Ε. Στυλιανίδης: Η Ν.Δ. δε χρειάζεται "προκάτ" ηγέτες

1. Κύριε Στυλιανίδη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν λόγο για νέα καθαρή εντολή μετά τη συμφωνία. Η ΝΔ φοβάται τις εκλογές;

Ε.Σ.: Είναι ανεύθυνο να μετατρέπουν το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό πρόβλημα της χώρας, όταν μάλιστα όλοι τους γνωρίζουν ότι οι εκλογές μπορεί να αποτελειώσουν την ελληνική οικονομία και να καταστρέψουν την αγορά.
Αν πιστεύουν ότι μπορούν επί μονίμου βάσεως να χρησιμοποιούν το λαό αγνοώντας το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον, θα το βρουν πολιτικά μπροστά τους.
Η ΝΔ είναι έτοιμη να τους αποκαλύψει ενώπιον του λαού και να τους θέσει προ των ευθυνών τους ως "Κυβέρνηση του Τρίτου Μνημονίου", που στο όνομα μιας δήθεν διαπραγμάτευσης τριπλασίασε το λογαριασμό για τους Έλληνες και φρέναρε την ελπίδα, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

2. Εσείς από την πρώτη στιγμή κάνατε λόγο για εθνική ανάγκη να ψηφιστεί η νέα συμφωνία ενώ κάποιοι συνάδελφοί σας είχαν διαφορετική άποψη. Μάλιστα ο κύριος Μεϊμαράκης απείλησε και με διαγραφές.

Ε.Σ.: Η συμφωνία σε μια σειρά από θέματα, όπως η φορολόγηση των αγροτών ή το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, εκθέτει την κυβέρνηση για την ανικανότητα, την αδιαφορία ή την ιδεοληψία της. Δυστυχώς όμως η ψήφισή της πάει πακέτο με τη χρηματοδότηση της οικονομίας μας και την παραμονή της χώρας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει για παράδειγμα ότι το πραγματικό δίλημμα όπως διαμορφώθηκε είναι δυστυχώς: "φορολόγηση των αγροτών ή κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων;"
Μέχρι το Δεκέμβριο δεν ανέκυπτε τέτοιο ζήτημα. Σήμερα τα 2,5 δις από τον πρωτογενή τομέα είναι αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα η ΝΔ δεν έχει δικαίωμα να βάλει το προσωπικό και κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, διότι θα γίνουμε ίδιοι με τους άλλους. Πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στη συνέπεια και την αξιοπιστία και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθούμε τόσο από το λαό, όσο και από την ιστορία.

3. Η επιστροφή στο " μεσαίο" χώρο που αποφάσισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τι σημαίνει; Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν;

Ε.Σ.: Η παράταξη επιδιώκει αμφίπλευρη διεύρυνση. Πολιτικά στοχεύουμε να ξανασυναντηθούμε με τη μετριοπάθεια, εδραιώνοντας εκ νέου παραδοσιακές αλλά και νέες συμμαχίες με κοινωνικές δυνάμεις που απομάκρυναν από κοντά μας ακραίες φωνές.
Μια ιστορική και μεγάλη παράταξη δε μπορεί να κλείνεται σε νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, ούτε σε ακροδεξιά ρητορική, αλλά οφείλει να γίνει εκ νέου λαϊκή και κοινωνική, χωρίς βεβαίως επ’ουδενί να εγκαταλείπει το μεταρρυθμιστικό και ευρωπαϊκό της χαρακτήρα. Άρα σας απαντώ ότι ο μεσαίος χώρος μάλλον αποτελεί την επιστροφή μας στο μέλλον.

4. Απολογισμό στη ΝΔ έχετε κάνει για το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου;

Ε.Σ.: Αν αυτό είχε γίνει αμέσως μετά τις εκλογές, όταν το ζητήσαμε, είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα τώρα θα ήταν πολύ καλύτερα. Η παράταξη θα ήταν πιο έτοιμη για το νέο βήμα και οι Έλληνες θα μας έβλεπαν ως πειστική εναλλακτική μετά την αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ.

5. Είστε από τους βουλευτές που στηρίξατε την επιλογή Μεϊμαράκη. Ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος μπορεί να έχει μακρά πορεία; Εσείς την επόμενη μέρα θα διεκδικήσετε την αρχηγία του κόμματος;

Ε.Σ.: Η διάρκεια, η στόφα, η αποτελεσματικότητα του κάθε ηγέτη δεν κρίνονται εκ των προτέρων και θεωρητικά. Κρίνονται στην πράξη από τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει και από την ιστορία. Ο Βαγγέλης πιστεύω ότι έχει τις γνώσεις και το χαρακτήρα να ενώσει τις δυνάμεις της παράταξης και να επαναδραστηριοποιήσει όλους αυτούς που πικράθηκαν ή παροπλίστηκαν το προηγούμενο διάστημα κι αυτό είναι που τώρα χρειάζεται. Η επιτυχία του θα αποτελέσει τη στέρεη βάση και για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας και την προοπτική της παράταξης.
Τώρα στο επόμενο σας ερώτημα θα μου επιτρέψετε να μη σας απαντήσω...
Θα πω μόνο ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι σκέφτεται ο καθένας μας για τον εαυτό του, αλλά τι πιστεύουν οι άλλοι για μας. Η πιο σοβαρή επομένως επένδυση που μπορούμε να κάνουμε είναι να χτίζουμε πάνω στη γνώση και στην εμπειρία, γιατί είναι βέβαιον ότι στο εγγύς μέλλον, τόσο η παράταξη όσο και η πατρίδα αυτά θα χρειαστούν περισσότερο, παρά τους προκατασκευασμένους "ηγέτες" που θεωρούν ότι έχουν εκ των προτέρων ρεζερβέ την κορυφή της πυραμίδας.

6. Όταν και εφόσον ανοίξει η διαδικασία εκλογής νέου πρόεδρου εσείς θα θέλετε εκλογή από τη βάση ή μέσα από ένα διευρυμένο συνέδριο;

Ε.Σ.: Σαφώς από τη συντεταγμένη και οργανωμένη βάση του κόμματός μας. Δε μπορούμε να επιστρέψουμε στα κλειστά ελεγχόμενα συνεδριακά σύνολα, ούτε όμως και σε ανέλεγκτες διαδικασίες στιγμιαίων ψηφοφόρων. Το μέλος ενός δημοκρατικού κόμματος πρέπει να έχει το πλεονέκτημα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε σχέση με τον απλό φίλο ή τον ευκαιριακό ψηφοφόρο.

7. Το προσκλητήριο επιστροφής στελεχών του Ευάγγελου Μεϊμαράκη αφορά όλους, ακόμα και τον Πάνο Καμμένο;

Ε.Σ.: Ο Πάνος Καμμένος ούτως ή άλλως επέστρεψε στον ευρωπαϊκό δρόμο. Η προσχώρηση του δια της ψήφου του στη μνημονιακή λογική, αναγνώρισε την ΕΕ ως τη μόνη πηγή για τη χρηματοδότηση της οικονομίας και την προοπτική της χώρας.
Κατά την προηγούμενη περίοδο αντηλλάγησαν σκληρές κουβέντες στη Βουλή. Τώρα όμως πρέπει να δούμε προς τα εμπρός. Αυτό που προέχει είναι να ξαναμαζευτεί η Μεγάλη Παράταξη και η Ελλάδα να βρει το βηματισμό της προς την ομαλότητα και την ανάκαμψη. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να το εμποδίσουν οι φανατισμοί ή τα προσωπικά πάθη του παρελθόντος.

8. Είστε από τους πολιτικούς που συνομιλούν τακτικά με τον Κώστα Καραμανλή. Ποια είναι η θέση του πρώην πρωθυπουργού στη ΝΔ;

Ε.Σ.: Αποτελεί όπως έχω ξανατονίσει τη χρυσή εθνική εφεδρεία για μια κρίσιμη στιγμή και την πολύτιμη πολιτική εμπειρία για μια δύσκολη στροφή.
Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο το προηγούμενο διάστημα για την παραμονή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές ράγες, επηρεάζοντας στη σωστή κατεύθυνση το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και λειτουργώντας θετικά στις επικοινωνίες του με την ευρωπαϊκή ηγεσία.
Ακόμα κι αυτοί που τον πολέμησαν λυσσαλέα όταν κυβερνούσε ή τον κατηγόρησαν πικρόχολα το προηγούμενο διάστημα όταν σιωπούσε, τη στιγμή που η εθνική καταστροφή μας χτύπησε πριν μερικές βδομάδες την πόρτα, προσέτρεξαν στο κύρος και την επιρροή του για να την αποτρέψουν.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.