Ε. Στυλιανίδης: Η Ν.Δ. δε χρειάζεται "προκάτ" ηγέτες

1. Κύριε Στυλιανίδη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν λόγο για νέα καθαρή εντολή μετά τη συμφωνία. Η ΝΔ φοβάται τις εκλογές;

Ε.Σ.: Είναι ανεύθυνο να μετατρέπουν το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό πρόβλημα της χώρας, όταν μάλιστα όλοι τους γνωρίζουν ότι οι εκλογές μπορεί να αποτελειώσουν την ελληνική οικονομία και να καταστρέψουν την αγορά.
Αν πιστεύουν ότι μπορούν επί μονίμου βάσεως να χρησιμοποιούν το λαό αγνοώντας το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον, θα το βρουν πολιτικά μπροστά τους.
Η ΝΔ είναι έτοιμη να τους αποκαλύψει ενώπιον του λαού και να τους θέσει προ των ευθυνών τους ως "Κυβέρνηση του Τρίτου Μνημονίου", που στο όνομα μιας δήθεν διαπραγμάτευσης τριπλασίασε το λογαριασμό για τους Έλληνες και φρέναρε την ελπίδα, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

2. Εσείς από την πρώτη στιγμή κάνατε λόγο για εθνική ανάγκη να ψηφιστεί η νέα συμφωνία ενώ κάποιοι συνάδελφοί σας είχαν διαφορετική άποψη. Μάλιστα ο κύριος Μεϊμαράκης απείλησε και με διαγραφές.

Ε.Σ.: Η συμφωνία σε μια σειρά από θέματα, όπως η φορολόγηση των αγροτών ή το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, εκθέτει την κυβέρνηση για την ανικανότητα, την αδιαφορία ή την ιδεοληψία της. Δυστυχώς όμως η ψήφισή της πάει πακέτο με τη χρηματοδότηση της οικονομίας μας και την παραμονή της χώρας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει για παράδειγμα ότι το πραγματικό δίλημμα όπως διαμορφώθηκε είναι δυστυχώς: "φορολόγηση των αγροτών ή κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων;"
Μέχρι το Δεκέμβριο δεν ανέκυπτε τέτοιο ζήτημα. Σήμερα τα 2,5 δις από τον πρωτογενή τομέα είναι αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα η ΝΔ δεν έχει δικαίωμα να βάλει το προσωπικό και κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, διότι θα γίνουμε ίδιοι με τους άλλους. Πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στη συνέπεια και την αξιοπιστία και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθούμε τόσο από το λαό, όσο και από την ιστορία.

3. Η επιστροφή στο " μεσαίο" χώρο που αποφάσισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τι σημαίνει; Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν;

Ε.Σ.: Η παράταξη επιδιώκει αμφίπλευρη διεύρυνση. Πολιτικά στοχεύουμε να ξανασυναντηθούμε με τη μετριοπάθεια, εδραιώνοντας εκ νέου παραδοσιακές αλλά και νέες συμμαχίες με κοινωνικές δυνάμεις που απομάκρυναν από κοντά μας ακραίες φωνές.
Μια ιστορική και μεγάλη παράταξη δε μπορεί να κλείνεται σε νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, ούτε σε ακροδεξιά ρητορική, αλλά οφείλει να γίνει εκ νέου λαϊκή και κοινωνική, χωρίς βεβαίως επ’ουδενί να εγκαταλείπει το μεταρρυθμιστικό και ευρωπαϊκό της χαρακτήρα. Άρα σας απαντώ ότι ο μεσαίος χώρος μάλλον αποτελεί την επιστροφή μας στο μέλλον.

4. Απολογισμό στη ΝΔ έχετε κάνει για το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου;

Ε.Σ.: Αν αυτό είχε γίνει αμέσως μετά τις εκλογές, όταν το ζητήσαμε, είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα τώρα θα ήταν πολύ καλύτερα. Η παράταξη θα ήταν πιο έτοιμη για το νέο βήμα και οι Έλληνες θα μας έβλεπαν ως πειστική εναλλακτική μετά την αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ.

5. Είστε από τους βουλευτές που στηρίξατε την επιλογή Μεϊμαράκη. Ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος μπορεί να έχει μακρά πορεία; Εσείς την επόμενη μέρα θα διεκδικήσετε την αρχηγία του κόμματος;

Ε.Σ.: Η διάρκεια, η στόφα, η αποτελεσματικότητα του κάθε ηγέτη δεν κρίνονται εκ των προτέρων και θεωρητικά. Κρίνονται στην πράξη από τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει και από την ιστορία. Ο Βαγγέλης πιστεύω ότι έχει τις γνώσεις και το χαρακτήρα να ενώσει τις δυνάμεις της παράταξης και να επαναδραστηριοποιήσει όλους αυτούς που πικράθηκαν ή παροπλίστηκαν το προηγούμενο διάστημα κι αυτό είναι που τώρα χρειάζεται. Η επιτυχία του θα αποτελέσει τη στέρεη βάση και για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας και την προοπτική της παράταξης.
Τώρα στο επόμενο σας ερώτημα θα μου επιτρέψετε να μη σας απαντήσω...
Θα πω μόνο ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι σκέφτεται ο καθένας μας για τον εαυτό του, αλλά τι πιστεύουν οι άλλοι για μας. Η πιο σοβαρή επομένως επένδυση που μπορούμε να κάνουμε είναι να χτίζουμε πάνω στη γνώση και στην εμπειρία, γιατί είναι βέβαιον ότι στο εγγύς μέλλον, τόσο η παράταξη όσο και η πατρίδα αυτά θα χρειαστούν περισσότερο, παρά τους προκατασκευασμένους "ηγέτες" που θεωρούν ότι έχουν εκ των προτέρων ρεζερβέ την κορυφή της πυραμίδας.

6. Όταν και εφόσον ανοίξει η διαδικασία εκλογής νέου πρόεδρου εσείς θα θέλετε εκλογή από τη βάση ή μέσα από ένα διευρυμένο συνέδριο;

Ε.Σ.: Σαφώς από τη συντεταγμένη και οργανωμένη βάση του κόμματός μας. Δε μπορούμε να επιστρέψουμε στα κλειστά ελεγχόμενα συνεδριακά σύνολα, ούτε όμως και σε ανέλεγκτες διαδικασίες στιγμιαίων ψηφοφόρων. Το μέλος ενός δημοκρατικού κόμματος πρέπει να έχει το πλεονέκτημα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε σχέση με τον απλό φίλο ή τον ευκαιριακό ψηφοφόρο.

7. Το προσκλητήριο επιστροφής στελεχών του Ευάγγελου Μεϊμαράκη αφορά όλους, ακόμα και τον Πάνο Καμμένο;

Ε.Σ.: Ο Πάνος Καμμένος ούτως ή άλλως επέστρεψε στον ευρωπαϊκό δρόμο. Η προσχώρηση του δια της ψήφου του στη μνημονιακή λογική, αναγνώρισε την ΕΕ ως τη μόνη πηγή για τη χρηματοδότηση της οικονομίας και την προοπτική της χώρας.
Κατά την προηγούμενη περίοδο αντηλλάγησαν σκληρές κουβέντες στη Βουλή. Τώρα όμως πρέπει να δούμε προς τα εμπρός. Αυτό που προέχει είναι να ξαναμαζευτεί η Μεγάλη Παράταξη και η Ελλάδα να βρει το βηματισμό της προς την ομαλότητα και την ανάκαμψη. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να το εμποδίσουν οι φανατισμοί ή τα προσωπικά πάθη του παρελθόντος.

8. Είστε από τους πολιτικούς που συνομιλούν τακτικά με τον Κώστα Καραμανλή. Ποια είναι η θέση του πρώην πρωθυπουργού στη ΝΔ;

Ε.Σ.: Αποτελεί όπως έχω ξανατονίσει τη χρυσή εθνική εφεδρεία για μια κρίσιμη στιγμή και την πολύτιμη πολιτική εμπειρία για μια δύσκολη στροφή.
Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο το προηγούμενο διάστημα για την παραμονή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές ράγες, επηρεάζοντας στη σωστή κατεύθυνση το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και λειτουργώντας θετικά στις επικοινωνίες του με την ευρωπαϊκή ηγεσία.
Ακόμα κι αυτοί που τον πολέμησαν λυσσαλέα όταν κυβερνούσε ή τον κατηγόρησαν πικρόχολα το προηγούμενο διάστημα όταν σιωπούσε, τη στιγμή που η εθνική καταστροφή μας χτύπησε πριν μερικές βδομάδες την πόρτα, προσέτρεξαν στο κύρος και την επιρροή του για να την αποτρέψουν.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.