότερων χρόνων με τη συμμετοχή της ίσως σε μια κυβέρνηση συνεργασίας;

E.Σ.: Η ΝΔ έδειξε πάλι την υπευθυνότητα και τον πατριωτισμό της. Στηρίζει ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και η γρήγορη επιστροφή της στην ομαλότητα. Ωστόσο δε είναι διατεθειμένη να παίξει το ρόλο του κομπάρσου, σε μια κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην αριστερίστικη ιδεοληψία της και φυλακισμένη σε μειοψηφίες που θέλουν, συνομιλώντας με το παρελθόν να εκδικηθούν την ιστορία.
Για μας προέχει το μέλλον τη χώρας και η προοπτική της νέας γενιάς κι αυτό διασφαλίζεται κατ' αρχήν από την ολοκλήρωση της ψήφισης όλων των προαπαιτούμενων, που έχουν συμφωνηθεί, χωρίς προς το παρόν εκλογές, που θα τινάξουν την οικονομία στον αέρα και πιθανόν θα εκτρέψουν τη χώρα. Επίσης δε πρέπει να ξεχνούμε ότι η συμμετοχή μας τώρα σε μια κυβέρνηση συνεργασία θα αναδείκνυε τη Χρυσή Αυγή σε Αξιωματική Αντιπολίτευση, με ότι συνεπάγεται αυτό για την πολιτική και τη διεθνή ισορροπία...

7. Ακούγονται πολλά ονόματα για τη διεκδίκηση της ΝΔ. Εσάς σάς ενδιαφέρει;

E.Σ.: Δεν προσχωρώ στην πασαρέλα της ματαιοδοξίας. Αυτό που για μένα έχει σημασία στην πολιτική, δεν είναι τι φαντάζεται ο καθένας για τον εαυτό του, αλλά τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα.
Η ΝΔ είναι το σπίτι μου. Εδώ γεννήθηκα και ανδρώθηκα πολιτικά. Δεν την εγκατέλειψα ποτέ και δεν ήλθα περαστικός για να τη χρησιμοποιήσω για πάρτη μου. Μάχομαι από παιδί για τις αξίες, που διακήρυξε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο σχολείο, στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, στην ομογένεια , στην κοινωνία, στην αγορά, στο κοινοβούλιο, στην κυβέρνηση και αυτό θα συνεχίσω να κάνω...
Όσον αφορά την ηγεσία πιστεύω ότι αυτό που τώρα χρειάζεται είναι κατ' αρχήν ηρεμία και συσπείρωση, επανενεργοποίηση των παροπλισμένων και πικραμένων δυνάμεών μας. Αυτό μπορεί να το επιτύχει καλύτερα από όλους ο Β. Μεϊμαράκης διότι γνωρίζει τη παράταξη καλά.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οραματιστές πολιτικούς, φυσιολογικούς ανθρώπους που κοπίασαν στη ζωή τους και συναισθάνονται τι περνάει ο κόσμος. Ανθρώπους που δεν ξεχνούν ποτέ από που ξεκίνησαν και γνωρίζουν πολύ καλά πού θέλουν να πάνε.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.