Ε. Στυλιανίδης: Η Ν.Δ. δε χρειάζεται "προκάτ" ηγέτες

1. Κύριε Στυλιανίδη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν λόγο για νέα καθαρή εντολή μετά τη συμφωνία. Η ΝΔ φοβάται τις εκλογές;

Ε.Σ.: Είναι ανεύθυνο να μετατρέπουν το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό πρόβλημα της χώρας, όταν μάλιστα όλοι τους γνωρίζουν ότι οι εκλογές μπορεί να αποτελειώσουν την ελληνική οικονομία και να καταστρέψουν την αγορά.
Αν πιστεύουν ότι μπορούν επί μονίμου βάσεως να χρησιμοποιούν το λαό αγνοώντας το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον, θα το βρουν πολιτικά μπροστά τους.
Η ΝΔ είναι έτοιμη να τους αποκαλύψει ενώπιον του λαού και να τους θέσει προ των ευθυνών τους ως "Κυβέρνηση του Τρίτου Μνημονίου", που στο όνομα μιας δήθεν διαπραγμάτευσης τριπλασίασε το λογαριασμό για τους Έλληνες και φρέναρε την ελπίδα, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

2. Εσείς από την πρώτη στιγμή κάνατε λόγο για εθνική ανάγκη να ψηφιστεί η νέα συμφωνία ενώ κάποιοι συνάδελφοί σας είχαν διαφορετική άποψη. Μάλιστα ο κύριος Μεϊμαράκης απείλησε και με διαγραφές.

Ε.Σ.: Η συμφωνία σε μια σειρά από θέματα, όπως η φορολόγηση των αγροτών ή το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, εκθέτει την κυβέρνηση για την ανικανότητα, την αδιαφορία ή την ιδεοληψία της. Δυστυχώς όμως η ψήφισή της πάει πακέτο με τη χρηματοδότηση της οικονομίας μας και την παραμονή της χώρας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει για παράδειγμα ότι το πραγματικό δίλημμα όπως διαμορφώθηκε είναι δυστυχώς: "φορολόγηση των αγροτών ή κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων;"
Μέχρι το Δεκέμβριο δεν ανέκυπτε τέτοιο ζήτημα. Σήμερα τα 2,5 δις από τον πρωτογενή τομέα είναι αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα η ΝΔ δεν έχει δικαίωμα να βάλει το προσωπικό και κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, διότι θα γίνουμε ίδιοι με τους άλλους. Πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στη συνέπεια και την αξιοπιστία και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθούμε τόσο από το λαό, όσο και από την ιστορία.

3. Η επιστροφή στο " μεσαίο" χώρο που αποφάσισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τι σημαίνει; Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν;

Ε.Σ.: Η παράταξη επιδιώκει αμφίπλευρη διεύρυνση. Πολιτικά στοχεύουμε να ξανασυναντηθούμε με τη μετριοπάθεια, εδραιώνοντας εκ νέου παραδοσιακές αλλά και νέες συμμαχίες με κοινωνικές δυνάμεις που απομάκρυναν από κοντά μας ακραίες φωνές.
Μια ιστορική και μεγάλη παράταξη δε μπορεί να κλείνεται σε νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, ούτε σε ακροδεξιά ρητορική, αλλά οφείλει να γίνει εκ νέου λαϊκή και κοινωνική, χωρίς βεβαίως επ’ουδενί να εγκαταλείπει το μεταρρυθμιστικό και ευρωπαϊκό της χαρακτήρα. Άρα σας απαντώ ότι ο μεσαίος χώρος μάλλον αποτελεί την επιστροφή μας στο μέλλον.

4. Απολογισμό στη ΝΔ έχετε κάνει για το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου;

Ε.Σ.: Αν αυτό είχε γίνει αμέσως μετά τις εκλογές, όταν το ζητήσαμε, είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα τώρα θα ήταν πολύ καλύτερα. Η παράταξη θα ήταν πιο έτοιμη για το νέο βήμα και οι Έλληνες θα μας έβλεπαν ως πειστική εναλλακτική μετά την αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ.

5. Είστε από τους βουλευτές που στηρίξατε την επιλογή Μεϊμαράκη. Ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος μπορεί να έχει μακρά πορεία; Εσείς την επόμενη μέρα θα διεκδικήσετε την αρχηγία του κόμματος;

Ε.Σ.: Η διάρκεια, η στόφα, η αποτελεσματικότητα του κάθε ηγέτη δεν κρίνονται εκ των προτέρων και θεωρητικά. Κρίνονται στην πράξη από τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει και από την ιστορία. Ο Βαγγέλης πιστεύω ότι έχει τις γνώσεις και το χαρακτήρα να ενώσει τις δυνάμεις της παράταξης και να επαναδραστηριοποιήσει όλους αυτούς που πικράθηκαν ή παροπλίστηκαν το προηγούμενο διάστημα κι αυτό είναι που τώρα χρειάζεται. Η επιτυχία του θα αποτελέσει τη στέρεη βάση και για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας και την προοπτική της παράταξης.
Τώρα στο επόμενο σας ερώτημα θα μου επιτρέψετε να μη σας απαντήσω...
Θα πω μόνο ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι σκέφτεται ο καθένας μας για τον εαυτό του, αλλά τι πιστεύουν οι άλλοι για μας. Η πιο σοβαρή επομένως επένδυση που μπορούμε να κάνουμε είναι να χτίζουμε πάνω στη γνώση και στην εμπειρία, γιατί είναι βέβαιον ότι στο εγγύς μέλλον, τόσο η παράταξη όσο και η πατρίδα αυτά θα χρειαστούν περισσότερο, παρά τους προκατασκευασμένους "ηγέτες" που θεωρούν ότι έχουν εκ των προτέρων ρεζερβέ την κορυφή της πυραμίδας.

6. Όταν και εφόσον ανοίξει η διαδικασία εκλογής νέου πρόεδρου εσείς θα θέλετε εκλογή από τη βάση ή μέσα από ένα διευρυμένο συνέδριο;

Ε.Σ.: Σαφώς από τη συντεταγμένη και οργανωμένη βάση του κόμματός μας. Δε μπορούμε να επιστρέψουμε στα κλειστά ελεγχόμενα συνεδριακά σύνολα, ούτε όμως και σε ανέλεγκτες διαδικασίες στιγμιαίων ψηφοφόρων. Το μέλος ενός δημοκρατικού κόμματος πρέπει να έχει το πλεονέκτημα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε σχέση με τον απλό φίλο ή τον ευκαιριακό ψηφοφόρο.

7. Το προσκλητήριο επιστροφής στελεχών του Ευάγγελου Μεϊμαράκη αφορά όλους, ακόμα και τον Πάνο Καμμένο;

Ε.Σ.: Ο Πάνος Καμμένος ούτως ή άλλως επέστρεψε στον ευρωπαϊκό δρόμο. Η προσχώρηση του δια της ψήφου του στη μνημονιακή λογική, αναγνώρισε την ΕΕ ως τη μόνη πηγή για τη χρηματοδότηση της οικονομίας και την προοπτική της χώρας.
Κατά την προηγούμενη περίοδο αντηλλάγησαν σκληρές κουβέντες στη Βουλή. Τώρα όμως πρέπει να δούμε προς τα εμπρός. Αυτό που προέχει είναι να ξαναμαζευτεί η Μεγάλη Παράταξη και η Ελλάδα να βρει το βηματισμό της προς την ομαλότητα και την ανάκαμψη. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να το εμποδίσουν οι φανατισμοί ή τα προσωπικά πάθη του παρελθόντος.

8. Είστε από τους πολιτικούς που συνομιλούν τακτικά με τον Κώστα Καραμανλή. Ποια είναι η θέση του πρώην πρωθυπουργού στη ΝΔ;

Ε.Σ.: Αποτελεί όπως έχω ξανατονίσει τη χρυσή εθνική εφεδρεία για μια κρίσιμη στιγμή και την πολύτιμη πολιτική εμπειρία για μια δύσκολη στροφή.
Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο το προηγούμενο διάστημα για την παραμονή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές ράγες, επηρεάζοντας στη σωστή κατεύθυνση το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και λειτουργώντας θετικά στις επικοινωνίες του με την ευρωπαϊκή ηγεσία.
Ακόμα κι αυτοί που τον πολέμησαν λυσσαλέα όταν κυβερνούσε ή τον κατηγόρησαν πικρόχολα το προηγούμενο διάστημα όταν σιωπούσε, τη στιγμή που η εθνική καταστροφή μας χτύπησε πριν μερικές βδομάδες την πόρτα, προσέτρεξαν στο κύρος και την επιρροή του για να την αποτρέψουν.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».