"Η Ν.Δ. στη Βουλή δε μπορεί να διοικείται με φαξ από τη Συγγρού"

1. Έχετε ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Δεν πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται νέο πρόσωπο, προκειμένου να αντιμετωπίσει και να κερδίσει τον Αλ. Τσίπρα;

Το ποιοτικό πολιτικό κριτήριο και όχι το αμιγώς ηλικιακό είναι αυτό που προσδιορίζει την επιλογή μου, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη εθνικά συγκυρία, αυτό που απαιτείται είναι η ενότητα, η δυναμική αλλά δημιουργική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και η οργανωσιακή και πολιτική ανασυγκρότηση της ΝΔ. Αυτά μαζί με την ποιοτική ανανέωση και την επανεκκίνηση μπορεί να τα εγγυηθεί μόνο η εμπειρία του Β. Μεϊμαράκη.

2. Η εκλογική διαδικασία θα έπρεπε κατά τη γνώμη σας να είχε αλλάξει και αν ναι με ποιόν τρόπο;

Οι εκλογές κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να γίνονται από τα οργανωμένα μέλη του κόμματος στη βάση επικυρωμένων καταλόγων, ώστε να μην εκτίθεται η παράταξη στον κίνδυνο προβοκάτσιας. Τώρα ακόμα και μέλη άλλων κομμάτων ή οργανωμένα και κατευθυνόμενα σύνολα μπορούν να αλλοιώσουν τη βούληση των νεοδημοκρατών, που νοιάζονται πραγματικά για το μέλλον της παράταξης και της πατρίδας.
Επίσης πιστεύω ακράδαντα ότι ο υποψήφιος πρόεδρος πρέπει να είναι βουλευτής με τουλάχιστον μια θητεία στο ενεργητικό του.
Αυτά ισχύουν σε όλο τον κόσμο στα δημοκρατικά οργανωμένα κόμματα. Μόνο σε μας πιστεύουν κάποιοι ότι έχουν το δικαίωμα να μιλούν εξ ονόματος της κοινωνίας και μάλιστα να την εκπροσωπούν και αυθαίρετα. Αυτή η στρέβλωση πρέπει να διορθωθεί πριν την πληρώσουμε ακριβά.

3.Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος σας, σας ικανοποιεί; Φοβάστε ότι η παράταξη μπορεί να οδηγηθεί σε διάσπαση;

Η βάση της Νέας Δημοκρατίας, το συμπαγές και ομοιογενές 28% του Σεπτεμβρίου, αποδεικνύει την ανθεκτικότητα αυτής της παράταξης και είναι ο ισχυρός εγγυητής την ενότητας αλλά και της προοπτικής της.
Χαίρομαι που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν παρασύρεται σε μια δημόσια αντιπαράθεση με τους άλλους υποψήφιους, που θα μπορούσε να δημιουργήσει βαθιά ρήγματα και να πληγώσει τον κόσμο της ΝΔ. Ο διάλογος πρέπει να γίνει εσωτερικά και συντεταγμένα, όχι με όρους επικοινωνίας αλλά με όρους πολιτικής ουσίας, ώστε να μας κάνει καλύτερους. Η παράταξη πρέπει να κατοχυρώσει μεν το Ευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό της προφίλ αλλά και να ανακτήσει τον λαϊκό, κοινωνικό και πατριωτικό την χαρακτήρα, που κλονίστηκε σοβαρά τα προηγούμενα χρόνια είτε από την κρίση, είτε από τις επιλογές της.

4. Στο ενδεχόμενο που το κόμμα κινδυνεύσει με διάσπαση ο Κώστας Καραμανλής θα έπρεπε αμέσως να πάρει θέση;

Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί πλέον εθνικό και όχι κομματικό κεφάλαιο. Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να τον χρησιμοποιούν για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους ή για να δικαιολογήσουν τη βιασύνη τους. Αν ή καλύτερα όταν ο Καραμανλής κάποια στιγμή μιλήσει, να είστε βέβαιος ότι θα έχει και πρακτικό "δια ταύτα"

5. Το μοντέλο που προτείνει ο Απ. Τζιτζικώστας όπου ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι άλλος από τον πρόεδρο του κόμματος ταιριάζει στη ΝΔ;

Αυτή η πρόταση θα μπορούσε να συζητηθεί θεσμικά, μόνο αν δεν τη γεννούσε το συγκυριακό συμφέρον ή οι καταστάσεις. Τώρα φοβούμαι ότι καθίσταται επικίνδυνη, τόσο για την ενότητα όσο και για την αποτελεσματικότητα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η άποψη μου δεν υπεισέρχεται στην επί της ουσίας αξιολόγηση της υποψηφιότητας του Απόστολου, με τον οποίο είμαστε φίλοι και συμμαχητές χρόνια. Είναι θεσμική και βαθιά πολιτική. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα η μάχη για τη ζωή μας και την μοίρα της πατρίδας μας θα δοθεί στο κοινοβούλιο. Εκεί δεν είναι δυνατόν η παράταξη να μείνει ακέφαλη και να διοικείται με φαξ από την Συγγρού.
Ο επόμενος αρχηγός πρέπει να προΐσταται τις κοινοβουλευτικής μάχης, ελέγχοντας αυστηρά, αποτελεσματικά αλλά και δημιουργικά τη κυβέρνηση Τσίπρα.
Αν θέλουμε να φρενάρουμε την λαϊκίστικη και αναποτελεσματική αυτή κυβέρνηση, η νέα ηγεσία μας δεν πρέπει να εκφράζει συνιστώσες αντιλήψεις ενός ελιτίστικου Νεοφιλελευθερισμού, ούτε ενός νεότευκτου μνημονιακού ακτιβισμού, ούτε βέβαια μια "ελκυστική και μοδάτη" μεν, αλλά μουγκή εικόνα του " καθαρού αλλά άγνωστου νέου". Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τους πολιτικούς του σωλήνα.
Η ΝΔ χρειάζεται μπαρουτοκαπνισμένη ηγεσία, που να μπορεί να εκφράσει την συνισταμένη αντίληψη της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς. Μια ηγεσία που θα χτίσει στην ενότητα αποκαθιστώντας τις κοινωνικές συμμαχίες της παράταξης με την πληγωμένη μεσαία τάξη, την εξαντλημένη αγορά και τα εξουθενωμένα λαϊκά στρώματα. Μια ηγεσία που θα εγγυηθεί την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση μέσα όμως από μια ανανέωση- από κάτω προς τα πάνω - με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τέλος μιας ηγεσίας που θα οριοθετήσει το νέο παραγωγικό μοντέλο ,το σύγχρονο όραμα μας για την Ελλάδα, ξαναμιλώντας στο μυαλό αλλά και στην ψυχή των Ελλήνων.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.